Victoria care împlinește visul cel mare - Farul campioană! Succes cu FCSB, duminică, iar la Constanța se declanșează fiesta


 
  • Clubul de pe litoral este liderul clasamentului, a condus ierarhia aproape tot sezonul și are prima șansă la adjudecarea trofeului.
 
Farul Constanța poate deveni matematic duminică, 21 mai, campioana României, cu o etapă înaintea încheierii sezonului! Condiția - să câștige meciul cu FCSB, de la Ovidiu, din etapa a noua a turneului play-off din Superligă.
 
În acest caz, partida din ultima rundă a „marinarilor“, în deplasare cu CFR Cluj, nu mai contează. În momentul de față, clasamentul din play-off este următorul: 1. Farul - 47p, 2. FCSB - 46p, 3. CFR Cluj - 39p, 4. Universitatea Craiova - 37p, 5. Rapid - 35p, 6. Sepsi OSK - 26p. În ultima etapă, FCSB joacă pe teren propriu cu Rapid. Așadar, dacă Farul câștigă duminică, automat iese campioană. Clubul de pe litoral este liderul clasamentului, a condus ierarhia aproape tot sezonul și are prima șansă la adjudecarea trofeului. „Marinarii“, în frunte cu managerul tehnic Gheorghe Hagi, nu se gândesc decât la victorie cu FCSB, fiind deciși să tranșeze soarta titlului duminică, în fața propriilor suporteri. 
 
„Suntem cei mai buni din campionat“

„Toată Constanța și toată Dobrogea sunt într-un moment de bucurie, de fericire, pentru că Farul, cu punctul scos la Craiova, când am jucat fără șase jucători, este în Europa, după foarte mult timp. E un punct foarte bun, într-o deplasare grea. Până în momentul de față, suntem cei mai buni din campionat. Duminică, va fi finala și vrem să o câștigăm. Am lăsat în spatele nostru CFR, Craiova, Rapid, Sepsi, echipe foarte bune, care-și propuneau să câștige. Se vorbea chiar și de Sepsi, dar nu a pomenit nimeni de Farul că e o echipă care poate intra în lupta la titlu. Noi știm că am câștigat acasă cu FCSB, 3-1 fără drept de apel. Toată lumea a văzut că jucăm foarte bine pe teren propriu și am câștigat inclusiv fără Denis Alibec (meciul cu CFR). Nu cred că e o problemă foarte mare dacă Denis lipsește acum. El și-a făcut datoria, ne-a adus în poziția în care suntem. A fost un jucător foarte important pentru noi, total transformat, atât ofensiv, cât și defensiv, dar, cum am eu filozofia, echipa câștigă meciul, nu un jucător. Acesta doar face diferența, așa cum au făcut Mazilu sau Louis Munteanu acasă cu CFR sau în alte meciuri. E problema mea, presiunea e pe mine să găsesc soluții foarte bune pentru meciul cu FCSB. Ne cunoaștem foarte bine și vor conta toate detaliile. Stadionul va fi plin și fariștii ne vor ajuta ca și până acum. Sper să găsesc formula ideală, care să confirme încă o dată că noi suntem cei mai buni din prima ligă“, a declarat Gică Hagi, la Digi Sport.
 
Alibec, suspendat. Cine revine
 
Eliminat la Craiova, golgeterul Farului, Denis Alibec, nu mai are drept de joc în acest campionat, dar Hagi a spus că, dintre cei șase absenți în Bănie, pot reveni contra FCSB cel puțin trei jucători. Adrian Mazilu, care a fost răcit, va fi bun de joc 100%, iar Hagi speră să conteze, în plus, și pe Tudor Băluță, și pe Ionuț Larie.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Marian Aioani, în echipa etapei
„A fost foarte important în tot parcursul Farului de până acum“

 
 
UPDATE. Farul Constanța, în fața partidei de titlu cu FCSB, de la Ovidiu!
Hagi - „Cred că vom câștiga. Suntem la mâna noastră“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 127

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 129

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 314

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1992

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1121

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1642

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 912

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 643

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1109

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 576

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 776

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 714

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 846

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1046

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1348