Aleşii locali luptă pentru ca localitatea să devină una cu adevărat europeană Comuna Saligny, în prag de modernizare

Primarul comunei Saligny speră ca în acest an să primească fondurile necesare pentru introducerea reţelei de canalizare şi pentru asfaltarea tuturor străzilor din comună. Pentru ca acest obiectiv să devină certitudine, şeful autorităţii locale a comandat două studii de fezabilitate, unul pentru sistemul de canalizare şi un altul pentru reabilitarea drumurilor din comună, încă de anul trecut. După realizarea studiilor de specialitate, proiectele privind reţeaua de canalizare şi asfaltarea drumurilor au fost depuse spre finanţare europeană prin „Programul Naţional de Dezvoltare Rurală“. Atât reţeaua de canalizare, cât şi asfaltarea trebuie realizate pe o distanţă de 24 de kilometri, a explicat primarul comunei Saligny, Ion Beiu. 

Lucrările începute anul trecut la biserica din lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului din localitatea Făclia stagnează momentan, însă primarul aşteaptă cât de curând să-l primească pe constructor. „Am fost anunţaţi zilele trecute că vom primi vizita constructorului. Să vedem care este stadiul lucrărilor, ce mai trebuie făcut, dacă au întâmpinat probleme sau dacă este nevoie de o suplimentare de fonduri“, a declarat gospodarul-şef al comunei Saligny, Ion Beiu. Potrivit primarului, după finalizarea construcţiei, în funcţie de resursele băneşti avute la dispoziţie, vor fi achiziţionate şi scaunele şi alte obiecte de cult bisericesc. Construirea bisericii a presupus o investiţie de 700.000 de lei.

Drumul de exploatare agricolă, principala preocupare a aleşilor

Primarul Ion Beiu depune toate eforturile pentru ca unul dintre cele mai importante proiecte ale comunităţii să fie încheiat cu succes. Constructorii sunt prezenţi la datorie, astfel că autoritatea publică locală speră ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp. „Este vorba despre un drum de aproximativ şapte kilometri, care face legătura între toate cele trei sate ale comunei - Făclia, Saligny şi Ştefan cel Mare. Va fi un drum foarte util agricultorilor, dar nu numai, pe acest sector ar urma să fie deviată de pe drumul naţional circulaţia utilajelor şi a atelajelor, care incomodează în prezent participanţii la trafic“, a spus primarul comunei, Ion Beiu. „Proiectul reabilitării drumului, care până recent a fost de pământ, este finanţat cu fonduri europene, valoarea sa fiind de 1.445.021 lei. Pentru realizarea lucrărilor de construcţie a drumului a fost organizată încă de anul trecut o licitaţie publică, câştigată de o societate din Năvodari, SC PG Delta Electron SRL“, a adăugat şeful administraţiei publice locale de la Saligny.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contractul de finanțare, semnat la MDLPA Primăria a scos la licitație elaborarea documentației tehnico-economice și execuție lucrări pentru bulevardul Madrid din Constanța (DOCUMENT)

05 Apr 2024 610

RAJA Constanța Se oprește apa în localitățile Ștefan cel Mare, Făclia, Saligny, dar și la CNE Cernavodă!

17 Jan 2024 907

Primăria Mihai Viteazu, județul Constanța, investește în infrastructură! Iată ce lucrări efectuează

29 Dec 2023 843

Primăria Cernavodă achiziționează lucrări pentru modernizarea trotuarelor de pe DJ 223C, proiect finanțat prin PNI Anghel Saligny

18 Aug 2023 942

Administrația locală din Techirghiol continuă lucrările de amenajare a orașului

05 May 2023 1110

Contract de finanțare pentru Școala Gimnazială nr.33 „Anghel Saligny”. Ce lucrări se vor executa în perioada următoare (GALERIE FOTO)

16 Feb 2023 1392

Interviu. Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța - „Toate proiectele care creează disconfort vor fi finalizate în 2023. Aspectul orașului va fi schimbat radical”

12 Apr 2022 2289

CNE Cernavodă construiește mai multe hale și clădiri auxiliare

28 Feb 2022 1619

Licitaţie la CFR - Sucursala Regională Constanța pentru lucrări de reparații (document)

12 Aug 2020 2617

Lucrările de modernizare a carosabilului se extind în cartierele Constanței. Care sunt zonele vizate

29 Apr 2020 1807

În ce zone din Constanța se desfășoară lucrări edilitare în această săptămână

13 Apr 2020 1892

Reţeaua de iluminat public din satul Făclia, extinsă de Telekom România Communications SA (document)

05 Feb 2019 2601

Avarie RAJA în Cernavodă. Ce străzi sunt afectate.

06 Sep 2018 1390

O firmă din București va executa lucrări suplimentare pentru modernizarea rețelei de străzi din comuna Saligny (document)

09 May 2018 2576

Primăria Saligny este pregătită să înfrunte iarna

29 Nov 2017 2266