Sport

Vis împlinit pentru mezinul lotului HC Dobrogea Sud Constanţa l-a inclus în lotul de Slovenia şi pe pivotul Alexandru Popa (galerie foto)

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa a plecat în cantonamentul din Slovenia, perioada de pregătire întinzându-se pe durata a două săptămâni, timp în care jucătorii pregătiţi de Zvonko Sundovski şi Marko Isakovici vor susţine şi trei meciuri amicale.
 
HC Dobrogea Sud şi-a stabilit baza la hotelul „Breza“ din localitatea Podcetrtek, o localitate aflată la graniţa cu Croaţia. Până pe 5 august, handbaliştii se vor pregăti şi vor întâlni în cele trei partide de verificare două echipe valoroase din Slovenia, Celje (care va juca în Liga Campionilor) şi Gorenje Velenje (participantă în Cupa EHF), dar şi echipa naţională a Arabiei Saudite. Câştigătoarea Cupei României din sezonul trecut a deplasat în Slovenia un lot de 19 jucători: Mitrevski, Saldatsenka, Vasile (portari), Toma, Nistor, Buricea, Csog (extreme), Kevic, Cutura, Mladenovic, Ignat (centri), Crnoglavac, Malinovic, Vujovic, Markoski, Chikovani (interi), Nikolic, Mocanu şi Popa (pivoţi).

Pe 25 august, dispută Supercupa României 

„A început pregătirea serioasă. Băieţii au plecat într-un cantonament care, sunt convins, va fi unul reuşit şi foarte folositor. Vor avea trei meciuri de verificare tari. Îi aşteptăm sănătoşi acasă peste două săptămâni, apoi vom continua pregătirea pentru noul sezon. Avem patru jucători noi, pe care sper să-i integrăm cât mai repede, dar asta necesită multe antrenamente. Vor mai fi şi alte jocuri amicale şi sper să fim 100% apţi la primul meci oficial, pe 25 august, când vom lupta pentru Supercupa României cu Dinamo“, a declarat preşedintele Rudi Stănescu, pentru site-ul oficial al HC Dobrogea Sud.

A participat la Şcoala de vară a lui Kiril Lazarov 

Dacă, la 43 de ani, Dalibor Cutura este veteranul echipei, urmând a participa la cel de-al 26-lea sezon din cariera sa de la seniori, mezinul este Alexandru Popa (18 ani), care va fi monitorizat de staff-ul tehnic în acest cantonament. Prin includerea în lotul de Slovenia, visul lui Alex (copil de mingi la celebrele meciuri ale HCM-ului) a devenit realitate, tânărul pivot putându-se astfel pregăti şi juca alături de vedetele HC Dobrogea Sud.
Alexandru Popa a început handbalul la prima grupă de copii înfiinţată la HCM Constanţa şi a jucat apoi ca junior la HCM, HC Farul şi HC Dobrogea Sud. La 16 ani, a debutat în liga secundă, cu HC Farul, iar în 2017 a făcut parte din echipa de juniori 1 a aceluiaşi club medaliată cu bronz naţional. De asemenea, a ieşit campion al României la handbal pe plajă, la Mamaia, cu HC Dobrogea Sud. În sezonul trecut, a evoluat cu HC Dobrogea Sud II în Divizia A şi în paralel în campionatul de juniori 1. Tânărul handbalist a încheiat liceul cu media 9,14, iar acum este student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.
 
În 2016 şi 2017, a participat, în Macedonia, la Şcoala de vară a lui Kiril Lazarov, iar în acest an a fost împiedicat să mai meargă de susţinerea bacalaureatului.

„Vom începe noul sezon cu aceleaşi obiective“ 

„Suntem pregătiţi să muncim bine şi sper să revenim la Constanţa într-o formă bună. Vom începe noul sezon cu aceleaşi obiective. Vrem să câştigăm cupa, campionatul, supercupa”, a precizat Dalibor Cutura, potrivit sursei citate.
 
Una dintre noile achiziţii, portarul Viacheslav Saldatsenka, din Belarus, a împlinit 24 de ani în ziua plecării HC Dobrogea Sud în Slovenia. Handbalistul a devenit de curând tată, soţia sa, Valeria, dăruindu-i o fetiţă. „Îmi va fi greu să stau departe de Alisa. Dar am venit la Constanţa să fac performanţă şi aşa e în sport. Îmi place oraşul, însă nu am avut prea mult timp să îl vizitez. Am mai jucat în România la Odorhei, dar acum este o experienţă diferită. O nouă echipă, altă apărare, alt atac, lucrurile s-au schimbat. Am avut puţin timp pentru a mă adapta”, a precizat Saldatsenka, citat de hcdobrogeasud.ro.
 
Sursa foto: hcdobrogeasud.ro 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preoţi şi biserici la sat Parohia Mireasa, judeţul Constanţa (galerie foto)

12 Jan 2019 1651

Vremea se înrăutăţeşte! Avertizare de vreme severă în Dobrogea. Ce spun meteorologii

09 Jan 2019 3590

Imagini de la eveniment Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud s-au reunit la Sala Sporturilor din Constanța, după vacanța de iarnă (galerie foto+video)

04 Jan 2019 590

HC Dobrogea Sud Constanța, ținte importante pe 2019. Ce spun Ionuț Stănescu și Laurențiu Toma

04 Jan 2019 645

HC Dobrogea Sud Constanţa încheie astăzi vacanţa. Ce jucători vor lipsi de la reunirea echipei

04 Jan 2019 622

În 2019, se împlinesc 20 de ani de când Laurenţiu Toma joacă pentru echipa de handbal a Constanţei „Mă simt tânăr, deşi vârsta nu o spune“

01 Jan 2019 474

Comunități etnice stabilite în Dobrogea și la Medgidia. Germanii

25 Dec 2018 809

„Nu e uşor să te laşi“ George Buricea, de la HC Dobrogea Sud, pune punct activităţii de handbalist. Ce va face după aceea

24 Dec 2018 601

Activitatea „Crucii Roşii“ din România în Primul Război Mondial

22 Dec 2018 624

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța au intrat în vacanță. Când este programată reunirea echipei

16 Dec 2018 619

UPDATE Cod Galben în judeţele Constanţa şi Tulcea. Dar şi în tot Sud-Estul României. Mesaj de vreme severă imediată

16 Dec 2018 4536

Ce spune președintele Ionuț Stănescu HC Dobrogea Sud Constanța a pierdut cu un scor categoric meciul cu Dinamo București

13 Dec 2018 474

HC Dobrogea Sud Constanţa joacă joi cu Dinamo. Cine transmite meciul

13 Dec 2018 640

Handbalistul Nikola Crnoglavac, de la HC Dobrogea Sud Constanţa, a suferit o intervenţie chirurgicală

11 Dec 2018 1091

HC Dobrogea Sud Constanţa, învinsă de CSA Steaua Bucureşti în optimile Cupei României

09 Dec 2018 907