Lumina Sfanta din Biserica Sfantului Mormant este un miracol (Focul Sfant)

image6.jpgUn fizician rus a prezentat primele masuratori pe care le-a înregistrat asupra descărcărilor electrice pe timpul coborârii Sfântului Foc (Lumina Sfanta a Invierii).

Secţiunea "Creştinism şi ştiinţa" din cadrul întâlnirii desfăşurate marţi, la Moscova, a lăsat să se audă prima voce care prezintă rezultatele ştiinţifice ale experimentului oamenilor de ştiinţă ruşi, intreprins în Duminica Mare din 2008, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Şeful ramurii Institutului pentru Energie Atomică Kurchatov, doctor în fizică şi matematică, Andrey Volkov, a vorbit despre propria încercare de a măsura undele lungi de joasă frecvenţă ale semnalelor radio, în Biserica din Ierusalim, atunci când se coboară Lumina Sfântă a Invierii (Lumina de Paşti).

Cercetătorul ştiinţific a folosit echipamente speciale pentru a face măsurători în biserică, timp de 6 ore jumătate, cât s-a aşteptat Focul Sfânt, salvând aceste măsurători, pentru ca în lunile următoare să încerce descifrarea acestora.

Volkov consideră "miracol absolut" diferenţa dintre parametrii (indicii) înregistraţi în ziua anterioară coborârii Luminii Sfinte şi cei din ziua respectivă. În plus, conform acestuia, analiza fisurii din coloana aflată la intrarea în Biserică îl face să fie convins că această fisură nu putea apărea cu adevărat decât în urma unei descărcări electrice".

Potrivit lui Volkov, omologul său, expert în fizica dezintegrării, Evgehnii Morozov, suţine şi el aceleaşi poziţii.

Deşi acesta consideră că "măsurătorile făcute doar o singură dată, nu pot fi destul de evidente strict din punct de vedere ştiinţific", Volkov îşi susţine rezultatele cu întreaga responsabilitate şi este gata să le prezinte.

"Cu toate acestea, daca mă întrebati strict ca om de ştiinţă, dacă aici se întâmplă ceva (un miracol) sau nu, voi răspunde că eu nu pot şti", a spus el.


Vice-Preşedintele Comisiei ce se ocupă de evenimentele miraculoase din viaţa Bisericii, de pe lângă Patriarhia de la Moscova, lector la Universitatea Ortodoxă Sfântul Ioan Rusul, Alexandru Moscovschii i-a spus lui Volkov "că a realizat o activitate de cercetare ştiinţifică, pentru întâia dată în istorie, la modul serios, demnă de încredere şi responsabilă, la adresa Sfintei Lumini".

Lumina Sfântă de la Ierusalim apare la Mormântul Domnului, de multe secole, cu puţin înainte de Paştele Ortodox. Creştinii răsăriteni sunt convinşi că miracolul Sfintei Lumini, a Învierii, dovedeşte adevărul de credinţă ortodoxă, întrucât la fiecare sărbătoare a Paştelui, Sfânta Lumină apare la Mormântul Domnului. Credincioşii cred în coborârea acestui foc şi dezaprobă orice opinie ateistă.

Sursa: www.lacasuriortodoxe.com


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Prostul

03 Apr, 2010 14:48

Pt CALIN, acul 2000 de ani oare existau fizicieni care sa fabrice acesta sarlatanie ???

Daniel

26 Apr, 2009 14:07

Va spun doar atat:Lumina Sfanta este foarte adevarata,am fost prezent anul acesta in Biserica Sfantului Mormant si dupa ce termina Patriarhul rugaciunile vine Lumina Sfanta si am vazut cu ochii mei ca unora dintre persoane li s-au aprins lumanarile in mana,si ce este mai interesant deasupra Paraclisului Invierii sunt niste candele care se aprind deodata la venirea Sfintei Lumini. Deci va rog pe toti "necredinciosii" sa nu mai vorbiti in necunostinta de cauza.

Calin

20 Apr, 2009 19:08

Desigur, din nou un fizician inventat care ar veni sa supervizeze intreaga sarlatanie...

Articole asemanatoare

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 506

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2073

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 449

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 516

ARBDD Liniile electrice fac noi victime printre pelicanii creți, în județul Tulcea

17 Apr 2024 412

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2797

Baschet CSM Constanța și FCC UAV Arad susțin al doilea meci al finalei Ligii Naționale

17 Apr 2024 474

Handbal CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 723

Baschet Duelul CSM CSU Oradea - CSM Constanța se reia pe litoral, marți, 16 aprilie 2024. „Băieții noștri mizează pe tribune pline!“

16 Apr 2024 381

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 648

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1056

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci cu FCC UAV Arad din finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 693

CSM Constanța baschet Echipa Under-17, în Top 4 pe plan național. Ana Maria Carp - premiu special, Amira Bou-Chedid - în echipa ideală

15 Apr 2024 615

Baschet CSM Constanța începe finala Ligii Naționale. Primele două meciuri, pe litoral. Intrarea este liberă!

15 Apr 2024 470

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 898