Victor Becali, prezent la meci Formaţia Penitenciarului Poarta Albă s-a ţinut tare în amicalul cu Farul (galerie foto)

Echipa de veterani a FC Farul şi formaţia de fotbal a Penitenciarului Poarta Albă s-au întâlnit, ieri, cu ocazia unei acţiuni simbolice, care a cuprins trei reprize a câte 20 de minute.
 
Triunghiularul s-a desfăşurat, pe teren redus, în complexul sportiv al FC Farul. Din lotul „marinarilor“ au făcut parte foşti jucători din diferite generaţii, care au alcătuit două echipe. Cele trei formaţii au jucat fiecare cu fiecare, echipa Penitenciarului (alcătuită din persoane private de libertate) înregistrând o victorie şi un egal în reprizele disputate.
Întâlnirile au fost arbitrate de Marcel Lică. Prezent la Constanţa, antrenorul Ioan Andone, fost tehnician la Farul în sezonul 1998 - 1999, a îmbrăcat tricoul Farului (cu numărul 4), însă, până la urmă, a rămas pe margine, nu a mai intrat în meci. Prima repriză s-a jucat şapte la şapte, Farul old-boys 1 având următoarea alcătuire: Ion Răuţă - Georges Mihai, Cristian Mustacă, Stelian Carabaş, Mihai Stere, Decebal Curumi, Adrian Pitu.

Cristian Mustacă s-a accidentat

Mai tineri, cu o condiţie fizică mai bună şi mai omogeni, adversarii „marinarilor“,  s-au impus cu 8-3, pentru veteranii Farului înscriind Pitu (2) şi Curumi. Penitenciarul a condus cu 3-0, 5-1 şi 8-2, unul dintre jucătorii săi marcând de patru ori. Pe parcursul reprizei, Cristian Mustacă s-a accidentat serios, la tendon, fiind înlocuit de Robert Manea. A doua schimbare a fost în poartă, Dumitru Sărăcin luându-i locul lui Ion Răuţă. La 8-2, Pitu a ratat un penalty, iar Manea a avut o bară. Printre persoanele de la Penitenciar care au participat la acţiunea de ieri s-a aflat şi Victor Becali. Adversarii „marinarilor“, care au venit la stadionul „Farul“ cu un lot de 13 jucători, au purtat în timpul meciului un echipament tricolor.

Adrian Senin, cu poftă de gol

A urmat disputa dintre echipele Farului, câştigată de „galbeni“ cu 3-1 (Adrian Senin 3 / Adrian Pitu). S-a jucat şase la şase, formaţia câştigătoare având alcătuirea: Ion Răuţă - Marian Dinu, Marius Axinciuc, Robert Manea, Adrian Senin, Gică Butoiu. De cealaltă parte, „albaştrii“ au evoluat cu: Dumitru Sărăcin - Stelian Carabaş, Georges Mihai, Mihai Stere, Constantin Funda, Adrian Pitu.

Au egalat de două ori

În ultima repriză (7 la 7) s-au întâlnit Penitenciarul şi a doua echipă a „marinarilor“ (Dumitru Sărăcin - Marian Dinu, Marius Axinciuc, Robert Manea, Adrian Senin, Constantin Funda şi Gică Butoiu). Scorul a fost egal, 2-2, Farul (care a condus cu 1-0 şi 2-1) punctând prin Adrian Senin şi dintr-un autogol. La 1-2, formaţia Penitenciarului a avut şi o bară. Farul a operat o schimbare, Carabaş în locul lui Manea.

Ştefan Petcu - „O acţiune bună şi un prilej de socializare“

„Am mai văzut echipa Penitenciarului Poarta Albă într-un amical, acum trei săptămâni, şi ne-am gândit să organizăm şi noi, veteranii Farului, o întâlnire cu ei. A fost o acţiune bună şi un prilej de socializare. Sperăm să mai facem asemenea meciuri cu ei, dacă le permite regulamentul. Adversarii noştri au avut un comportament frumos şi civilizat“, a declarat Ştefan Petcu, unul dintre organizatorii FC Farul old-boys, sprijinit de Sorin Tufan. „Întâlnirea amicală a avut loc la cererea echipei de old-boys a FC Farul. Noi desfăşurăm asemenea acţiuni în comunitate, cu o anumită frecvenţă şi cu diferite obiective, precum întărirea relaţiei cu comunitatea, socializare sau întărirea spiritului competiţional. Partida de astăzi (n.r. ieri) şi-a atins scopul“, a spus şi comisarul de penitenciare Emilia Topală, director adjunct pentru educaţie şi asistenţă psihosocială la Penitenciarul Poarta Albă. La final, toţi cei care au jucat s-au strâns pentru o poză de grup.

Triunghiular Farul - Dinamo - Dobrudja Dobrici

La acţiunea de ieri, au mai fost prezente la teren şi alte glorii ale „marinarilor“, precum Dumitru Antonescu, Ion Constantinescu, Mihai Turcu, Paul Peniu, Constantin Gache, Dima Tararache sau Tibi Curt. Veteranii Farului au în plan ca, în viitorul apropiat, să mai organizeze un triunghiular la Constanţa, la care, alături de ei, să participe echipele de old-boys de la Dinamo Bucureşti şi Dobrudja Dobrici (Bulgaria).


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

..

12 Jun, 2015 18:14

Cati dintre cei prezenti sunt faristi cu adevarat?

Articole asemanatoare

Ioan Andone, undă verde de la Mediu pentru imobilul pe care vrea să îl ridice în județul Constanța

04 Mar 2024 683

„Cărțile Bunătății” la Biblioteca Județeană Constanța în Săptămâna ZICI (Ziua Internațională a Cititului Împreună)

06 Feb 2024 644

Ioan Andone construiește la Constanța! Când are loc dezbaterea publică cu privire la investiția imobiliară de la Olimp?

15 Jan 2024 873

Retrospectivă 2023 Investiții imobiliare ce au marcat anul. De la spălătorii trasnsformate în restaurant, la blocuri de 28 de etajele

29 Dec 2023 1323

Imobiliare Constanța Ce răspuns a primit Ioan Andone cu privire la investiția imobiliară de la Olimp?

03 Oct 2023 1117

Cum va arăta viitorul complex rezidențial ridicat de Ioan Andone în județul Constanța? (DOCUMENT)

29 Jun 2023 2280

Antrenorul de fotbal Ioan Andone va construi un bloc în județul Constanța! Firma unde este asociat a depus documentația la Mediu

16 Mar 2023 3008

La cine se referă Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul „A fost un model pentru mine, am încercat mereu să îi calc pe urme“

08 Jan 2019 3232

Ioan Andone nu mai este antrenor la FC Dinamo București

14 Feb 2017 2608

UPDATE 1. Fotbal - Liga I Dinamo - Steaua 3-1

30 Nov 2016 1891

CFR Cluj a învins-o pe Dinamo

21 Nov 2016 2002

Fotbal Dinamo s-a calificat în optimile Cupei României

26 Oct 2016 2704

O parte din fanii câinilor roșii cer demisia antrenorului Ioan Andone. Negoiță vrea să cedeze clubul

25 Sep 2016 2172

A fost antrenor la Farul în 1998 – 1999 Ioan Andone împlineşte 55 de ani

15 Mar 2015 1992

Foști internaționali prezenți la celebrarea celor 80 de ani de existență ASA Aurul Brad

09 Aug 2014 2543