Ziua cea mare pentru „Diamant“ Luptătorul Ștefan Orza, pompier la ISU „Dobrogea“ Constanța, își face debutul în promoția Glory. „Sus România!“ (GALERIE FOTO)

  • Antrenat de Daniel Asaftei, tânărul luptător are puțin peste 20 de ani, este originar din satul Moșneni, comuna 23 August, județul Constanța, și e neînvins la profesioniști.
 
Mai sunt puține zile până când tânărul luptător constănțean Ștefan Orza, de la clubul Sharks Gym Constanța, își va face debutul în Glory, cea mai mare promoție de kickboxing din lume.
 
Evenimentul va avea loc pe 11 martie, în gala Glory 84, de la Rotterdam (Olanda), în care Ștefan Orza, căruia I se spune și „Diamantul“, se va duela, la categoria 77 kg, cu un luptător olandez, Chico Kwasi. Ambii vor fi la ora debutului în celebra promoție. „Glory, fosta Glory World Series, este o promoție internațională de kickboxing cu sediul în Singapore, care este deținută de Pierre Andurand. Este cea mai mare companie de promovare a kickboxingului din lume și include pe lista sa câțiva dintre luptătorii de cel mai înalt nivel din sport. Compania are, de asemenea, birouri internaționale în Denver, SUA, și Amsterdam, Țările de Jos. Glory produce evenimente în întreaga lume care prezintă șapte divizii de greutate (șase divizii masculine și o divizie feminină). Începând cu 2022, Glory a organizat peste 80 de evenimente. Primul eveniment a avut loc în 2012 la Stockholm, în Suedia“, se arată pe Wikipedia. Ștefan Orza este primul luptător constănțean care va evolua în Glory.
 
Bine pregătit și încrezător
 
Antrenat de Daniel Asaftei, tânărul luptător are puțin peste 20 de ani, este originar din satul Moșneni, comuna 23 August, județul Constanța, iar în viața de zi cu zi activează la ISU „Dobrogea“ Constanța, la Secția de Pompieri Mangalia. „Sus România! Mulțumesc tuturor pentru mesajele de încurajare, vă simt aproape de mine și asta nu face decât să îmi dea putere și determinare. Vă mulțumesc din suflet tuturor! Doamne ajută!“, a postat luptătorul pe Facebook pe marginea meciului cu Chico Kwasi. „Adversarul e mai mare cu câțiva ani ca mine, are experiență internațională însemnată și e bine cotat pe plan extern, deținând centuri în câteva promoții din Europa. Voi avea un meci dificil, dar sunt bine pregătit și încrezător că voi face o figură frumoasă. Cu multă determinare, voi face meciul pe care mi-l doresc și la care visez de mult. Partida este a cincea din gală și prima din main card“, a completat Ștefan Orza. Acesta e neînvins la profesioniști, având 17 victorii în 17 meciuri.  
 
Eduardo Maradin, meci în Republica Moldova  
 
„We are Sharks Gym Constanța! Este oficial! În data de 11 Martie, în premieră pentru sportul de contact din Constanța, vom avea un reprezentant în Glory, cea mai puternica promoție de kickbox din lume, prin sportivul nostru de la Sharks Gym Constanța, Ștefan Orza! Hai România, hai Ștefan!“, a punctat antrenorul Daniel Asaftei. Pe lângă Ștefan Orza, un alt luptător de la clubul constănțean, Eduardo Maradin (pregătit de Alex Filip), va lupta în străinătate, la o gală în Republica Moldova. „Sharks Gym Constanta face performanță la orice nivel, atât la junior, cât si seniori!“, a menționat și Alex Filip.
 
Luptă și în turneul piramidal Super 8 din DFS
 
În perioada următoare, Ștefan Orza va evolua (în luna mai) și în România, în turneul piramidal Super 8 la categoria 77 kg al promoției lui Cătălin Moroșanu, Dynamite Fighting Show. În prima partidă, din sferturi, luptătorul de la Sharks Gym Constanța îl va întâlni pe Cezar Buzdugan. În ring va intra și un alt sportiv constănțean, Mădălin Crăciunică, cel care îl va avea ca adversar în prima partidă pe Eduard Gafencu.  

 
Meciurile de la turneul Super8 pentru centura Dynamite Fighting Show la 77 kg sunt:
 

Sferturi de finală:
Andrei Ostrovanu vs Flavius Boiciuc
Eduard Gafencu vs Mădălin Crăciunică
Florin Lambagiu vs Costin Dinu
Ștefan Orza vs Cezar Buzdugan
 
Semifinale:
Câștigător sfert 1 vs Câștigător sfert 3
Câștigător sfert 2 vs Câștigător sfert 4.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Ștefan Orza, Dynamite Fighting Show)
 
Citește și:
 
Pompier la ISU „Dobrogea“
Ștefan Orza, primul luptător constănțean care va evolua în promoția Glory. „Din Moșneni, Constanța, România - în toată lumea!“

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dynamite Fighting Show Luptătorul constănțean Ștefan Orza, victorie în sferturile Turneului Super 8 (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 May 2023 1511

Cod Roșu la Buzău! Pompierul Ștefan Orza, „Hulk din Constanța“, antrenamente cu legendarul Mike Passenier, pentru gala Dynamite Fighting Show

06 May 2023 1594

Ștefan Orza, debut cu înfrângere în promoția Glory. „Pur și simplu, nu am fost eu“. Mesajul lui Daniel Ghiță

13 Mar 2023 1648

Pompier la ISU „Dobrogea“ Ștefan Orza, primul luptător constănțean care va evolua în promoția Glory. „Din Moșneni, Constanța, România - în toată lumea!“

07 Feb 2023 8643

Sharks Gym Constanța Luptătorul Alex Filip, câștigătorul secțiunii „Revenirea anului“ la premiile Dynamite Fighting Show

13 Jan 2023 1941

Sharks Gym Constanța Ștefan Orza și Alex Filip, nominalizați pentru superlativele sezonului 2022 în promoția Dynamite Fighting Show

03 Jan 2023 1363

Ștefan Orza, Mădălin Pîrvulescu și Alex Filip Luptătorii Sharks Gym Constanța, șapte victorii în opt meciuri în 2022, în galele profesioniste

30 Dec 2022 2558

UPDATE Ștefan Orza, de la Sharks Gym Constanța, a câștigat centura la Colosseum Tournament

21 Oct 2022 1511

Finală constănțeană în piramida de la 77 kg a Colosseum Tournament. Ștefan Orza, învingător. „Diamantul“ are victorii pe linie! (GALERIE FOTO)

27 Aug 2022 2005

Luptătorul de la Sharks Gym Constanța Ștefan Orza, victorie importantă contra lui Andrei Ostrovanu, la debutul în Dynamite Fighting Show (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 May 2022 4670

„Diamantul“ din Constanța Luptătorul Ștefan Orza, debut la Dynamite Fighting Show. „Un meci pe care îl aștept de foarte mult timp“

24 Mar 2022 6433

„Pensie lungă, moşu nostru!“ Ştefan Orza, luptător şi pompier. A fost coleg la salvatori cu tatăl său, care i-a predat ştafeta (galerie foto)

02 Nov 2021 11485

Ce meci! Ștefan Orza, show la gala „OSS Fighters 05 & SK - Gentlemen's Tournament“ „Am simțit energia voastră pozitivă“ (galerie foto)

10 Feb 2020 4695

Fabio Kwasi, învingător în piramida greilor de la gala „OSS Fighters 05 & SK - Gentlemen's Tournament“. Victorie și pentru Ștefan Orza (galerie foto)

08 Feb 2020 7170

Tânărul luptător de la Sharks Gym Constanța „Ștefan Orza, viitorul campion mondial al României la kickboxing“ (galerie foto)

07 Feb 2020 8424