UPDATE 4. Directorul Spitalului penitenciar Poarta Albă, demis 'Vedetele' fac legea în penitenciar. Printre ele, Cristi Borcea

In timp ce Elena Udrea se plange de conditiile dure din arest, de prezenta sobolanilor, de lipsa apei calde, si de alte neajunsuri, in penitenciarul Poarta Alba lucrurile stau cu totul altfel, conform stiripesurse.ro.
 
Penitenciarul Poarta Alba este destinatia preferata de detinutii 'vedeta', multi dintre ei schimbandu-si domiciliul special pentru a putea beneficia de conditiile speciale de la Poarta Alba unde se afla in prezent printre altii Gigi Becali, Cristi Borcea si Miron Mitrea.
 
O ancheta a celor de la Administratia Nationala a Penitenciarelor a identificat o serie de nereguli la Poarta Alba, iar in centru lor se afla Cristi Borcea.

UPDATE 4, ora 20.25

Adriana Stoicescu, realizator B1 TV, prezentator emisiunea "Condamnaţii" a declarat în această seară, într-o intervenţei telefonică în cadrul emisiunii "Express" a postului B1 TV: "Eu mereu m-am întrebat de ce vor toţi aceşti oameni să meargă la Poarta Albă. Se pare că aici gardienii sunt mai permisivi. Iar acest lucru a fost confirmat prin raportul acesta".

UPDATE 3 - 12.49

În exclusivitate pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului penitenciar de la Poarta Albă, Florin Iliescu a confirmat că în urma controlului ANP din luna decembrie, directorul unităţii a fost demis. Este vorba de cms şef Elena Corina Petrovan, înlocuită acum cu cms şef Monica Pop. Florin Iliescu a mai afirmat că ANP a dispus la Spitalul penitenciar Poarta Albă un plan de remediere a deficienţelor constatate.

UPDATE 2 - 12.15

Conform unor surse, raportul ANP se referă la perioada în care Cristi Borcea a fost internat în Spitalul Penitenciar de la Poarta Albă, instituţie care nu se află în subordonarea sau în legătură cu Penitenciarul Poarta Albă.

UPDATE 1- 11.23

O anchetă a celor de la Administrația Națională a Penitenciarelor a identificat o serie de nereguli la Poarta Albă, iar în centru lor se află Cristi Borcea, conform B1 Tv.
 
Potrivit unui raport al ANP, Cristi Borcea a beneficiat de renovarea celulei. Aceasta are în prezent mochetă pe jos, un televizor plasmă, un frigider și pe perioada iernii a avut instalat un calorifer electric.
 
În plus, Cristi Borcea a avut acces la aparate de fitness. El a putut să facă mișcare cu ajutorul unei benzi de alergat și a unei biciclete.
 
Cristi Borcea a avut parte de tratament preferențial din partea gardienilor care i-au dat chiar și o cheie pentru a îi facilita accesul la un telefon instalat special pentru el în zona spalatoriei în care ar fi trebuit sa lucreze. Însa Borcea nu a lucrat, el și-a petrecut timpul destinat muncii vorbind la telefon, iar gardienii i-ar fi pontat activitatea, pentru a îi asigura reducerea pedepsei.
 
Borcea a beneficiat si de vizite peste numarul celor permise de regulament si de bani primiti in mod direct sau prin intermediul altor detinuti carora familia sa le-a trimis fonduri pentru a-si putea cumpara tot ce doreste de la magazinul penitenciarului.
 
Ancheta ANP a relevat faptul ca in celula lui Borcea nu s-au efectuat niciodata controale si ca acesta avea in celula parfumuri si alte produse la care alti detinuti nu au acces, relatează b1.ro.
 
Integral pe STIRIPESURSE.RO.
 
Sursa: STIRIPESURSE.RO

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.