Administratia publica si-a realizat principalele obiective in anul 2003

Primul an pentru comuna Baraganu

Localitatea beneficiaza de un sediu al primariei renovat complet * Drumul care leaga Baraganu de satul Lanurile a fost asfaltat * Scolile si caminele culturale sunt in atentia primarului Constantin Bentea

Anul 2003, mai exact incepand din luna iunie, de cand Baraganu a devenit comuna, a reprezentat un an de realizari pentru localitate. Printr-o gospodarire chibzuita a banilor, proaspatul primar Constantin Bentea a reusit sa definitiveze cateva lucrari de infrumusetare si utilitate publica, ce au dus la schimbarea aspectului comunei, lucrari ce reprezentau o necesitate. Dintre acestea, cea mai reprezentativa este asfaltarea drumului ce leaga satul Lanurile de Baraganu, investitie care s-a ridicat la 7,2 miliarde lei. Tot din forte proprii, seful administratiei publice locale a reusit sa transforme un sediu aproape nefunctional intr-un sediu de primarie modern. Pe aceeasi linie, primarul Bentea a cooptat in echipa sa personal tanar si pregatit. Cu bani de la bugetul local, in comuna s-a reusit pregatirea unitatilor de invatamant pentru anul scolar 2003-2004, lucrari ce au cuprins reparatii, zugravirea cladirilor, achizitionarea de mobilier nou, precum si asigurarea necesarului de combustibil pentru incalzirea salilor de clasa pe toata perioada iernii. In anul care abia s-a incheiat, atentia primarului s-a indreptat si asupra caminelor culturale, care erau intr-o stare avansata de degradare. Deocamdata, cele doua cladiri din fiecare sat au fost conservate si au fost imprejmuite. In ceea ce priveste iluminatul public stradal, primarul Constantin Bentea a demarat proiectul de extindere a iluminatului, actiune ce va continua si in acest an. In satul Baraganu, in zona in care au fost repartizate 30 de loturi pentru construirea de case, a fost realizata noua retea electrica, viitorilor locatari ramanandu-le doar sa-si racordeze locuintele la curent. In ciuda faptului ca previziunile bugetare din acest an nu sunt deloc bune, Primaria comunei Baraganu va face eforturi pentru realizarea obiectivelor propuse in acest an. Astfel, primarul Constantin Bentea considera o prioritate repararea caminului cultural din satul Lanurile, intrucat acolo, in orice moment, exista pericolul ca un zid sa se darame. Pe lista de prioritati se afla si scoala din Lanurile, unde se impune construirea unui grup sanitar pentru elevi si cadre didactice. In ceea ce priveste scoala din Baraganu, aceasta va fi doar intretinuta, pentru ca in anul 2005 va fi refacuta prin intermediul programului Bancii Mondiale. In acest moment, proiectul a fost depus si aprobat. Anul 2004 va aduce modificari la caminul cultural din Baraganu, unde vor fi reparate usile si geamurile pentru a putea fi redat spre folosire. Din luna martie vor demara lucrarile de pietruire a 7 kilometri de drumuri, prin intermediul programului SAPARD, lucrari ce trebuie finalizate pana in septembrie 2004. Primarul Constantin Bentea a precizat ca va incerca sa puna accentul pe localitatea Lanurile, intrucat in acest sat multa vreme nu s-a facut nimic, iar acum a venit timpul sa se faca ceva si pentru cei aproximativ 1100 de locuitori din acest sat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 440

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 381

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 434

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 547

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 529

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 441

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 615

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 500

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 463

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 562

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 670

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 440

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1254

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 583

Intervenții ale polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. Constatări

20 Mar 2024 650