LIVE-TEXT Flacăra "Spiritul Dobrogean" ajunge azi la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Flacăra „Spiritul dobrogean“Flacăra "Spiritul Dobrogean" a fost purtată de-a lungul ultimei săptămâni în mai multe instituții din regiune, iar astăzi, de la ora 11:30 o să fie predată către elevii de la Liceul Teoretic "Ovidius". Flacăra va fi înmânată acestora la sediul Instituției Prefectului. Elevii o vor duce la liceu, unde vor urma alte momente începând cu ora 12:00.

Călătoria Flăcării a început în data de 14 noiembrie, când a fost preluată de la Prefectură de elevii Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța.

Apoi a urmat să fie predată și dusă în următoarele unități de învățământ: Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Național Mihai Eminescu și Colegiul Național Pedagogic.

Mâine, Flacăra va fi dusă la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", de unde elevii o vor purta la sediul Bibliotecii Academiei Române din București, cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Dobrogei, lansarea volumului „De la grecii din Milet la generația Millennials“.

Evenimentul va avea loc miercuri, 23 noiembrie.

UPDATE. Ora 11.25

Flacăra este în fața Prefecturii Constanța. Este înmânată de un cadru IJJ elevilor și urmează să fie dusă la Liceul Ovidius Constanța. 

UPDATE: ora 11.40

Flacăra a ajuns la Liceul Ovidius. 

UPDATE: ora 12.00


La Liceul Ovidius a ajuns și prefectul Silviu Coșa. 

Activitatea începe cu intonarea imnului național. 

„Flacăra este un simbol extraordinar. Noi am văzut că Dobrogea este o diversitate etnică și de aceea am ales elevi din diverse grupuri etnice pentru momentele artistice. Sunt fascinată de mozaicul etnic dobrogean“ - a precizat profesorul Elena Nistor. 


Directorul Cristina Anghel prezintă invitații. 

Prefectul Silviu Coșa ia cuvântul. 

„Nu putem vorbi de România fără Dobrogea. Cea mai importantă resursă pe care o avem sunt oamenii. Nu sunt multe regiuni unde se regăsește această diversitate etnică și conviețuirea aceasta. La mulți ani Dobrogea“ - a precizat prefectul Silviu Coșa. 

„Voi trebuie să duceți mai departe mândria de a fi români și dobrogeni. La mulți ani Dobrogea!“ -  aprecizat Magdalena Iacob. 


Urmează prezentarea despre mozaicul etnic al Dobrogei. 

UPDATE: Ora 12.30

Elevii susțin un moment artistic. 

UPDATE: ora 13.00

Evenimentul s-a încheiat. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Flacăra "Spiritul Dobrogean" ajunge azi la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Nov 2022 1759

LIVE TEXT Călătoria continuă. Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge azi la Colegiul Pedagogic (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Nov 2022 2061

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța " (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2022 2742

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" se va aprinde la Prefectură. Va ajunge și la Liceul Teoretic "Traian" (FOTO+VIDEO)

16 Nov 2022 2940

#sărbătoreşteDobrogea141 Simbol al jertfei pentru neam, Flacăra „Spiritul Dobrogean“, prezentă, sâmbătă, la evenimentul organizat de ZIUA de Constanţa dedicat Zilei Dobrogei (video)

23 Nov 2019 3795

Festivitatea de premiere, găzduită de Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ Zece elevi din Constanţa, finaliştii concursului „Dobrogea de azi, privind spre viitor“ (galerie foto)

23 Nov 2019 3675

LIVE TEXT Flacăra Spiritul Dobrogean, simbol al jertfei. Festivitatea de premiere a concursului „Dobrogea de azi, privind spre viitor“, la Colegiul de Arte „Regina Maria“ (galerie foto)

22 Nov 2019 3649