Viteză în Coastă Pilotul Emil Ghinea, din nou pe locul întâi la Open. Luptă la sutimi de secundă, câștigată la Cupa Reșița!


 
  • Într-o etapă cu 49 de concurenți la start, Emil Ghinea a realizat aceeași clasare ca la Rânca, arătând că succesul precedent nu a fost deloc întâmplător.
  • La Cupa Reșița (etapă cu coeficient 2), duelul pentru locul întâi a fost foarte disputat și palpitant, Emil revenind în forță în a doua zi și răsturnând clasamentul.
  • După două manșe de concurs, diferența dintre Emil Ghinea și Octavian Ciovică a fost minimă, de aproape patru sutimi în favoarea lui Emil, pilotul din Mangalia având un timp cumulat de 04:18,704.
 
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, multiplu campion național la viteză în coastă, a realizat o nouă mare victorie la Open, impunându-se la Cupa Reșița (etapă cu coeficient 2), în lupta care desemnează, la finalul sezonului, campionul absolut al întrecerii!
 
După ce, luna trecută, la Transalpina Challenge 2022 (Rânca), Emil Ghinea se clasase în premieră în cariera sa pe prima poziție la Open, el a realizat acum, într-o etapă cu 49 de concurenți la start, aceeași clasare, arătând că succesul precedent nu a fost deloc întâmplător. La bordul unui bolid Norma M20F, Emil s-a impus la Cupa Reșița în fața brașoveanului Octavian Ciovică, rivalul său de la categoria a II-a (pilot pe un Radical SR8). Diferența dintre cei doi, după două manșe de concurs, a fost minimă, de aproape patru sutimi în favoarea lui Emil, pilotul din Mangalia având un timp cumulat de 04:18,704. A fost un duel foarte disputat și palpitant, în care Emil a revenit în forță în a doua zi, răsturnând clasamentul condus de Octavian Ciovică și ocupând locul întâi la final. Pilotul de pe litoral a urcat astfel în fotoliul de lider de pe poziția secundă pe care se afla după prima zi. Pe locul trei la Open s-a situat Alexandru Pițigoi (Porsche 9911). În același timp, Emil Ghinea s-a impus și la categoria 2. respectiv CN/E2-SC. 
 
„La finele unei etape disputată la sutimi de secundă, mă bucur că am terminat pe locul 1 la Open. Am avut parte de un parcurs greu, dar frumos, căutând varianta optimă de setare a mașinii, astfel încât să coborâm secundele de la urcare la urcare. Sperăm in continuare la un sezon competițional frumos, palpitant şi, de ce nu, poate victorios“, a declarat Emil Ghinea. „Încet și sigur, dar cu viteză mare, tot înainte! Sunt tare mândră de tine și de oamenii frumoși și inimoși pe care ii avem pe lângă noi. Suntem mai mult decât o echipă, suntem o familie!“, a fost și mesajul soției pilotului din Mangalia, care îl susține necondiționat pe acesta.
 
Multiplu campion național, Emil Ghinea conduce bolidul Norma M20F în CNVC din ediția 2020 a întrecerii. Între 2011 şi 2014, sportivul a condus în curse o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Întotdeauna a visat să urce pe locul întâi la Open, iar acum e la a doua victorie. Pe lângă Viteză în Coastă, Emil Ghinea concurează cu succes și în Campionatul Național de Super Rally, care, an de an, își derulează o etapă la Mangalia, la care Emil este unul dintre organizatori, dar și evoluează.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
„Al meu e și-l iubesc de mor!“
Pilotul Emil Ghinea, în premieră pe locul întâi la Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Federația Română de Automobilism Sportiv Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, trofee și la Gala Campionilor 2023 (GALERIE FOTO + VIDEO)

17 Dec 2023 1123

Mangalia. În 2023, pilotul Emil Ghinea a participat în premieră la trei campionate diferite „Un an solicitant, dar cu rezultate remarcabile“ (GALERIE FOTO)

08 Nov 2023 996

„Obiectiv atins“ Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, locul doi la Open în clasamentul general 2023 al CNVC Masters

17 Oct 2023 936

Mangalia Copiii, în vizită la pilotul campion Emil Ghinea. „M-am bucurat să le povestesc despre sport și motorsport“ (GALERIE FOTO)

14 Oct 2023 912

Viteză în coastă 2023 Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe locul doi la Trofeul Valea Uzului. „Un podium foarte muncit și motivat“ (GALERIE FOTO)

01 Aug 2023 1111

Viteză în coastă Pentru al doilea an la rând, pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, s-a impus la Cupa Reșița (GALERIE FOTO)

10 Jul 2023 977

Mangalia. Pilotul Emil Ghinea „Franțuzoaica a fost nesuferită, dar, la final, am convins-o că trebuie să ne batem la Open“ (GALERIE FOTO)

24 Jun 2023 2920

Mangalia Pilotul Emil Ghinea, pe locul doi în clasamentul general la Transalpina Challenge 2023 - Trofeul Masters (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

14 Jun 2023 1441

Viteză în coastă Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, victorie impresionantă la Cupa Mediașului. „Evoluție de zile mari“ (GALERIE FOTO)

27 May 2023 1797

Super Rally Show pe circuitul stradal din Mangalia. Jerome France, din nou cel mai rapid (GALERIE FOTO)

14 May 2023 1979

Super Rally Trofeul Mangalia readuce spectacolul motorsport în sudul litoralului. La start, piloți celebri, români și străini (GALERIE FOTO)

13 May 2023 1816

Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe podium și la Gala Campionilor 2022 „Un an în care dorința și ambiția au fost mai mari decât bugetul“ (GALERIE FOTO)

10 Dec 2022 4173

Un colțișor de motorsport la Mangalia. Pilotul campion Emil Ghinea a amenajat camera trofeelor. Vis împlinit! (GALERIE FOTO)

26 Nov 2022 4227

„Am făcut din imposibil posibil“ Emil Ghinea - cursa vieții, după eforturi supraomenești. Un Trofeu Gutâi de poveste! (GALERIE FOTO)

01 Sep 2022 2285

„Al meu e și-l iubesc de mor!“ Pilotul Emil Ghinea, în premieră pe locul întâi la Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1694