ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141 Mesajul președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, de Ziua Dobrogei


Astăzi, 14 noiembrie 2019, de Ziua Dobrogei, la 141 de ani de la alipirea Dobrogei la patria mamă, autoritățile locale dobrogene, din Tulcea și Constanța, au transmis, la cererea ZIUA de Constanța, câte un mesaj pentru locuitorii de care au grijă.

Printre aceștia, se numără și Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, dobrogean sută la sută, cum îi place să spună.

Sunt dobrogean sută la sută, cum se spune în mod popular- din tată în fiu. Dobrogea este "acasă" de peste 40 de ani și sunt sigur ca încă nu am reușit să descopăr toate secretele acestui loc. Dobrogea este o zonă aparte, cu o istorie complexă și un farmec incontestabil. Pornind de la tradiții, obiceiuri, vestigii, relieful absolut inedit și până la comuniunea dintre toate etniile - toate acestea împletesc, într-un mod unic, povestea celui mai pitoresc ținut al României. Și, recunosc, mă simt norocos pentru că sunt dobrogean autentic și tot aici cresc frumos și copiii mei.

Cred că suntem printre puținii români care ne păstram și punem valoare pe tradițiile și obiceiurile strămoșești. Apoi, cred că este important ca, atunci când este necesar, suntem extraordinar de uniți. Și aceasta indiferent de etnie, poziție socială sau, de ce nu, culoare politică. A treia calitate - suntem onești și altruiști. Sunt nenumărate variante incitante pentru orice categorie de turist. Cred că Dobrogea este ținutul în care aproape nimic nu este imposibil, din punct de vedere turistic. Avem cetăți vechi, vestigii unice în lume pe care niciun turist nu trebuie să le rateze. Sunt rute speciale pentru drumeții, cu peisaje pitorești. Podgorii și nenumărate rezervații naturale. Nu mai amintesc despre Delta Dunării sau stațiunile litorale, pe care toată lumea le cunoaște. Cred că este necesară o singură vizită în Dobrogea pentru a te îndrăgosti iremediabil de această zonă. În plus, pe lângă aceste câteva atracții turistice enumerate anterior, cel mai mare atu al nostru, al dobrogenilor, este ospitalitatea. Îndemnul meu este să veniți în Dobrogea, să vă îndrăgostiți de aceste locuri și să reveniți an de an.

Știu că o sa fie greu de crezut, dar nu pot compara Dobrogea cu nici un alt loc din lume. Am călătorit mult și am avut ocazia să văd locuri absolut fantastice. Culturi diferite, obiceiuri despre care doar citisem. Însă, la modul real, ca în Dobrogea nu este nicăieri! Aici pentru mine este acasă! Nu pot să fac o astfel de comparație niciodată. Indiferent unde am călătorit, acasă este locul cel mai frumos din lume! Dobrogenilor le doresc exact ceea ce îmi doresc și pentru familia mea: sănătate, iubire și înțelegere. Îmi doresc să rămânem uniți și, cu toții, împreună să ne focusăm pentru a avea grijă de această minunată comunitate din care facem parte. Cât privește sloganul, cred că acestui loc i se potrivește: Dobrogea, tărâm din legendă!”, a expus președintele CJ Constanța.

Citește și:
 
ZIUA de Constanța #sărbătoreșteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul La mulți ani, dobrogeni! Mesajele autorităților din Constanța și Tulcea, de Ziua Dobrogei (video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie definitivă Cunoscut politician local, fost șef al unei importante instituții, victorie împotriva inspectorilor de integritate! (MINUTA)

07 Apr 2022 726

Horia Marius Țuțuianu, deputat PSD de Constanța - „Cîțu plătește cu demiterea pentru toate acțiunile sale”

05 Oct 2021 1104

Senatorul PSD, Felix Stroe „Tot mai mulți cetățeni ne trimit facturile la energie electrică. Este un faliment individual generalizat, dacă nu se găsesc soluții“ (video)

17 Sep 2021 1278

Se vor strânge semnături pentru Spitalul Regional PSD Constanța, în conferință de presă. Parlamentarii vorbesc de cele mai recente probleme

20 May 2021 1571

Fostul președinte CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu, în doliu - „Mi-a fost prieten, mi-a fost sprijin, mi-a fost alinare, mi-a fost putere și curaj”

22 Mar 2021 5087

Felix Stroe propune să fie amendați aleșii locali și parlamentarii dacă nu își respectă promisiunile din campanie

13 Feb 2021 2995

#alegeriparlamentare2020 Marius Horia Țuțuianu a votat!

06 Dec 2020 1339

#alegeriparlamentare2020 Marius Horia Țuțuianu, candidat PSD pentru Camera Deputaților - „Astăzi avem nevoie, mai mult ca oricând, de un pact pentru sănătate !”

24 Nov 2020 1330

Echipa PSD Constanța a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare. Liste complete

22 Oct 2020 3874

Vești bune! Laboratorul de Radioterapie de la Spitalul Județean Constanța, inaugurat (video)

25 Sep 2020 1721

Ultima ședință de Consiliu Județean Constanța a avut de toate – râsete, contradicții și mai multe proiecte respinse

25 Sep 2020 3050

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Care e proiectul ordinii de zi

19 Aug 2020 1393

#alegerilocale2020 Felix Stroe (PSD) și-a depus candidatura pentru conducerea Consiliului Județean Constanța (galerie foto+video)

18 Aug 2020 3077

Litigiu pentru o sumă de peste 180.000 de lei Cum au încercat reprezentanții Fundației Clopot să închidă procesul cu UAT Județul Constanța

07 Jul 2020 1257

Bucurie prematură? Ce se află în spatele victoriei anunțate de Consiliul Județean Constanța

01 Jul 2020 2715