Vor sa faca "deranj" la Ploiesti

CS Tomis pleaca azi la turneul de la Ploiesti

In doua locatii, la Ploiesti si Plopeni, se vor desfasura, in perioada 30 octombrie - 1 noiembrie, meciurile din cadrul celui de-al treilea turneu de sala din cadrul Ligii Nationale de handbal feminin. Pentru formatia noastra, CS Tomis (locul 11, 5 p), acesta este cel mai greu hop, urmand sa intalneasca (doar pe terenul de la Ploiesti) pe ocupantele pozitiilor 2-4 din clasamentul la zi. Astfel, maine (ora 18.30) va evolua contra Universitatii Jolidon Cluj (locul 4, 9 p), vineri (ora 17.00) pe Rapid CFR Bucuresti (locul 2, 12 p) si sambata (ora 13.00) pe Universitatea Remin Deva (locul 3, 10 p). Constienta ca valoarea sa este cu mult sub cea a adversarelor, formatia constanteana abordeaza turneul de la Ploiesti fara prea mari sperante. Insa vrea sa faca deranj. "Ne ducem cu dorinta de revansa fata de evolutia din ultimul turneu, unde ne-a lipsit luciditatea in meciurile cu Piatra Neamt si Brasovul. Chiar daca, teoretic, plecam cu sansa a doua, am vrea - cu mai multa incredere in noi si cu dorinta de a deranja pe toata lumea, indiferent ca se numeste Cluj, Rapid sau Remin Deva - ca jocul nostru ca creasca la toate capitolele: fizic, tehnic, tactic si psihic", a declarat, inaintea plecarii, antrenorul principal Dumitru Musi. Delegatia echipei noastre se va deplasa spre Ploiesti in aceasta dimineata, de la ora 8.00. Ea se va caza la hotelul "Sud" iar de la ora 16.00 va face un antrenament.

Liderul Mihaela Ignat

Fata de primele doua turnee, gruparea de pe litoral s-a intarit acum cu Mihaela Ignat-Paraianu, fosta componenta a lotului national de senioare, care a revenit in circuitul handbalistic dupa o accidentare de lunga durata. Musi, care o cunoaste de mai mult timp, crede in posibilitatile acesteia de a deveni liderul echipei, chiar daca, momentan, nu este refacuta complet, ci doar vreo 50-60 la suta din potential: "Prezenta ei in echipa si atitudinea ei mereu agresiva, vizavi de competitie, speram sa-si puna amprenta asupra evolutiei formatiei noastre. Sunt convins ca la fiecare competitie echipa se va maturiza, numarul de greseli va scadea si va creste un pic increderea in puterile noastre odata cu venirea Mihaelei Ignat".

Trei jucatoare noi de la anul

Chiar daca situatia financiara s-a ameliorat odata cu venirea alaturi de echipa a investitorului Gheorghe Slabu, CS Tomis se resimte dupa boala de care a suferit in vara, si anume lipsa banilor. Din aceste motive nu au mai putut fi tinute pe loc Ionela Galca, Ana Maria Moldoveanu si Eugenia Popovici. Absenta primelor doua Musi o "plange" si acum: "Galca ne lipseste enorm si o cautam mereu, chiar daca nu mai este printre noi. Strungaru si Petrescu nu reusesc sa o suplineasca si simtim nevoia unui lider care sa limpezeasca lucrurile in teren. Pe Moldoveanu, care era un conducator de joc destul de bun, am inlocuit-o cu Mazur sau Ruscior, adica o junioara si o jucatoare care nu a prea evoluat in campionatul trecut". Musi este de parere ca echipa sa sufera cel mai mult pe partea dreapta, acolo unde Osman "este destul de pacifista", iar junioara Jerebie nu a confirmat inca la senioare. "Principalul" Tomisului si-ar dori doua-trei achizitii, dar este constient ca acest lucru nu este posibil momentan, ci abia din campionatul viitor: "Daca se vor mai gasi si alte surse de finantare, speram sa mai aducem si alte jucatoare. Dar nu acum. Avem in vizor trei jucatoare experimentate. Cazul Mihaela Ignat a fost un caz aparte vizavi de situatia ei clinica. Faptul ca a fost inapta in toata aceasta perioada a facut ca lumea sa o uite. Altfel, sunt convins ca ar fi fost abordata de alte cluburi cu oferte mult mai tentate".Pentru turneul de la Ploiesti, CS Tomis nu are fixat obiectiv pentru acumularea unui anumit numar de puncte. "Nu, nu avem asa ceva. Eu incerc sa le conving ca nu exista echipe mici sau mari si ca totul depinde de disponibilitatea pe care o ai la ora meciului, de cunoasterea exacta a adversarului", a mai spus Musi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Șofer condamnat la închisoare după ce a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă a primit bărbatul

18 Apr 2024 290

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 459

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 355

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 847

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 197

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 457

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 507

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 912

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 534

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1143

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 448

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 384

TULCEA Accident rutier în localitatea Izvoarele! O persoană a fost rănită

17 Apr 2024 355

IGPR InfotraficJudețul Prahova-Trafic blocat pe DN 1B

17 Apr 2024 234

IGPR InfotraficJudețul Cluj - Trafic oprit pe centura Vâlcele-Apahida

17 Apr 2024 227