Ziua Dobrogei

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141 Mesajul președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, de Ziua Dobrogei


Astăzi, 14 noiembrie 2019, de Ziua Dobrogei, la 141 de ani de la alipirea Dobrogei la patria mamă, autoritățile locale dobrogene, din Tulcea și Constanța, au transmis, la cererea ZIUA de Constanța, câte un mesaj pentru locuitorii de care au grijă.

Printre aceștia, se numără și Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, dobrogean sută la sută, cum îi place să spună.

Sunt dobrogean sută la sută, cum se spune în mod popular- din tată în fiu. Dobrogea este "acasă" de peste 40 de ani și sunt sigur ca încă nu am reușit să descopăr toate secretele acestui loc. Dobrogea este o zonă aparte, cu o istorie complexă și un farmec incontestabil. Pornind de la tradiții, obiceiuri, vestigii, relieful absolut inedit și până la comuniunea dintre toate etniile - toate acestea împletesc, într-un mod unic, povestea celui mai pitoresc ținut al României. Și, recunosc, mă simt norocos pentru că sunt dobrogean autentic și tot aici cresc frumos și copiii mei.

Cred că suntem printre puținii români care ne păstram și punem valoare pe tradițiile și obiceiurile strămoșești. Apoi, cred că este important ca, atunci când este necesar, suntem extraordinar de uniți. Și aceasta indiferent de etnie, poziție socială sau, de ce nu, culoare politică. A treia calitate - suntem onești și altruiști. Sunt nenumărate variante incitante pentru orice categorie de turist. Cred că Dobrogea este ținutul în care aproape nimic nu este imposibil, din punct de vedere turistic. Avem cetăți vechi, vestigii unice în lume pe care niciun turist nu trebuie să le rateze. Sunt rute speciale pentru drumeții, cu peisaje pitorești. Podgorii și nenumărate rezervații naturale. Nu mai amintesc despre Delta Dunării sau stațiunile litorale, pe care toată lumea le cunoaște. Cred că este necesară o singură vizită în Dobrogea pentru a te îndrăgosti iremediabil de această zonă. În plus, pe lângă aceste câteva atracții turistice enumerate anterior, cel mai mare atu al nostru, al dobrogenilor, este ospitalitatea. Îndemnul meu este să veniți în Dobrogea, să vă îndrăgostiți de aceste locuri și să reveniți an de an.

Știu că o sa fie greu de crezut, dar nu pot compara Dobrogea cu nici un alt loc din lume. Am călătorit mult și am avut ocazia să văd locuri absolut fantastice. Culturi diferite, obiceiuri despre care doar citisem. Însă, la modul real, ca în Dobrogea nu este nicăieri! Aici pentru mine este acasă! Nu pot să fac o astfel de comparație niciodată. Indiferent unde am călătorit, acasă este locul cel mai frumos din lume! Dobrogenilor le doresc exact ceea ce îmi doresc și pentru familia mea: sănătate, iubire și înțelegere. Îmi doresc să rămânem uniți și, cu toții, împreună să ne focusăm pentru a avea grijă de această minunată comunitate din care facem parte. Cât privește sloganul, cred că acestui loc i se potrivește: Dobrogea, tărâm din legendă!”, a expus președintele CJ Constanța.

Citește și:
 
ZIUA de Constanța #sărbătoreșteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul La mulți ani, dobrogeni! Mesajele autorităților din Constanța și Tulcea, de Ziua Dobrogei (video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şeful CJC, Horia Ţuţuianu, şi-a publicat raportul de activitate. Bani pentru SCJU, spitalul în care oamenii mor pe cod verde (document)

18 Feb 2020 756

Judeţul Constanţa, la judecată cu Eurocult. Când se va tranşa litigiul

12 Feb 2020 318

Cine vrea să salveze Edificiul Roman cu Mozaic. Afaceriştii înscrişi în cursa pentru contractul de peste 10 milioane de lei

12 Feb 2020 364

Consilierii județeni constănțeni, convocați în ședință ordinară. Iată ordinea de zi

11 Feb 2020 897

Dispoziţii ale şefului CJC Cine a fost avansat şi cine a plecat din Consiliul Judeţean Constanţa?

11 Feb 2020 1244

Ce îi uneşte pe primarul Făgădău, preşedintele CJC, Horia Țuţuianu, şi Direcţia Judeţeană de Informaţii Constanţa a SRI

11 Feb 2020 3850

Președintele CJC Horia Țuțuianu și administratorul special al RAJDP Lucian Lungoci, vizită de lucru la Secțiile RAJDP de la Cuza Vodă și Băneasa

08 Jan 2020 1577

Judeţul Constanţa a dat în judecată Fundaţia Clopot şi Asociaţia Eurocult. Ce spun reprezentanţii entităţilor

25 Dec 2019 4371

Mormântul Hypogeu. Specialiştii aşteptaţi de Ţuţuianu (încă) nu au apărut. Azi e ultima zi

16 Dec 2019 1169

LIVE TEXT Tarifele Direcției de Pază ale CJC nu au fost aprobate de consilierii județeni (galerie foto)

13 Dec 2019 1865

Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, la judecată cu inspectorii de la Integritate

25 Nov 2019 459

Licitaţia pentru Muzeul de Istorie rămâne anulată. A expirat termenul pentru contestaţii. Când se reia procedura

21 Nov 2019 1013

Ţuţuianu, despre ofertanţii pentru Muzeul de Istorie „Au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“

14 Nov 2019 1654

A treia licitație, în decurs de un an Reabilitarea Edificiului Roman cu Mozaic, pusă din nou pe tapet

07 Nov 2019 471

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Cetăţii Carsium. Iată care sunt firmele câştigătoare! (galerie foto)

06 Nov 2019 1561