Ştiripesurse.ro Videanu, la ieșirea de la DIICOT - Nu există prejudiciu

 
Omul de afaceri Ioan Niculae si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu au fost citati la DIICOT, vineri, pentru a li se aduce la cunostinta mai multe documente din dosarul Romgaz - Interagro, în care sunt urmariti penal pentru mai multe fapte, printre care abuz si instigare la abuz în serviciu, potrivit stiripesurse.ro.

Adriean Vidreanu a declarat, la iesirea de la DIICOT, ca, din câte a înteles, dupa ce i-a fost data expertiza în dosarul Romgaz - Interagro, nu ar exista niciun prejudiciu în acest caz.

"Înteleg ca nu exista prejudiciu, ramâne sa vad si eu expertiza si ramâne sa venim si noi cu obiectii asupra ei", a spus Adriean Videanu, dupa ce a fost la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Fostul ministru a adaugat ca nu a apucat sa citeasca întreaga expertiza, în conditiile în care abia a intrat oficial în posesia acesteia, se mai arată pe ştiripesurse.ro.

Si avocatul Ioan Panaitescu, care îl reprezinta pe Ioan Niculae, a spus ca prejudiciul în dosarul Romgaz - Interagro este zero si ca initial ar fi existat o eroare de calcul.

"Dupa ce prima expertiza a fost infirmata de organul de cercetare penala, s-a solicitat realizarea celei de-a doua expertize, care a urmarit exact aceleasi obiective ca si prima. Ca sa fiu mai corect, este vorba despre un prejudiciu de 100.000 de lei, dar care nu priveste în mod direct si nu afecteaza solutia care sa fie data în cauza. În cazul domnului Niculae, a fost o eroare de calcul la un moment dat în cazul gazelor de import, care nu fac obiectul de cercetare", a precizat avocatul Panaitescu, potrivit Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

Surse din rândul anchetatorilor sustin însa ca, în dosarul Romgaz - Interagro, prejudiciul stabilit de procurorii DIICOT este de 62 de milioane de euro. Pe de alta parte, expertii angajati de partile din dosar ar fi stabilit, într-un supliment de expertiza, ca în cauza nu ar fi fost produs niciun prejudiciu.

Articol integral pe Stiripesurse.ro
Sursa: Stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată în ce dosar a făcut apel Primăria Constanţa

21 Aug 2016 2325

Percheziții la sediile Primăriei și Romgaz din Târgu Mureș

21 Jan 2016 2028

Percheziţii la angajaţi ai Romgaz, într-un dosar de trafic de motorină

23 Nov 2015 2214

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe un imobil din Constanţa al lui Tudor Șerban

06 Aug 2014 2587