Administraţia a găsit soluţia pentru câinii maidanezi! Asfaltarea comunei Topalu, prioritatea zero a aleşilor locali

Comuna Topalu a reprezentat mereu pe harta judeţului un punct de atracţie, prin Cetatea Capidava, dar şi prin meleagurile de pe malul Dunării. Un proiect pentru care finanţarea a rămas însă un cuvânt... nemaiauzit. Cu toate acestea, administraţia locală condusă de proaspătul primar Valentin Stanciu are în plan câteva schimbări în comună.
 
În primul rând, pe agenda administraţiei se află proiectul privind asfaltarea a 1,5 kilometri de drumuri comunale. Proiectul, realizat cu bani de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), prevede modernizarea şi reabilitarea străzilor Salcâmului, Nufărului, Dor şi Panseluţei. Pentru ca proiectul să fie dus la bun sfârşit, administraţia a organizat o licitaţie, câştigată de Autoprimar Serv SRL, o societate comercială cu sediul în municipiul Constanţa, pentru atribuirea contractului în valoare de 476.515 lei, fără TVA.
 
Un alt proiect al administraţiei locale vizează introducerea unei reţele de canalizare în comună. „Vorbim de un proiect de două milioane de euro. Un proiect european, pe care vrem să îl depunem în această toamnă. Aşteptăm ca sesiunile de depuneri să devină active, pentru a putea depune proiectul. Vorbim de o finanţare 100% europeană, de 13 kilometri de conducte de canalizare şi de o staţie de epurare, care va fi amplasată în Topalu“, a declarat primarul Valentin Stanciu. Dacă proiectul la documentaţia căruia se lucrează deja va primi finanţare europeană, viitoarea canalizare ar urma să deservească o populaţie de 15.000 de locuitori.
 
De curând, angajaţii serviciului de curăţenie al Primăriei au igienizat şi centrul localităţii constănţene Capidava, dar şi noul cimitir din Topalu. Acţiunea de igienizare a presupus: toaletarea arborilor şi strângerea gunoaielor.
 
În altă ordine de idei, administraţia locală anunţă că intenţionează să stopeze problema câinilor maidanezi din comună. „Căutăm o firmă care să aibă ca domeniu de activitate ecarisajul. Ne-am dori să nu mai avem câini vagabonzi pe străzile comunei şi considerăm că o firmă s-ar putea ocupa de acest lucru, respectând legea, desigur. O să înceapă şcolile, vremea se va răci, aceste animale vor deveni flămânde şi înfrigurate şi nu ne-am dori să facă rău vreunui copil“, a precizat gospodarul-şef Valentin Stanciu.

Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“, pe 15 august 

De asemenea, peste doar câteva zile, cu mic, cu mare, toată populaţia comunei este aşteptată la hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ din localitatea de reşedinţă a comunei, hram ce va fi sărbătorit pe data de 15 august. Preotul paroh al bisericii, părintele Dumitru, s-a ocupat de strângerea donaţiilor pentru a organiza acest eveniment.
 
Pe de altă parte, şi în această toamnă, tradiţia cântecelor populare din comuna Topalu va merge mai departe prin Festivalul Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“, eveniment ajuns deja la cea de a XX-a ediţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar pe rolul Tribunalului Constanța privind litigiul achizițiilor publice. Vizat primarul de la Topalu

22 Jan 2024 611

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Constantin Baltă, primarul comunei Topalu (DOCUMENTE)

17 Aug 2023 1352

Cernavodă Contract de execuție lucrări de peste două milioane de lei încheiat cu o firmă locală (DOCUMENT)

01 Mar 2023 3492

O firmă din Voluntari a bătut palma cu primăria din Topalu pentru furnizarea unui ponton (document)

03 Dec 2021 2855

Declarații, la Capidava Primăria Constanța ar putea să își mute sediul unde funcționează Muzeul de Istorie și Arheologie

19 Aug 2021 6844

Dobrogea Asfalt SRL bifează un contract fabulos cu primăria Topalu din județul Constanța

17 Feb 2021 3760

Megalicitație pentru asfaltarea străzilor din comuna Topalu, județul Constanța

30 Dec 2020 1858

#alegerilocale2020 S-a creat un brand anti PSD. PNL Constanța spune un NU hotărât social-democraților atât în Consiliul Local cât și la Consiliul Județean

29 Sep 2020 4630

Străzile din comuna Topalu vor fi asfaltate

02 May 2020 1786

Județul Constanța Posturi vacante la Primăria Comunei Topalu. Când are loc concursul

15 Jan 2020 2927

Primăria Comunei Topalu face angajări. Condiții

18 Nov 2019 2930

Festivalul-concurs „Dan Moisescu” găzduit de comuna constănțeană Topalu, la cea de-a XXIII-a ediție

09 Sep 2019 3699

Decizia nu este definitivă Un fost primar din judeţul Constanţa, obligat să despăgubească instituţia pe care a condus-o

09 Aug 2019 4981

Primăria comunei Topalu va achiziţiona un buldoexcavator (document)

27 Dec 2018 2281

Primăria Comunei Topalu angajează şofer. Când va avea loc concursul

03 May 2018 2237