A cincea ediţie Show aviatic şi grătare încinse, la Ziua Comunei Tuzla (galerie foto)

Începutul toamnei 2016 le-a adus locuitorilor comunei Tuzla un nou prilej de bucurie şi bună dispoziţie. Cu mic, cu mare, aceştia au participat la Ziua Comunei Tuzla. Sute de oameni au luat cu asalt centrul localităţii, alături de reprezentanţi ai Primăriei şi ai Consiliului Local Comunal, pentru a se distra de ziua comunei lor. Zeci de ansambluri folclorice româneşti, dar şi tătăreşti, recitaluri de mandoline şi chitare, trupe de dans modern şi de societate, de teatru, precum şi interpreţi consacraţi ai scenei muzicale româneşti au evoluat pe scena special amenajată şi amplasată lângă sediul Primăriei.
 
În paralel, la câteva sute de metri distanţă de scenă, pe grătare sfârâiau micii şi cârnaţii, iar specialităţile culinare româneşti şi turceşti au reprezentat un adevărat festin culinar. Gospodinele tătăroaice s-au mobilizat şi au gătit „live“ preparate culinare specifice minorităţii, dintre care nu au lipsit şuberec, geantâk, kobete sau baclavale.
 
Totodată, două avioane au decolat de pe Aerodromul din Tuzla pentru a „saluta“, de la înălţime, mulţimea de oameni strânsă în centrul comunei.
 
Evenimentul, devenit o tradiţie, a cuprins două etape. În prima parte a zilei de 10 septembrie, mai precis, cu începere de la ora 14.00, localnicii sau turiştii aflaţi în zonă au putut participa la „Târgul Copiilor“. Astfel, copiii au pregătit un program artistic ce a inclus dansuri populare, canto, teatru, chitare şi mandoline, dar şi dans sportiv. Pe scenă au evoluat membrii Centrului pentru Tineret „Ion Creangă“, „Trupa Şcolii“, „Ansamblul Qarilgas“ şi „Dance Art“. După ora 17.00, scena a fost „rezervată“ artiştilor consacraţi care au încântat cu glasurile lor sutele de spectatori de toate vârstele. Rând pe rând, au urcat pe scenă Jeni Nicolau, Constantin Măgureanu, Mariana EdulescuAdriana Ștefan şi Leticia Moisescu.
 
Ajunsă la a cincea ediţia, Ziua Comunei Tuzla a avut, potrivit primarului Taner Reşit, acţiuni diverse, astfel încât să satisfacă gusturile tuturor şi să le ofere concetăţenilor săi oportunitatea de a socializa într-un mediu plăcut şi cât mai destins. „Încercăm să continuăm această tradiţie şi, de la un an la altul, să ajungem să oferim spectacole al căror profesionalism să fie de necontestat. Pe lângă artişti consacraţi, un loc aparte îl vom asigura tinerilor din comună. Noi încercăm să asigurăm o bază solidă copiilor noştri pentru că, fără ei, fără tineret, nu avem un viitor. Le urez tuturor, din partea mea şi a Consiliului Local, un sincer «La mulţi ani!» şi să fie încrezători în viitorul comunei noastre“, a afirmat primarul comunei Tuzla, Taner Reşit.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 393

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1427

Dorin Sărăcilă, candidatul ales de ADU pentru Primăria Tuzla, în județul Constanța

23 Mar 2024 542

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 355

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 21-a (seniori și juniori + clasamentele)

17 Mar 2024 1060

Școala Gimnazială Nr. 1 Tuzla, județul Constanța angajează fochist. Cine poate participa la concurs

15 Mar 2024 554

CJC caută evaluator Se pregătește exproprierea terenurilor de pe traseele DJ393 și DJ391!

15 Mar 2024 553

Comuna Tuzla anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul „Modernizare drumuri de interes local, comuna Tuzla, județul Constanța”

15 Mar 2024 342

Județul Constanța Mai multe păsări flamingo au poposit pe Lacul Techirghiol! Imagini surprinse din dronă (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 998

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 20-a (seniori și juniori + clasamentele)

10 Mar 2024 1075

În județul Constanța Aviatorul Rață Vasile a decedat. Mesajul transmis de familia sa

08 Mar 2024 731

Misiunea de cercetare a Forțelor Navale Române în raionul maritim Costinești – Tuzla - 23 August - Mangalia s-a încheiat

07 Mar 2024 605

Reacția MApN după depistarea minei de la Costinești, județul Constanța

07 Mar 2024 531

Fotbal județul Constanța S-a reluat Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 19-a (seniori și juniori + clasamentele)

03 Mar 2024 2326

O unitate militară din Constanța plătește aproximativ 40.000 de euro firmei Iridex Group Salubrizare SRL pentru colectarea, transportul și neutralizarea deșeurilor menajere și reciclabile (DOCUMENT)

01 Mar 2024 808