Viteză în Coastă Pilotul Emil Ghinea, din nou pe locul întâi la Open. Luptă la sutimi de secundă, câștigată la Cupa Reșița!


 
  • Într-o etapă cu 49 de concurenți la start, Emil Ghinea a realizat aceeași clasare ca la Rânca, arătând că succesul precedent nu a fost deloc întâmplător.
  • La Cupa Reșița (etapă cu coeficient 2), duelul pentru locul întâi a fost foarte disputat și palpitant, Emil revenind în forță în a doua zi și răsturnând clasamentul.
  • După două manșe de concurs, diferența dintre Emil Ghinea și Octavian Ciovică a fost minimă, de aproape patru sutimi în favoarea lui Emil, pilotul din Mangalia având un timp cumulat de 04:18,704.
 
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, multiplu campion național la viteză în coastă, a realizat o nouă mare victorie la Open, impunându-se la Cupa Reșița (etapă cu coeficient 2), în lupta care desemnează, la finalul sezonului, campionul absolut al întrecerii!
 
După ce, luna trecută, la Transalpina Challenge 2022 (Rânca), Emil Ghinea se clasase în premieră în cariera sa pe prima poziție la Open, el a realizat acum, într-o etapă cu 49 de concurenți la start, aceeași clasare, arătând că succesul precedent nu a fost deloc întâmplător. La bordul unui bolid Norma M20F, Emil s-a impus la Cupa Reșița în fața brașoveanului Octavian Ciovică, rivalul său de la categoria a II-a (pilot pe un Radical SR8). Diferența dintre cei doi, după două manșe de concurs, a fost minimă, de aproape patru sutimi în favoarea lui Emil, pilotul din Mangalia având un timp cumulat de 04:18,704. A fost un duel foarte disputat și palpitant, în care Emil a revenit în forță în a doua zi, răsturnând clasamentul condus de Octavian Ciovică și ocupând locul întâi la final. Pilotul de pe litoral a urcat astfel în fotoliul de lider de pe poziția secundă pe care se afla după prima zi. Pe locul trei la Open s-a situat Alexandru Pițigoi (Porsche 9911). În același timp, Emil Ghinea s-a impus și la categoria 2. respectiv CN/E2-SC. 
 
„La finele unei etape disputată la sutimi de secundă, mă bucur că am terminat pe locul 1 la Open. Am avut parte de un parcurs greu, dar frumos, căutând varianta optimă de setare a mașinii, astfel încât să coborâm secundele de la urcare la urcare. Sperăm in continuare la un sezon competițional frumos, palpitant şi, de ce nu, poate victorios“, a declarat Emil Ghinea. „Încet și sigur, dar cu viteză mare, tot înainte! Sunt tare mândră de tine și de oamenii frumoși și inimoși pe care ii avem pe lângă noi. Suntem mai mult decât o echipă, suntem o familie!“, a fost și mesajul soției pilotului din Mangalia, care îl susține necondiționat pe acesta.
 
Multiplu campion național, Emil Ghinea conduce bolidul Norma M20F în CNVC din ediția 2020 a întrecerii. Între 2011 şi 2014, sportivul a condus în curse o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Întotdeauna a visat să urce pe locul întâi la Open, iar acum e la a doua victorie. Pe lângă Viteză în Coastă, Emil Ghinea concurează cu succes și în Campionatul Național de Super Rally, care, an de an, își derulează o etapă la Mangalia, la care Emil este unul dintre organizatori, dar și evoluează.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
„Al meu e și-l iubesc de mor!“
Pilotul Emil Ghinea, în premieră pe locul întâi la Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe podium și la Gala Campionilor 2022 „Un an în care dorința și ambiția au fost mai mari decât bugetul“ (GALERIE FOTO)

10 Dec 2022 3494

Un colțișor de motorsport la Mangalia. Pilotul campion Emil Ghinea a amenajat camera trofeelor. Vis împlinit! (GALERIE FOTO)

26 Nov 2022 3690

„Am făcut din imposibil posibil“ Emil Ghinea - cursa vieții, după eforturi supraomenești. Un Trofeu Gutâi de poveste! (GALERIE FOTO)

01 Sep 2022 1857

„Al meu e și-l iubesc de mor!“ Pilotul Emil Ghinea, în premieră pe locul întâi la Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1264

De la veverița buclucașă, la pisica neagră pe traseu! Emil Ghinea, pilotul campion din Mangalia, momente inedite în curse

19 May 2022 2624

Super Rally Jerome France, câștigătorul Trofeului Mangalia 2022 (GALERIE FOTO)

14 May 2022 2762

Show automobilistic Trofeul Mangalia deschide ediția 2022 a Campionatului Național de Super Rally. Piloți celebri la start

12 May 2022 4132

„Povestea continuă. Și continuă frumos!“ Pilotul Emil Ghinea a mai urcat o treaptă în carieră, la Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 3977

Pilotul campion din Mangalia Emil Ghinea a urcat în premieră pe podium la open în Campionatul Național de Super Rally (galerie foto)

17 Aug 2021 3400

Mangalia Jerome France a câştigat prima etapă din Campionatul Naţional de Super Rally

23 May 2021 3564

Prima etapă a Campionatului Naţional de Super Rally se desfăşoară la Mangalia

21 May 2021 3809

Mihai Leu, fost campion mondial la box, împlineşte 53 de ani. În 2019, a concurat la Mangalia la Super Rally

13 Feb 2021 3012

Emil Ghinea, clasare mulțumitoare în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Mesajul pilotului din Mangalia

19 Oct 2020 4443

Etapa de la Mangalia a Campionatului Național de Super Rally a fost anulată

15 Oct 2020 3926

A pilotat din nou bolidul Renault Clio V6 Trophy Pilotul Emil Ghinea, pe podium la prima etapă a Campionatului Național de Super Rally (galerie foto)

28 Aug 2020 3687