A inceput constructia lacasului de cult din Pestera

Dupa ani de zile, locurile sacre ale localitatii vor fi amenajate

Potrivit primarului din comuna Pestera, Ion Cosor, lucrarile de imprejmuire a cimitirului au trenat mai bine de trei ani, iar in satul Ivrinezu Mic nu exista o biserica * In urma numeroaselor solicitari, Primaria impreuna cu Consiliul local au decis aprobarea celor doua proiecte * Totodata, in curand va fi finalizata lucrarea de alimentare cu apa a satului Ivrinezu Mare

Probleme locuitorilor din comuna Pestera sunt multe si variate, iar nivelul de trai se situeaza unde la limita subzistentei. Printre cele mai apasatoare griji ale populatiei din localitate s-au numarat ani la rand imposibilitatea de a amenaja cimitirul dar si neputinta de manifestare a credintei. Astfel, lucrarile de imprejmuire a locului sacru au trenat mai bine de trei ani, iar in satul Ivrinezu Mic nu exista o biserica.La numeroasele solicitari adresate de cetateni, administratia publica locala a hotarat imprejmuirea cimitirului, lucrare finalizata in urma cu ceva timp, dar si prin daruirea locuitorilor din micul sat, un lacas de cult. Conform celor declarate de primarul localitatii Pestera, Ion Cosor, in urma cu cateva saptamani au inceput lucrarile de constructie a Bisericii. Totodata, desi initial costurile proiectului au fost aproximate in jurul sumei de 1 miliard, Ion Cosor apreciaza ca lucrarea va costa mult mai mult. "Pentru acest an, vom oferi din bugetul local aproximativ 500 de milioane, suma insuficienta insa pentru acoperirea tuturor actiunilor planificate", a spus primarul.Ivrinezu Mare, sat apartinand tot comunei Pestera, intampina probleme in ceea ce priveste alimentarea cu apa curenta. In acest sens, Ion Cosor a mentionat ca "se vor investi peste 300 de milioane in aceasta lucrare. Finalizarea actiunii de alimentare cu apa in sat va fi realizata in perioada imediat urmatoare".De asemenea, dat fiind situatia dezastroasa a celor patru scoli din localitate, primarul si-a exprimat convingerea in legatura cu gasirea unor surse de finantare. Astfel, una dintre unitatile de invatamant va fi prinsa in cadrul unui program de reabilitare, finantat de institutiile statului.In ceea ce priveste celelalte probleme, dintre care cea mai grava este lipsa locurilor de munca, edilul local intentioneaza orientarea localnicilor spre domenii de activitate specifice mediului rural. "Ne vom indrepta atentia spre agricultura si cresterea animalelor deoarece ele reprezinta prioritati in vederea ridicarii nivelului de trai. Pentru implementarea programelor europene de dezvoltare rurala trebuie sa schimbam si mentalitatea oamenilor, deoarece este nevoie de foarte multa initiativa si munca", a mai precizat Ion Cosor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 275

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 462

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 388

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 444

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 552

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 537

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 447

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 633

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 504

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 467

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 567

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 679

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 445

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1268

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 588