Valu lui Traian. Tură în memoria Albertinei, tânăra care a murit când alerga „Nu a mai apucat, săraca, să-şi ducă visurile mai departe!“

Colegii de alergare ai Albertinei Narcisa Coşbâc, tânăra din Valu lui Traian care a murit la numai 26 de ani, se organizează pentru a participa sâmbătă, 2 februarie, la o tură simbolică, în memoria lui „Abi“, exact pe traseul pe care alerga ea în localitatea constănţeană.
 
În ziua fatidică, în care a murit, Albertina Narcisa mai avea în jur de un kilometru din antrenamentul ei până să ajungă acasă, când s-a prăbuşit şi, în ciuda eforturilor medicilor, chemaţi în ajutor, nu a putut fi salvată. Pe 13 iunie 2019, Albertina ar fi împlinit 27 de ani!
 
„Antrenamentul Albertinei Narcisa nu va rămâne întrerupt. Noi, toţi cei care am îndrăgit-o pentru munca ei, avem datoria să ducem la capăt ultima tură a colegei noastre. Vă invităm la o tură în memoria Albertinei, exact pe traseul pe care alerga, cu startul din faţa casei sale“, este mesajul organizatorilor. Programul orar al acţiunii de sâmbătă, care se va încheia cu o alergare în grup, este următorul: 15.00 - 15.30 - întâlnire în staţia Petrom I. C. Brătianu; 15.45 - 16.00 - deplasare la locuinţa Albertinei; 16.00 - moment de reculegere; 16.10 - start tură in memoriam. Iniţiativa organizării cursei simbolice s-a bucurat de aprecieri. „Felicitări! O merită din plin Albertina, care nu mai este printre noi“, a spus un apropiat al fostei alergătoare. Înmormântarea tinerei a avut loc ieri, la cimitirul din Valu lui Traian.
 

Propunere - stradă cu numele ei

 
O persoană care a cunoscut-o şi a apreciat-o nespus pe Albertina a propus ca o stradă din Valu lui Traian să poarte numele ei. Altcineva a venit cu ideea organizării unui maraton ori a unui semimaraton în memoria tinerei. „N-ar fi rău dacă s-ar înfiinţa un semi sau maraton in memoriam Albertina. Mi-a plăcut mult de ea. De câtă ambiţie şi tenacitate a dat dovadă! Am alergat împreună pe dealurile din Valu şi ne spunea cum îşi organiza pregătirea sportivă şi ce-şi doreşte mult. Nu a mai apucat, săraca, să-şi ducă visurile mai departe, că Dumnezeu a chemat-o la el. De acolo, de sus, o să ne urmărească mereu când alergăm. Să te vedem, Albertina, ca o stea pe cer strălucind!“, a comentat altcineva. „Bună ideea. O competiţie in memoriam Albertina prin locurile pe unde alerga ea. Nu alerga doar pe stradă, ci şi pe dealuri, când avea cu cine“, a spus o altă persoană. O altă propunere a fost ca la Maratonul Argonauţilor şi la Maratonul Nisipului să se acorde un premiu de tenacitate care să poarte numele Albertinei, de exemplu fetei de pe primul loc nepremiabil.  
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment Albertina, tânără decedată în timp ce alerga, condusă astăzi pe ultimul drum la Valu lui Traian (galerie foto+video)

UPDATE. Cine este tânăra care a murit în Valu lui Traian. Avea doar 25 de ani. Oamenii o vedeau tot timpul

Cel mai emoţionant mesaj, postat pe Facebook, pentru tânăra de 25 de ani, din Valu lui Traian, decedată în condiţii suspecte 
 

 Tragedia nopţii la Valu lui Traian. O tânără a murit. Medicii nu au mai putut să o salveze

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânăra din Valu lui Traian care a murit în timpul alergării Luni, 13 iunie, Albertina Narcisa Coşbâc ar fi împlinit 30 de ani

13 Jun 2022 5819

Pe 13 iunie, Albertina Narcisa Coşbâc ar fi împlinit 27 de ani Eveniment anual dedicat tinerei din Valu lui Traian care a murit în timpul alergării

07 Jun 2019 4669

Imagini de la eveniment Prietenii Albertinei Coșbâc au aprins lumânări în locul în care aceasta a murit la Valu lui Traian (galerie foto+video)

02 Feb 2019 5559

Imagini de la eveniment Valu lui Traian. Moment de reculegere și alergare în memoria Albertinei, tânăra care a murit la numai 26 de ani (galerie foto +video)

02 Feb 2019 7045

Imagini de la eveniment Albertina, tânără decedată în timp ce alerga, condusă astăzi pe ultimul drum la Valu lui Traian (galerie foto+video)

29 Jan 2019 10306

Antrenament în memoria Albertinei, fata decedată în urma unui stop cardio-respirator la doar 25 de ani

29 Jan 2019 2901

Tânăra decedată în timp ce alerga la Valu lui Traian va fi înmormântată marți în cimitirul din localitate

28 Jan 2019 2678

UPDATE. Cine este tânăra care a murit în Valu lui Traian. Avea doar 25 de ani. Oamenii o vedeau tot timpul

27 Jan 2019 5626