UPDATE. Weekend cu ciclism Ediţia din acest an a Turului Dobrogei se dispută numai la nivel juvenil şi la amatori

Ediţia a 17-a a Turului Dobrogei se va desfăşura în acest weekend, pe trasee din municipiul şi judeţul Constanţa. Victor Bănescu, preşedintele CS Bilal 2000 Constanţa, organizator al competiţiei, a arătat că, în acest an, Turul Dobrogei nu se poate desfăşura şi la licenţiaţi. „În acest moment, fiind acea problemă în Federaţie, am ajuns în faza de a nu putea susţine această competiţie pentru licenţiaţi“, a spus Bănescu. 
 
„După «decesul» Turului României, Turul Dobrogei rămăsese cea mai importantă competiţie internă, una de tradiţie, la care, de-a lungul anilor, au participat foarte mulţi sportivi, atât români, cât şi străini. În acest moment, am ajuns să nu putem susţine Turul Dobrogei pentru licenţiaţi. Sperăm ca, la ediţia următoare, situaţia să se schimbe însă. În acest an, am considerat că nu putem să desfăşurăm competiţia pe distanţa a cinci etape, cum era planificat. Am rămas la trei etape, dintre care două într-o zi. Sâmbătă de dimineaţă, e prolog contratimp, iar după-amiază e fondul, care va fi de neuitat, fiind în premieră pentru zona Cheile Dobrogei. Peisajul e nemaipomenit şi cred că va fi pe placul tuturor participanţilor. Duminică, va fi etapa finală a Cupei Mării Negre (întrecere rezervată copiilor), după care vom avea circuitul pentru Turul Dobrogei, care se va desfăşura pe traseul tradiţional (bulevardul Aurel Vlaicu). Premierea e duminică, în jurul orei 14.30“, a declarat Victor Bănescu.
 
Până ieri, la prânz, se înscriseseră în concurs peste 80 de rutieri, iar organizatorii estimează că cifra totală va fi 120 de persoane. Înscrierile se fac pe site-ul turuldobrogei.ro sau la faţa locului, sâmbătă dimineaţa.
 
„Ne bucurăm că am reuşit să iniţiem şi să ducem la sfârşit Cupa Mării Negre. Deja avem un feedback foarte bun din partea părinţilor, ceea ce ne face să ne gândim şi la o etapă de toamnă. Printre aceşti mici biciclişti se găsesc speranţe ale ciclismului românesc. La festivitatea de premiere, rutierii vor fi conduşi de fetele de la SkirtBike Constanţa, din zona Campus, către Maritimo“, a spus şi Ana Toma, care s-a implicat şi ea în organizare.

Programul oficial al Turul Dobrogei 2016

Sâmbătă, 28 mai 2016

- ora 10:00 - start Prolog Contratimp Individual - 5 km - sportivi amatori - între Hotel Caraiman şi Aqua Magic. Plecarea concurenţilor se va face la fiecare minut, în ordine aleatorie;
- ora 12:00 - proba de Contratimp Individual - 5 km - copii, cadeţi şi juniori - între Hotel Caraiman şi primul sens giratoriu în direcţia de mers spre Constanţa. Plecarea concurenţilor se va face la fiecare minut, în ordine aleatorie, stabilită prin tragere la sorţi, la şedinţa tehnică, ţinând cont de categorie.
- ora 16.00 - adunare parcare Elvila (ieşire Constanţa borna km 6)
- ora 16:30 - start Etapa 1 - Fond - 80 km - sportivi amatori - Constanţa - Ovidiu - Mihail Kogălniceanu - Târguşor - Cheia - retur, cu sosire la Elvila, pe DN 24, DJ 222 şi DJ 224.

Duminică, 29 mai 2016

- ora 9:30 - adunarea, la sensul giratoriu de la Campus;
- ora 10.00 - proba de Circuit - copii - pe traseul bulevardul Aurel Vlaicu, între Campusul universitar şi intersecţia cu bulevardul Tomis.
 
În funcţie de categoria de vârstă, se vor parcurge următoarele distanţe:
Etapa finală a Cupa Mării Negre la ciclism (băieţi şi fete)
- copii 05 - 06,999 ani - 1 km (jumătate de tur)
- copii 08 - 10,999 - 2 km (un tur)
- copii 12 - 13,999 ani - 4 km (două tururi).

Etapa finală a Turului Dobrogei

- ora 11.30 - Proba de circuit - sportivi amatori (13 - 17.999 ani - 10 km - 5 tururi). În cazul în care nu se strâng cel puţin 20 de sportivi, atunci această categorie va lua startul cu categoria următoare;
- ora 12.15 - proba de Circuit - sportivi amatori - 40 km - 20 de tururi, pe traseul bulevardul Aurel Vlaicu, între Campusul Universitar şi intersecţia cu bulevardul Tomis.
Categoriile sportivilor amatori cu vârsta de peste 13 ani vor fi următoarele:
- masculin 18 - 29,999 ani;
- masculin 30 - 39.999 ani;
- masculin 40 - 49.999 ani;
- masculin 50 - 69.999 ani;
- feminine 13 - 29,999 ani;
- feminin peste 30 de ani.

UPDATE: Traian Goga, secretarul general al Federaţiei Române de Ciclism, a făcut următoarele precizări: „Sportivii licențiați ai Federației Române de Ciclism concurează în mod curent la competiții din țară și din străinătate cu aceste documente de identitate sportivă. De asemenea, doresc să vă aduc la cunoștință faptul că niciun alt organizator de competiții de ciclism din România nu a găsit vreun impediment care să prevină participarea cicliștilor licențiați la evenimentele lor, iar cei care au rezervat întrecerile lor iubitorilor de sport fără licență au făcut acest lucru din proprie inițiativă și ca urmare a unei opțiuni personale“.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectele CS Bilal 2000 Victor Bănescu e sigur că, în 2017, în Turul Dobrogei vor participa şi rutieri licenţiaţi

30 Dec 2016 2951