A fost sfintita biserica din satul Closca

Satenii din Horia au sarbatorit "Zilele comunei"

Slujba de sfintire a fost urmata de un spectacol si de o "agapa frateasca", la care au participat aproximativ 1000 de persoane * In aceeasi zi, locuitorii comunei Horia au putut participa la actiunile sportive gazduite de terenul de sport si tot aici a fost organizata o serbare campeneasca * La sfarsitul lunii mai, copiii din comuna vor beneficia de o scoala noua

In fiecare an, pe data de 3 mai locuitorii din Horia sarbatoresc Ziua comunei. In acest an, manifestarea s-a desfasurat in ziua de 2 mai si a coincis cu un alt eveniment special pentru intreaga asezare. O data cu sarbatoarea prilejuita de Ziua comunei, autoritatile locale au pregatit o alta mare surpriza. In aceeasi zi, a fost organizata slujba de sfintire a noii biserici din satul Closca, biserica ce are hramul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. Obiectivul a fost realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local din Horia. La slujba de sfintire au fost prezente inalte fete bisericesti si un numar foarte mare de cetateni. In opinia primarului comunei Horia, Gigel Sava, "evenimentul s-a bucurat de un real succes din partea localnicilor care au fost prezenti la eveniment intr-un numar foarte mare. Ne-am bucurat insa foarte mult sa vedem ca alaturi de noi au venit si multe persoane din alte sate". Slujba de sfintire a fost urmata de un spectacol prezentat de Ansamblul Casei de Cultura din Harsova. In timpul spectacolului, in curtea bisericii au fost puse mese unde aproximativ 1000 de persoane au participat la "agapa frateasca". Primarul Gigel Sava a precizat ca "evenimentul a fost realizat cu fonduri de la primarie si in special cu sprijinul unor sponsori importanti care au dorit sa se implice in realizarea acestei actiuni". In aceeasi zi, locuitorii comunei Horia au putut participa la actiunile sportive gazduite de terenul de sport si tot aici a fost organizata o serbare campeneasca. Seara, caminul cultural din localitate a gazduit un spectacol de muzica si dansuri populare, sustinut de ansamblul "Plaiuri Dobrogene", iar in continuare tinerii au fost invitati sa participe la un bal. Petrecerea s-a intins pana spre dimineata si s-a bucurat de un real succes.

Scoala din localitate va fi sfintita

Sfarsitul lunii mai va aduce noi surprize locuitorilor comunei Horia. In aproximativ doua saptamani vor fi terminate finisajele la scoala noua din Horia. Potrivit declaratiilor primarului Gigel Sava, "Primaria si Consiliul Local s-au gandit ca de Ziua Copilului sa ofere cadou copiilor din localitate o scoala noua. Obiectivul a fost realizat prin programul Bancii Mondiale, care a suportat 1,4 miliarde de lei, iar Primaria a suportat diferenta, reprezentand aproximativ un miliard de lei. Dorim ca in momentul finalizarii acestui obiectiv sa organizam si aici o slujba de sfintire". Concomitent, in localitate continua lucrarile de extindere a retelei de alimentare cu apa, pe o distanta de aproximativ 1500 de metri, in zona in care nu exista sistem de alimentare. Prin aceste lucrari, pana la sfarsitul lunii se rezolva practic problema apei potabile in intreaga localitate. In acelasi timp, autoritatile publice locale au angrenat si cetatenii la lucrarile ce se desfasoara in localitate. Astfel, cu sprijinul beneficiarilor ajutorului social in baza Legii 76, s-a reusit amenajarea unei portiuni de 1,8 kilometri de drumuri. Aceasta portiune de drumuri din satele Horia si Tichilesti a fost pietruita, au fost puse rigole cu jgheaburi pe margine pentru scurgere. "Cel mai important lucru este faptul ca in zona au inceput sa vina investitori interesati sa cumpere pamant. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure intrucat investitorii inseamna locuri de munca pentru localnici si, in acelasi timp, avem speranta ca prin efort comun vom reusi sa repunem in functiune sistemul de irigatii", a conchis primarul Gigel Sava.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 545

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 751

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 823

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 560

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 733

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 632

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 808

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1471

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 682

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 508

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 733

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1278

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 447

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1061

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1087