Zbor cu o maşină de raliuriMaria Iacob, Miss România, a fost copilotul vicecampionului mondial Francois Delecour (galerie foto)

Constănţeanca de aproape 19 ani Maria Iacob, unul dintre modelele de top ale Fashion TV România, a fost imaginea Raliului Aradului, unde a trăit o experienţă unică

În calitate de invitat special la cursa organizată de Mihai Leu (campion mondial la box şi campion naţional la raliuri), Maria Iacob, deţinătoarea titlului Miss FTV România, a avut ocazia să-i fie copilot vicecampionului mondial Francois Delecour, într-o cursă plină de adrenalină. Tinerei i-au plăcut la nebunie momentele petrecute la bordul bolidului Subaru Impreza, pe traseu, iar după ce a coborât din maşină, hotărârea era luată: va urma şi ea o şcoală de pilotaj.

În vârstă de 18 ani şi şapte luni, Maria Iacob s-a aflat la Arad în perioada desfăşurării raliului, alături de mai multe modele, Fashion TV fiind implicat în promovarea evenimentului. Cu ocazia cursei, au mai fost organizate casting-uri de modele şi shooting-uri, iar constănţeanca, elevă în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ şi componentă a secţiei de dans sportiv a LPS, a fost invitată să-i fie copilot într-un shakedown (sesiune de teste) celebrului pilot francez de raliuri Francois Delecourt. „Iniţial, am crezut că voi urca la bord pentru o simplă filmare, dar a fost o cursă adevărată. A fost extraordinar. M-a impresionat profund. Am trăit cea mai frumoasă experienţă din viaţa mea. Eu sunt pasionată de mică de maşini tunate, de bolizi, motoare, raliuri şi de tot ce ţine de ele, astfel că acum mi-am împlinit un vis. M-am aflat pentru prima dată în această postură, de copilot pe o maşină de raliuri. Adrenalina a fost la nivel maxim. Francois Delecour a parcurs traseul special amenajat, în afara Aradului, în zona unei comune. Cursa a durat aproximativ opt minute, dar mie mi s-a părut că a trecut o veşnicie, o jumătate de oră. Au fost obstacole pe traseu, s-au realizat multe drifturi, acul vitezometrului a urcat ameţitor, iar pentru mai multe secunde, ne-am aflat în aer, zburând de pe un deal! Am crezut că mor când ne-am luat zborul! Însă, în ansamblu, a fost demenţial. Mai vreau! Mă simţeam de parcă acea cursă e pentru mine, că eram acolo, în filmul acela. Cred că am avut o revelaţie. Iubesc la nebunie aceste senzaţii. Am înţeles că voi mai participa în calitate de copilot şi în alte curse“, povesteşte, entuziasmată, Maria Iacob, pe care costumul de copilot a prins-o de minune.

„Fii realist, doreşte-ţi imposibilul!“

Miss România a rămas impresionată de Francois Delecourt, dar şi de maşina în care s-a aflat. „Este o legendă a curselor de raliuri, dar, în acelaşi timp, un om de nota 20. Amabil şi deschis. Am vorbit mult, iar el mi-a dezvăluit din secretele maşinii şi ale pilotajului. Se vede limpede că îi place foarte mult ceea ce face. După ce am încheiat cursa, m-am hotărât: vreau să fiu şi eu pilot de raliuri. Mi-am promis că în trei ani voi face şcoala de pilotaj. Vreau să ajung departe în acest domeniu, în care nu au pătruns multe femei, pentru că e periculos, dar consider că şi noi putem avea succes, la fel ca bărbaţii“, a spus Maria, care se dă în vânt după senzaţiile tari. Îi place să trăiască clipa şi se conformează motoului „Fii realist, doreşte-ţi imposibilul!“. Astfel că aventura din cursele de raliuri i se potriveşte ca o mănuşă. „Dacă voi fi pilot, categoric mă voi afla la volanul unui bolid Subaru, ca cel pe care l-a condus acum Francois Delecour. Am rămas fascinată de această adevărată navă spaţială, cu o mulţime de butoane, manete şi microfoane. M-am interesat de rolul fiecăruia. Bolidul e ca o fiară. În timpul cursei, în interiorul maşinii e un zgomot infernal. Casca pe care am purtat-o e sofisticată, la fel şi sistemul de fixare prin centuri. Am intrat în rolul unui copilot. Înainte de a porni pe traseu, am completat formularul de cursă, deşi gândul meu era în altă parte. «Doamne, te rog să fie bine!», îmi spuneam“, râde Maria.

Fac banchetul la Iaki

Aflată în anul terminal de liceu, tânăra va susţine peste puţin timp examenul de bacalaureat. „Am ceva emoţii, dar mă pregătesc bine şi sunt sigură că îl voi promova cu brio“, spune Maria. Tânăra urmează să dea examene la limba română (scris şi oral), istorie, geografie (scris), limba engleză (oral) şi competenţe digitale. Până atunci însă, pe 23 mai, Maria şi colegii ei vor participa la banchetul de final de liceu. „Îl vom face la Iaki. Va fi ceva mai deosebit faţă de alte asemenea festivităţi. Mie îmi pare rău că se termină liceul. Parcă au trecut prea repede aceşti patru ani. La început, abia aşteptam să vină vacanţa, însă acum realizez cât de mult îmi va lipsi atmosfera de liceu, unde am cunoscut primii fiori ai dragostei şi am închegat atâtea prietenii. Mai vreau zile de liceu! Ceva mă trage înapoi, încercând să mă împiedice să ies din rolul de licean“, spune, plină de emoţie, Maria Iacob. Miss România este colegă de clasă, printre alţii, şi cu sportivi cunoscuţi precum Răzvan Grădinaru (nataţie), Andreea Lefcenco, David Spiridon, Cristian Bododel sau Iulian Pricop (atletism). După ce va termina liceul, Maria va da admitere la Facultatea de Kinetoterapie. „Sper să lucrez cu copiii, întrucât îmi plac foarte mult“, spune modelul Fashion TV.      

Sursa foto: Facebook (Maria Iacob) 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judo Constanța Antrenorul Radu Luca s-a căsătorit cu o practicantă a sportului de pe tatami. Noua familie are nași celebri (GALERIE FOTO)

30 Jul 2023 2934

Fostul rugbyst Costi Gheară și soția sa, Maria, Miss România „De astăzi, Noah este creștin, iar noi ne-am unit în fața lui Dumnezeu“ (GALERIE FOTO)

22 May 2023 4746

Constanța Fostul rugbyst Costi Gheară și soția sa, Maria, Miss România, în culmea fericirii! S-a născut fiul lor. „Bine ai venit pe lume, Noah Petru!“

27 Jan 2023 5749

„Căsătorie binecuvântată!“ Fostul rugbyst Costi Gheară și Maria Iacob, Miss România, au spus „Da!“ la Constanța (GALERIE FOTO)

29 Aug 2022 8400

Surorile gemene Mălina și Iulia Milea Foste campioane la gimnastică, debut pe scena de la Bikini Fitness. Show la Mamaia! (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

18 Aug 2022 3765

Competițiile Miss & Mister Fitness România și Fitness Challenge, la Mamaia

09 Jul 2022 1833

Cântăreţul Marc Anthony s-a logodit cu modelul Nadia Ferreira. Unde au sărbătorit logodna

14 May 2022 1502

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 01 aprilie 2022

05 Apr 2022 2417

Studentă din România, câştigătoare la Miss Supertalent of the World 2022 Dubai Grand Final

02 Apr 2022 1792

Miss SUA din 2019 s-a sinucis la 30 de ani, aruncându-se de la fereastra unui zgârie-nori (VIDEO)

31 Jan 2022 1475

Reprezentanta Indiei a câștigat concursul de frumuseţe Miss Univers 2021. Cum arată tânăra (VIDEO)

13 Dec 2021 1771

15 septembrie 1890 S-a născut celebra scriitoare Agatha Christie, numită și „Regina Crimei”. Iată de ce a primit această denumire

15 Sep 2021 1356

O constănțeancă, aleasă cea mai frumoasă femeie din România în 2017 Astăzi este Ziua mondială a frumuseții!

09 Sep 2021 1545

La aproape 71 de ani, Vasile Șerban, culturistul fenomen, sfidează vârsta „Sunteți de acord că sportul face minuni?“ (galerie foto)

18 Aug 2021 13997

Știați că….? La această dată s-a născut fotomodelul Linda Evangelista

10 May 2021 1252