Sport

Vis împlinit pentru mezinul lotului HC Dobrogea Sud Constanţa l-a inclus în lotul de Slovenia şi pe pivotul Alexandru Popa (galerie foto)

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa a plecat în cantonamentul din Slovenia, perioada de pregătire întinzându-se pe durata a două săptămâni, timp în care jucătorii pregătiţi de Zvonko Sundovski şi Marko Isakovici vor susţine şi trei meciuri amicale.
 
HC Dobrogea Sud şi-a stabilit baza la hotelul „Breza“ din localitatea Podcetrtek, o localitate aflată la graniţa cu Croaţia. Până pe 5 august, handbaliştii se vor pregăti şi vor întâlni în cele trei partide de verificare două echipe valoroase din Slovenia, Celje (care va juca în Liga Campionilor) şi Gorenje Velenje (participantă în Cupa EHF), dar şi echipa naţională a Arabiei Saudite. Câştigătoarea Cupei României din sezonul trecut a deplasat în Slovenia un lot de 19 jucători: Mitrevski, Saldatsenka, Vasile (portari), Toma, Nistor, Buricea, Csog (extreme), Kevic, Cutura, Mladenovic, Ignat (centri), Crnoglavac, Malinovic, Vujovic, Markoski, Chikovani (interi), Nikolic, Mocanu şi Popa (pivoţi).

Pe 25 august, dispută Supercupa României 

„A început pregătirea serioasă. Băieţii au plecat într-un cantonament care, sunt convins, va fi unul reuşit şi foarte folositor. Vor avea trei meciuri de verificare tari. Îi aşteptăm sănătoşi acasă peste două săptămâni, apoi vom continua pregătirea pentru noul sezon. Avem patru jucători noi, pe care sper să-i integrăm cât mai repede, dar asta necesită multe antrenamente. Vor mai fi şi alte jocuri amicale şi sper să fim 100% apţi la primul meci oficial, pe 25 august, când vom lupta pentru Supercupa României cu Dinamo“, a declarat preşedintele Rudi Stănescu, pentru site-ul oficial al HC Dobrogea Sud.

A participat la Şcoala de vară a lui Kiril Lazarov 

Dacă, la 43 de ani, Dalibor Cutura este veteranul echipei, urmând a participa la cel de-al 26-lea sezon din cariera sa de la seniori, mezinul este Alexandru Popa (18 ani), care va fi monitorizat de staff-ul tehnic în acest cantonament. Prin includerea în lotul de Slovenia, visul lui Alex (copil de mingi la celebrele meciuri ale HCM-ului) a devenit realitate, tânărul pivot putându-se astfel pregăti şi juca alături de vedetele HC Dobrogea Sud.
Alexandru Popa a început handbalul la prima grupă de copii înfiinţată la HCM Constanţa şi a jucat apoi ca junior la HCM, HC Farul şi HC Dobrogea Sud. La 16 ani, a debutat în liga secundă, cu HC Farul, iar în 2017 a făcut parte din echipa de juniori 1 a aceluiaşi club medaliată cu bronz naţional. De asemenea, a ieşit campion al României la handbal pe plajă, la Mamaia, cu HC Dobrogea Sud. În sezonul trecut, a evoluat cu HC Dobrogea Sud II în Divizia A şi în paralel în campionatul de juniori 1. Tânărul handbalist a încheiat liceul cu media 9,14, iar acum este student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.
 
În 2016 şi 2017, a participat, în Macedonia, la Şcoala de vară a lui Kiril Lazarov, iar în acest an a fost împiedicat să mai meargă de susţinerea bacalaureatului.

„Vom începe noul sezon cu aceleaşi obiective“ 

„Suntem pregătiţi să muncim bine şi sper să revenim la Constanţa într-o formă bună. Vom începe noul sezon cu aceleaşi obiective. Vrem să câştigăm cupa, campionatul, supercupa”, a precizat Dalibor Cutura, potrivit sursei citate.
 
Una dintre noile achiziţii, portarul Viacheslav Saldatsenka, din Belarus, a împlinit 24 de ani în ziua plecării HC Dobrogea Sud în Slovenia. Handbalistul a devenit de curând tată, soţia sa, Valeria, dăruindu-i o fetiţă. „Îmi va fi greu să stau departe de Alisa. Dar am venit la Constanţa să fac performanţă şi aşa e în sport. Îmi place oraşul, însă nu am avut prea mult timp să îl vizitez. Am mai jucat în România la Odorhei, dar acum este o experienţă diferită. O nouă echipă, altă apărare, alt atac, lucrurile s-au schimbat. Am avut puţin timp pentru a mă adapta”, a precizat Saldatsenka, citat de hcdobrogeasud.ro.
 
Sursa foto: hcdobrogeasud.ro 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

23 Apr 2019 485

Handbaliștii de la CS Medgidia, înfrângere cu CSU Pitești, dar vor merge la turneul semifinal

20 Apr 2019 524

HC Dobrogea Sud, victorie „dulce“ cu CSM Bucureşti. Pas mare spre finală „Un cadou perfect pentru ziua mea“

19 Apr 2019 598

HC Dobrogea Sud Constanța, victorie importantă în play-off cu CSM București

17 Apr 2019 800

HC Dobrogea Sud şi CSM Bucureşti se întâlnesc astăzi la Constanţa în derby-ul etapei

17 Apr 2019 460

HC Dobrogea Sud II Constanța a făcut scor cu CSU Târgoviște

13 Apr 2019 703

HC Dobrogea Sud II şi CSU Neptun, partide în propriul fief în Divizia A

13 Apr 2019 435

Juniorii II de la HC Dobrogea Sud Constanţa s-au calificat la turneul final al Campionatului Naţional

12 Apr 2019 599

Județul Constanța Modificări în programul întreruperilor energiei electrice din această săptămână. ENEL anunță lucrări de modernizare noi

09 Apr 2019 511

Meciul HC Dobrogea Sud - Poli Timişoara, tensionat George Buricea - „Au depăşit cu mult limitele regulamentului şi ale fairplay-ului“

08 Apr 2019 1742

Imagini de la eveniment HC Dobrogea Sud a obținut prima victorie din play-off, după un meci încins cu Poli Timișoara (galerie foto+video)

06 Apr 2019 1110

Înfrângeri pentru HC Dobrogea Sud II și CS Medgidia în Divizia A de handbal

06 Apr 2019 779

HC Dobrogea Sud, debut, la Constanţa, în play-off. Pe litoral joacă şi CSU Neptun

06 Apr 2019 780

Ionuţ Stănescu - „Avem prima şansă la titlu, dar mai e mult până acolo“ HC Dobrogea Sud începe luptele din turneul play-off

05 Apr 2019 505

HC Dobrogea Sud Constanța a încheiat cu o victorie sezonul regulat al Ligii Naționale

03 Apr 2019 566