„Victorie mare și meritată” FC Farul Constanța a atins un prag psihologic important și continuă lupta pentru play-off

  • În etapa a 13-a a Ligii a 2-a, FC Farul Constanța a învins CSM Reșița cu 1-0.
  • Unicul gol al meciului a fost marcat de Simon Măzărache, acesta puctând de patru ori până în prezent în sezonul de față.
  • Ianis Zicu și-a expus planul pentru restul de opt etape din sezonul regulat.
 
Deși s-a confruntat cu probleme de lot, din pricina accidentărilor, a suspendărilor și a cazurilor de Covid-19, FC Farul a reușit să câștige meciul din etapa a 13-a a Ligii a 2-a, obținând o victorie importantă la Constanța, scor 1-0, cu CSM Reșița, al șaselea succes al „marinarilor” în 12 meciuri jucate până acum în campionat.
 
La final, Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul, a remarcat importanța victoriei, dar și maniera în care elevii săi s-au impus pe teren. „Este o victorie mare și meritată. Am controlat jocul din primul și până în ultimul minut. Chiar dacă această partidă s-ar fi terminat la egalitate, aș fi fost foarte mulțumit de evoluția băieților. Au făcut o partidă foarte bună, cred că cea mai bună de când sunt eu aici. Mă refer la posesie și dinamică în teren. Mă bucur foarte mult că am câștigat. Nu am avut foarte mulți jucători ca soluții pe banca de rezerve, dar toți jucătorii care au jucat astăzi pentru mine sunt titulari. Le-am spus și înainte de meci”, a declarat Ianis Zicu.
 
Clasată pe locul șase (ultimul care asigură prezența în play-off) după victoria cu CSM Reșița, FC Farul a coborât o poziție, ieri, în urma victoriei cu 3-2 (2-1) a oaspeților în meciul Aerostar Bacău - Rapid București. 
 

„Sunt convins că putem să ducem ritmul acesta”

 
Prncipalul echipei de pe litoral a subliniat că, pentru el, toți jucătorii din lot sunt importanți și că nu consideră că, împotriva CSM Reșița, a folosit echipa a doua. „Sunt jucătorii mei, cu care merg cu încredere la fiecare meci, pentru că ei au adus atâtea puncte în clasament, ei sunt cei care se sacrifică de un an și jumătate și sunt convins că putem să ducem ritmul acesta. Au luptat și, mai mult decât atât, au avut încredere să construiască, să paseze. Nu este ușor să joci împotriva unui adversar care stă pe trei linii, se apără, nu-ți lasă prea multe spații. Terenul nu este extraordinar și este foarte greu de construit și de găsit soluții, de a avea ocazii, pentru că întotdeauna trebuie să faci o atingere în plus. Dar, cu toate acestea, s-a văzut astăzi o diferență mare de valoare între noi și Reșița”, a mai spus antrenorul Farului.
 

Simon Măzărache, golgeterul „marinarilor”

 
Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 73 de atacantul Simon Măzărache, acesta fiind de altfel și golgeterul Farului, cu patru reușite până în prezent. Ceilalți marcatori ai „marinarilor” sunt Florin Bălan, Andrei Banyoi, Antonio Cruceru - câte 2 goluri, Cosmin Bîrnoi, Răzvan Geu, Marius Leca și Alexandru Stoica - câte un gol, la aceste reușite adăugându-se un autogol. Golaverajul Farului este 15-13.
 

„Acesta este rolul lor”

 
Ianis Zicu a subliniat faptul că majoritatea golurilor „alb-albaștrilor” în acest sezon au fost opera jucătorilor din ofensivă.  „Este important. Acesta este rolul lor, trebuie să fie preocupați să marcheze. Se pun și în slujba echipei, fac faza defensivă foarte bine, pentru că toate lumea muncește pentru a obține victoria la fiecare partidă. Câteodată ne iese, câteodată nu, dar în proporția cea mai mare din timp, băieții au încercat în toate meciurile să obțină cele trei puncte și au dat maxim la fiecare meci”, a menționat Zicu.
 

Clasament strâns

 
Cu cele trei puncte din meciul cu CSM Reșița, Farul a ajuns la cota 20 în clasament și continuă lupta pentru accederea în play-off. „Este un prag psihologic important, am făcut 20 de puncte. Mai sunt opt etape, trebuie să scoatem maxim de la aceste partide, mă gândesc la 20-22, chiar 24 de puncte, pentru a putea fi siguri de play-off. Sunt puține etape și trebuie să fim preocupați, pentru că mai sunt puncte puține și toate echipele vor fi foarte atente și vor da mult mai mult decât până acum. Este un clasament strâns, nici Craiova nu este sigură de locul de play-off. De când au schimbat antrenorul nu arată bine deloc, nu reușesc să marcheze, Ușor, ușor, veți vedea că vor avea probleme și mai mari și, cu siguranță, va fi dificil și pentru ei să prindă play-off-ul. Sunt multe echipe echilibrate, care au jucători foarte buni, și luptă cu toate puterile să obțină acest loc de play-off”, a precizat Ianis Zicu.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanța)


Citește și:

Liga a 2-a FC Farul Constanța a învins CSM Reșița
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 287

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 372

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 777

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 494

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 683

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 611

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 798

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1005

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1315

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 750

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1604

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 657

Superliga 2023/2024. Universitatea Craiova - Farul Constanța Hagi - „Un alt meci greu, dar suntem încrezători“ (VIDEO)

10 Apr 2024 1768

Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, la butoane! „DJ Budi! Hai că sună bine de tot numele ăsta de scenă“ (VIDEO)

09 Apr 2024 912

Farul Constanța, o repriză modestă cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe Hagi - „Incredibil, ziceai că jucăm cu Barcelona!“

07 Apr 2024 1038