Administratia din Topraisar ofera tinerilor 400 de loturi construibile

Cresterea nivelului de trai

Acordarea de loturi tinerilor, in vederea constructiei de case, va fi realizata imediat ce Consiliul Local va aproba Planul Urbanistic de Detaliu al comunei * Cele 400 de loturi a cate 500 de metri patrati fiecare vor fi acordate tinerilor in toate satele comunei, si anume: Topraisar, Biruinta, Movilita si Potarnichea * In toamna vor demara lucrarile de implementare a sistemului de alimentare cu apa a satului Movilita * In cel mai scurt timp va incepe modernizarea drumurilor de pe raza comunei * Unul dintre proiectele de viitor ale administratiei locale este reprezentat de dezvoltarea economica a comunei si sprijinirea micilor intreprinzatori

Comuna Topraisar este situata la aproape 30 de kilometri distanta fata de municipiul Constanta si este formata din satele Topraisar, Biruinta, Movilita si Potarnichea. Comuna tipic dobrogeana, cu 5400 de locuitori, Topraisar poate fi considerata una dintre putinele localitati de la nivelul judetului care se dezvolta pe zi ce trece. Si asta datorita modului in care actualul primar al localitatii, Gheorghe Stelian, intelege ca trebuie sa fie administrata o comuna. Daca, in urma cu patru ani, comuna avea un aspect jalnic, o data cu preluarea administratiei locale de catre Gheorghe Stelian, localitatea si-a schimbat considerabil infatisarea. Potrivit declaratiilor sefului administratiei publice locale, una dintre cele mai mari realizari ale actualului mandat este reprezentata de intocmirea Planului Urbanistic General al comunei. "Actiunea de intocmire a PUG-ului a fost demarata inca din anul 2000 si a fost finalizata trei ani mai tarziu, acesta permitand extinderea intravilanului comunei", a declarat Gheorghe Stelian. Din acel moment, Primaria Topraisar a realizat toate demersurile necesare pentru intocmirea Planului Urbanistic de Detaliu. In prezent, acesta se afla in stadiu de avizare pentru acordarea a aproximativ 400 de loturi in vederea constructiei de case de catre tineri. "Cele aproape 400 de loturi a cate 500 de metri patrati fiecare vor fi acordate tinerilor in toate satele comunei. Acest lucru se va intampla imediat ce reprezentantii Consiliului Local Topraisar vor aproba acest proiect", a precizat primarul comunei.

Alimentare cu apa la Movilita

Este binecunoscut faptul ca lipsa apei potabile poate genera nenumarate probleme oamenilor. La nivelul comunei Topraisar, mai bine spus in satul Movilita, localnicii se ingrijesc de treburile zilnice folosind apa fantanilor. Tocmai de aceea, in acest sat, prin efortul primarului Gheorghe Stelian, in cateva luni urmeaza a fi demarate lucrarile de montare a sistemului de alimentare cu apa potabila. "In urma cu cateva zile, am finalizat proiectul pentru alimentarea cu apa a acestui sat, astfel incat in scurt timp populatia sa nu se mai confrunte cu problema apei. Lucrarea va fi finantata printr-un program guvernamental si speram ca, cel tarziu in toamna, sa demareze montarea sistemului de apa potabila", a afirmat Gheorghe Stelian. Realizarea acestui proiect este cu atat mai importanta cu cat la nivelul localitatii locuiesc mai bine de 900 de persoane, iar in opinia primarului din Topraisar, montarea retelei de apa in Movilita va fi pentru acestia o adevarata bucurie.

Modernizarea drumurilor, prioritate pentru administratie

Pentru locuitorii satului Movilita autoritatile publice locale au alocat aproximativ 800 de milioane de lei in vederea reabilitarii drumurilor comunale. "Saptamanile trecute, locuitorii satului Movilita au fost incantati sa constate ca ceea ce credeau ca a fost doar o promisiune a devenit realitate. In acest sens, drumul care duce spre scoala si biserica a fost reabilitat. Si asta pentru ca, in momentul in care ploile isi faceau prezenta, cei mai afectati de starea precara a drumului erau copiii si persoanele in varsta", a mai spus primarul din Topraisar. De altfel, reabilitarea si modernizarea drumurilor comunale reprezinta prioritatea numarul unu a primarului Gheorghe Stelian. "Pentru perioada urmatoare, mi-am propus ca aproape toate drumurile de pe raza comunei sa fie reabilitate, deoarece, in prezent, calitatea majoritatii soselelor este precara si trebuie rezolvata cat mai repede", a subliniat seful administratiei publice din Topraisar. In alta ordine de idei, primarul Gheorghe Stelian isi propune ca, in viitor, sa rezolve o alta problema stringenta a comunitatii locale, si anume saracia si, implicit, lipsa locurilor de munca. "In ceea ce priveste proiectele de viitor, unul este cel mai important: dezvoltarea economica a localitatii. Acest deziderat al Primariei si Consiliului Local se poate solutiona numai prin atragerea cat mai multor investitori in comuna Topraisar, dar si prin sprijinirea micilor intreprinzatori locali. Odata rezolvata aceasta problema, la nivelul localitatii vor fi create destul de multe locuri de munca, iar nivelul de trai al populatiei va creste", a conchis Gheorghe Stelian.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1295

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 832

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1563

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 801

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 865

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 903

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2518

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1002

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3718

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 856

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1701

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 733

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2315

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2643

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3102