Victorie mare în deplasare „Lunetiştii“ de la Farul Constanţa au doborât şi ţinta Academica Clinceni

FC Farul îşi continuă parcursul deosebit din campionat, sâmbătă învingând în deplasare una dintre contracandidatele la promovare. 
 
În etapa a 17-a a Ligii a 2-a, „marinarii“ au învins Academica Clinceni chiar pe terenul ei, ajungând la cinci meciuri la rând fără înfrângere (trei victorii şi două egaluri), interval în care au înscris 11 goluri şi au primit doar două. Scorul a fost 1-0, graţie golului realizat de Pătulea, în minutul 60. Este o victorie foarte importantă, contra uneia dintre formaţiile cu care constănţenii se luptă la promovare şi pe care o învinseseră şi în tur, cu 4-1. Goalkeeper-ul Farului, Alexandru Gudea, a ferecat din nou poarta, echipa de pe litoral neprimind gol în ultimele patru confruntări din campionat.
 
De la etapă la etapă, FC Farul capătă o poziţie tot mai solidă în bătălia pentru calificarea în play-off-ul Ligii a 2-a, fază în care primele şase clasate la finele sezonului regulat se vor lupta apoi pentru promovarea în Liga 1. „Marinarii“ s-au dovedit redutabili în confruntările cu echipele care şi-au depus şi ele candidatura la accederea în primul eşalon, contra cărora nu au pierdut. Rapidului i-au luat patru puncte din şase (victorie la Constanţa, egal în Giuleşti), iar pe Academica au învins-o de două ori. În plus, Farul a remizat în deplasare cu Dunărea Călăraşi, o altă echipă forte a întrecerii, pe care vineri o întâlnesc pe teren propriu.

Tibi Bălan - accidentat, Robert Băjan - eliminat

La Clinceni, Farul (antrenori, Constantin GacheIon Barbu şi Gică Mina) a folosit echipa: Gudea - Băjan, D. Bratu, Fl. Pătraşcu (cpt.), D. Barna - M. Ion, Ad. Ionescu, Nicorec (55 Pătulea), Milea (80 M. Rusu) - T. Bălan (16 Corcoveanu) - S. Chiţu. Refăcut în ultima clipă, Pătulea a putut juca, iar la cinci minute de la intrarea pe teren, a înscris golul victoriei, marcând din apropiere în urma centrării în faţa porţii, de pe stânga, a lui Barna, care combinase cu Corcoveanu.
 
„Am obţinut o victorie foarte importantă, contra uneia dintre echipele valoroase ale campionatului. Gazdele au jucat şi ele bine şi şi-au creat ocazii, dar Gudea a fost din nou la înălţime, ca întreaga noastră echipă, de altfel. Felicitări tuturor băieţilor!“, a declarat Constantin Gache.
 
Tibi Bălan a fost înlocuit de timpuriu, din pricina unei accidentări, iar ambele echipe au avut, pe final, câte un eliminat, Benzar (roşu direct), respectiv Băjan (în urma a două galbene) mergând mai repede la vestiare. Dintre ocaziile ratate de Farul cea mai mare i-a aparţinut lui Mihai Ion, care a trimis mingea în bară.

Laszlo Balint - „Rezultat injust după ocazii şi posesie“

Principalul Academicii, Laszlo Balint, a declarat, pe Facebook, că Farul i-a predat sâmbătă echipei sale o lecţie de pragmatism. „Este frustrant să pierzi meciuri pe care le controlezi autoritar, de la un capăt la celălalt. Este frustrant ca o echipă care nu îți e superioară la niciun capitol să te învingă de două ori, în două meciuri jucate în acest sezon. Dar, trebuie să recunosc, Farul a predat ieri (n.r. sâmbătă), la Clinceni, o lecție de pragmatism. A scăpat cu șansă la multe dintre ocaziile noastre, a avut un portar în zi de grație și a marcat un gol din cele două situații avute, gol care i-a asigurat cele trei puncte… Nu am ce să reproșez jucătorilor mei în ceea ce privește atitudinea, toți au luptat admirabil! Dar în astfel de meciuri, trebuie să ai și realizări... Or noi am ratat nepermis de mult, din situații foarte clare, și în a doua repriză am comis acele greșeli în apărare, iar Farul este genul de echipă care te taxează atunci când greșești. Nu știu dacă rezultatul meciului este just sau nu, dacă e să judecăm după raportul ocaziilor sau al posesiei, cu siguranță nu este“, a punctat Balint.

Alexandru Muscă, fost la Farul, un nou gol pentru Dacia Unirea Brăila

Celelalte patru meciuri ale etapei disputate sâmbătă s-au încheiat cu rezultatele: Rapid CFR Suceava - SC Bacău 0-3 (Hurdubei 70, 72, Vraciu 77 - din penalty, Bucovina Pojorâta - Oţelul Galaţi 4-0 (Duţică 25, S. Rus 27 - din penalty, Buhăceanu 52, M. Coman 71), Dacia Unirea Brăila - ACS Berceni 3-0 (St. Nicoliţă 19, 69, Al. Muscă 55 - din penalty), Dunărea Călăraşi - CS Baloteşti 3-0 (Saifeddine 43, L. Buş 67 - din penalty, V. Alexandru 86). Astăzi, de la ora 18.00, se joacă ultima partidă a etapei, Rapid Bucureşti - Gloria Buzău (în direct la Digi Sport 1). Ceahlăul Piatra Neamţ a avut rundă liberă. Clasament: 1. Călăraşi - 33p, 2. Rapid - 33p, 3. Brăila - 33p, 4. Clinceni - 30p, 5. Farul - 28p, 6. Bacău - 25p, 7. Suceava - 21p, 8. Buzău - 20p, 9. Berceni - 16p, 10. Pojorâta - 14p, 11. Baloteşti - 12p, 12. Oţelul - 9p, 13. Ceahlăul - 8p. În etapa următoare, ultima care se va juca în 2015, FC Farul va evolua la Constanţa, vineri, 4 decembrie, de la ora 18.00, cu Dunărea Călăraşi.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa 1920)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Farul Constanța Comunicat al lui Gheorghe Hagi, după ce s-a vorbit despre un interes pentru el al unui club din străinătate

29 Mar 2024 376

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 561

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 672

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 826

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 914

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 826

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1472

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 617

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 904

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 681

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2080

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 832