Ştiripesurse.roDorin Cocoș a dezvăluit cheia întregului „Dosar Microsoft”

Dosarul Microsoft a decimat clasa politică, dar momentul de început este unul foarte interesant. În denunțul său la DNA, Dorin Cocoș dezvăluie cum a început această mega afacere, informează stiripesurse.ro.

La mijloc nu a fost vorba de vreo combinație cu iz de genialitate. Întregul contract de achiziționare a licențelor Microsoft avea valoarea de 90 de milioane de euro. Pentru că era vorba de o cantitate mare, Microsoft oferea discount 20%. Ei bine, acești 20% reprezintă cei 18 milioane de euro sustrași de Dorin Cocoș și restul găștii care a ajuns pe la DNA, relatează stiripesurse.ro.

„Florincă Claudiu mi-a spus că raportat la numărul de licențe necesare în România, valoarea contractului este de 80-90.000.000 de euro, sumă la care Microsoft oferea un discount de 20%.

Florică Claudiu ne-a propus ca suma care rezulta din aplicarea acestui discount să o împărțim între noi. La acel moment s-a stabilit ca jumătate din această sumă, respectiv circa 8.000.000 de euro să-i revină lui Gabriel Sandu și Gheorghe Ștefan, iar cealaltă jumătate să o împărțim în trei, eu, Claudiu Florică și Dinu Pescariu. Gabriel Sandu, în calitate de ministru al Comunicațiilor trebuia să se ocupe de această licitație în așa fel încât firma lui Claudiu Florică să câștige.

Ulterior, am o nouă întâlnire cu Claudiu Florică în cadrul căreia acesta mi-a comunicat valoarea estimativă a contractului și a comisionului, care ajunsese la 18.000.000 de euro”, a declarat Dorin Cocoș, în fața procurorilor DNA, notează stiripesurse.ro.


Sursa: stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.