Victorie în Europa League FC Viitorul s-a simţit în Luxemburg ca acasă. Galerie de 1.000 de români. Atmosferă electrizantă! (galerie foto)

FC Viitorul a debutat cu dreptul în sezonul 2018/2019 al Europa League, câştigând cu 2-0 meciul din deplasare cu echipa luxemburgheză Racing FC Union, contând pentru prima manşă a turului întâi preliminar al întrecerii.
 
Golurile oaspeţilor au fost marcate de Drăguş (23, cu o execuţie acrobatică de la marginea careului mare) şi Ianis Hagi (82, dintr-un penalty scos de acelaşi Drăguş). Fosta campioană a României a avut parte de o susţinere importantă din tribună, o galerie formată din aproximativ 1.000 de români asigurând fondul sonor al meciului şi încurajându-i pe jucătorii lui Hagi pe tot parcursul întâlnirii. Fanii au cântat şi Imnul Naţional al României! La meci au fost prezenţi şi apropiaţi ai Viitorului, printre care şi membri ai familiei lui Gică şi Ianis Hagi.
 
„Jucătorii constănţeni le mulţumesc fanilor, pentru prezenţa la acest meci şi pentru modul în care s-au manifestat. Deşi au evoluat la peste 2.200 km de Constanţa, suporterii români veniţi la acest meci i-au făcut pe cei de la Viitorul să se simtă cu adevărat ca acasă“, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul. La finalul partidei, jucătorii formaţiei constănţene şi managerul tehnic Gică Hagi au participat la o sesiune de poze şi autografe, pentru sutele de suporteri români care au aşteptat la poarta stadionului „Josy Barthel“ pentru o amintire cu cei de la FC Viitorul. „Gheorghe Hagi, căpitanul Ianis Hagi şi ceilalţi componenţi ai echipei le-au mulţumit celor prezenţi pentru încurajările din timpul jocului şi au răspuns fiecărei solicitări de a se poza alături de aceştia sau de a oferi un autograf“, se mai menţionează pe site-ul FC Viitorul.

La meci a venit şi Răzvan Marin 

De la meciul contra câştigătoarei Cupei Luxemburgului nu a lipsit nici Răzvan Marin, fostul jucător al Viitorului, care în prezent evoluează în Belgia, la Standard Liege. Răzvan le-a urat mult succes foştilor colegi. „Ne-am simţit ca acasă. Suporterii au fost incredibili, nu credeam aşa ceva. Fantastic!“, a spus Gică Hagi. Ianis s-a arătat plăcut surprins de faptul că suporterii Viitorului au fost mai mulţi decât cei ai gazdelor. „Ni s-a spus că vor veni, dar nu credeam că în număr aşa de mare. Sunt fericit că au plecat bucuroşi de la stadion. Până la urmă, am jucat şi spectaculos. Când fanii au cântat Imnul României, a fost ceva unic, ca atunci când mergi la Naţională şi se intonează imnul. Nu sunt cuvinte să descrii acest moment“, a precizat Ianis Hagi.

„Am fost serioşi“ 

Gică Hagi s-a declarat mulţumit de faptul că elevii săi au tratat meciul foarte serios. „Suntem la început de drum, a fost primul meci oficial din sezon. Aţi văzut anumite noutăţi în echipă, care nu poţi şti cum reacţionează. Am fost serioşi şi am încercat să ne facem jocul. La început, a trebuit să ne adaptăm la starea terenului, la adversar şi la sistemul său de joc, dar apoi, uşor-uşor, a fost bine. Am jucat şi bine, am şi marcat. Ne bucurăm că am câştigat, suntem fericiţi. Dacă trecem turul, e normal, e logic, încă n-am realizat nimic. Apoi începe provocarea, de la următorul meci (n.r. cu echipa olandeză Vitesse). Calificarea din dubla cu echipa luxemburgheză se joacă în continuare. Eu am văzut un meci echilibrat. Trebuie să tratăm la fel de serios şi returul, pentru că încă nu s-a stabilit nimic“, a arătat „Regele“.

Alexi Pitu, debut în Europa League la 16 ani! 

FC Viitorul a avut patru jucători sub 20 de ani în formula de start, toţi crescuţi şi formaţi la Academia „Gheorghe Hagi“, iar în repriza a doua au intrat pe teren (debutând în Europa League, înainte de a debuta în Liga 1!) alţi trei tineri, Houri (22 de ani), Boboc (19 ani) şi Alexi Pitu (16 ani)! „Au arătat lucruri bune în pregătire, meritau să debuteze şi într-un meci oficial. Ăştia suntem noi, mereu trebuie să propunem câte ceva. Mă bucur pentru toţi. Şi Houri a jucat primul său meci oficial la Viitorul şi a făcut-o foarte bine, a intrat excelent în meci. Ne-am obişnuit cu execuţiile deosebite ale lui Drăguş. Vrem să facem din el un nouar foarte bun. Am jucat cu trei decari în faţă. Sunt decari însă cărora le place şi golul. Drăguş are forţă mai mare ca toţi. E un fotbalist foarte talentat, care se întâlneşte rar, dar să nu-l lăudăm prea mult, să-l lăsăm să muncească în continuare“, a spus Hagi.

Atuul lui Ianis Hagi 

Căpitanul FC Viitorul, Ianis Hagi, a debutat cu gol în Europa League. A marcat şi s-a remarcat în meci, încercând poarta în două rânduri şi prin şuturi de la distanţă, în stilul tatălui său. „În fotbal, dacă vrei să-ţi reuşească, trebuie să încerci. Este un atu pentru mine că pot lovi la fel de bine mingea cu ambele picioare. Încerc să trag cât mai mult la poartă şi să creez panică. Câteodată îmi iese, câteodată nu“, a arătat Ianis. „Ianis creşte de la meci la meci. E unul dintre liderii noştri, e serios. Lucrurile merg bine. Antrenându-te bine, toate vor veni. Orice tânăr talentat are nevoie de meciuri“, a spus Gică Hagi.

Drăguş, nota 9. 10 ia Ibrahimovici! 

„Sunt fericit că am marcat şi că am câştigat, ceea ce e cel mai important. Am venit cu gândul de a nu primi gol şi a nu pierde, iar apoi să înscriem de cât mai multe ori. E bine că am început sezonul cu dreptul. Suntem mai liniştiţi acum, din perspectiva calificării. Nu ştiu până unde vom ajunge în Europa League. Deocamdată, mai avem un meci acasă şi după aceea vom vorbi. Vrem să câştigăm şi returul, iar apoi vom vedea“, a punctat căpitanul formaţiei constănţene, care a apreciat şi el golul spectaculos al lui Drăguş: „Îi dau nota 9 pentru această reuşită. Pentru 10 trebuia să marcheze ca Zlatan Ibrahimovic cu Anglia! Am jucat toţi trei foarte bine în atac (n.r. tripleta ofensivă cu care a început Hagi meciul din Luxemburg a fost Ianis - Drăguş - Măţan). Este prima dată când începem toţi trei titulari, suntem talentaţi şi sperăm să o ţinem tot aşa“.

„Pentru mine, familia este unică“ 

Ianis Hagi le-a dedicat golul cu Racing FC Union mai multor membri ai familiei sale, prezenţi la meci. „Le-am dedicat golul mamei, surorii mele şi bunicului meu, care erau în tribună. Nu am fost motivat suplimentar de prezenţa lor, motivat sunt la fiecare partidă, ştiu că mă privesc mereu la meciuri. Au tras mult pentru mine. Cel puţin bunicul meu, când eram la Bucureşti, mă lua de la şcoală şi mă ducea la fotbal. Stăteam mult la bunici. Au avut grijă de mine şi le-am dedicat lor golul. Pentru mine, familia este unică“, a spus internaţionalul de tineret. Întrebat despre convocarea şi la Naţionala de seniori, Ianis a punctat: „Eu îmi văd de treaba mea, ştiu ce trebuie să fac pe teren. Vreau să fac diferenţa la echipă. Normal că evoluţiile pe care le-am avut în ultimele şase luni îmi dau încredere pe viitor şi sper să mă menţin pe aceeaşi linie“.
 
Sursa foto: FC Viitorul 
 
Citeşte şi:

FC Viitorul, debut cu dreptul în preliminariile Europa League. A învins în deplasare Racing FC Union Luxemburg (galerie foto)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 859

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 1016

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1168

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1172

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1429

Farul Constanța Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“

30 Jun 2023 1199

Originar din Agigea Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, și Irina Deaconescu au făcut cununia religioasă. „Felicitări, suflete minunate!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2023 6841

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 4199

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1770

Farul Constanța „Clubul nostru nu a fost niciodată implicat și nu va fi niciodată de acord cu astfel de practici necurate“

21 Feb 2023 2807

Fundașul Kevin Boli, achiziționat de Farul Constanța (VIDEO)

09 Jan 2023 1972

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 2031

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 3819

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 2458

Farul Constanța, abonamente pentru sezonul 2022/2023. Cine va avea prioritate la achiziție și cine va beneficia de reducere

06 Jun 2022 2998