Vremea revanșei pentru HC Dobrogea Sud Constanța. Meci cu Csurgoi, care, acum doi ani, s-a calificat în ultima secundă!


 
  • HC Dobrogea Sud Constanța și Csurgoi se duelează din nou în cupele europene.
  • În 2019, în Cupa EHF, echipa maghiară a mers mai departe după un meci dramatic.
  • Acum, întâlnirea e în European League, iar returul se dispută la Constanța.
 
Echipa masculină HC Dobrogea Sud Constanța întâlnește în turul întâi preliminar al întrecerii continentale EHF European League formația maghiară Csurgoi Kezilabda Klub, o mai veche cunoștință.
 
Cele două formații s-au duelat în Europa și acum doi ani, în octombrie 2019, în turul secund al Cupei EHF. Câștig de cauză a avut atunci, după dubla manșă, Csurgoi, care a mers mai departe dramatic, scorul general fiind 53-53! Echipa din țara vecină s-a calificat în faza următoare grație golurile mai multe marcate în deplasare. La Constanța, a câștigat Csurgoi, scor 24-22, iar returul i-a revenit HCDS cu 21-19. A doua partidă a avut însă o desfășurare interzisă cardiacilor! Gazdele au înscris golul calificării, cel de 19-21, în ultima secundă, după ce, la 21-18, HC Dobrogea Sud era calificată. La doi ani de la acea întâlnire de poveste, cele două formații se duelează din nou, iar HCDS speră să-și ia revanșa, cu atât mai mult cu cât returul se joacă la Constanța, pe 4 sau 5 septembrie, prima manșă fiind programată pe 28 sau 29 august, în Ungaria.   

 
„Nu putem rata șansa de a merge mai departe“

 
„A sosit vremea revanșei! Tragerea la sorți ni i-a adus pe cei de la Csurgoi ca adversar în primul tur din European League. Spre deosebire de meciul de acum doi ani, când am ratat calificarea în ultima secundă, acum vom avea returul acasă și suporterii alături, așa că nu putem rata șansa de a merge mai departe“, se arată pe site-ul oficial al HCDS.

 
Darko Pavlovic, secund la Csurgoi

 

Antrenorul formației constănțene, Djordje Cirkovic, pregătea echipa de pe litoral și la întâlnirea din 2019. El venise la HCDS cu puțin timp înainte de prima manșă de acum doi ani, înlocuindu-l pe Zvonko Sundovski. De cealaltă parte, antrenorul de atunci al lui Csurgoi, Alem Toskic, nu mai e și acum la echipa maghiară, în locul său fiind instalat în urmă cu o lună Mariano Ortega. Secund al său a rămas Darko Pavlovic, fost jucător al HCM Constanța.

 

„Sunt optimist“
 

„Prima impresie este că se putea și mai rău, dar și mai bine la tragerea la sorți. Nu putem spune că este un adversar ușor, pentru că anul ăsta, în aprilie, a câștigat cu Veszprem în campionat. Nu e aceeași echipă cu care am jucat în 2019. E adevărat, au schimbat antrenorul și cinci - șase jucători. Știm că joacă mult mai bine acasă. E bine că avem primul meci la ei și că avem timp să ne pregătim. De azi începem treaba, strângem informații. Eu sunt optimist, obiectivul nostru este să ne calificăm în grupe“, a declarat Djordje Cirkovic, potrivit site-ului oficial al clubului.

 
„Abia aștept să jucăm cu spectatori“

 
Jucătorul HCDS Zoran Nikolic s-a declarat mulțumit de tragerea la sorți. „Am văzut că au plecat mulți jucători. Avem timp să pregătim meciurile, dar o să fie o perioadă grea atunci, avem și Supercupa cu Dinamo. La noi au venit și jucătorii noi, cu emoție, dar și cu energie. Trebuie să ne pregătim bine în vara asta, să fim în formă la meciurile cu Csurgoi. Să facem un rezultat bun acolo, dar și în retur. Abia aștept să jucăm cu spectatori, aici la noi“, a menționat pivotul, conform sursei citate.
 
La începutul lunii august, HCDS va efectua un cantonament lângă Belgrad, în cadrul căruia va susține și trei meciuri amicale, cu Jugovic Kac, Metaloplastika Sabac și Partizan Belgrad, echipe din prima ligă a Serbiei.

 
Decizie ușoară

 
Echipa constănțeană a transferat șase jucători în această vară: interul stânga bosniac Marin Vegar, centrul sloven Leon Raso, interul dreapta croat Marko Buvinic, extrema dreaptă sârbă Strahinja Stankovic, centrul / inter stânga Liviu Caba și extrema stângă Mihai Loghin.

„Am vorbit cu antrenorul, mi-a spus că acest club are ambiții mari pentru sezoanele următoare. Decizia a fost una ușoară, mai ales că știam câteva lucruri despre Constanța, pe care am văzut-o în Cupa EHF. Știu că voi fi primul sloven la Constanța și asta mă ambiționează. Vreau să îi cunosc cât mai bine pe băieți, să ne înțelegem cât mai bine pe teren. Este «jobul» meu să-i aduc pe toți împreună, să jucăm ca o echipă. Obiectivul meu este să câștig fiecare meci. Vom intra pe teren motivați și vom începe fiecare meci cu gândul de a câștiga!“, a spus Leon Raso (25 de ani), citat de site-ul oficial al clubului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: HC Dobrogea Sud 

 
Citește și:
 
Ionuț Stănescu - „Aproape de o frumoasă calificare“
HC Dobrogea Sud Constanța a părăsit Cupa EHF cu fruntea sus

 
UPDATE
S-a stabilit adversarul HC Dobrogea Sud Constanța din primul tur preliminar al Ligii Europa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4163

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1659

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2442

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1499

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1558

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1832

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1488

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2299

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1517

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2497

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2100

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1918

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1832

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1764

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1967