ZIUA in judet

Americanii sunt interesati de monumentul de la Adamclisi

1185460733.jpg

Primaria si Consiliul Local impulsioneaza dezvoltarea turismului in zona

Primarul din localitatea Adamclisi, Emilian Burcea, a reusit sa rezolve o parte dintre problemele locale, lipsa locurilor de munca fiind eliminata treptat. Comuna Adamclisi a devenit, datorita monumentului, un loc extrem de important pentru turisti. In nordul localitatii, intr-o zona de coline impadurite, se afla "Monumentul triumfal", respectiv resturile aflate inca in picioare din vestitul Tropaeum Traiani. Tot aici, se afla si vestigii din mausoleul roman si altarul antic care impreuna cu metopele, trofeul si frizele cu creneluri infrumuseteaza zona. Construit in cinstea imparatului Traian, in anii 106 - 109, ca omagiu pentru infrangerea coalitiei formata din geto-daci, buri si sarmati, in urma luptelor purtate de romani cu acestia, in anul 102, monumentul comemorativ Tropaeum Traiani este un autentic izvor de informatii despre evenimentele din istoria veche a poporului roman. In apropiere, se afla Mausoleul, ridicat in memoria unui ofiter superior roman. El a fost descoperit de G. Tocilescu, in anul 1897. La mica distanta, spre est, se gaseste si Altarul, construit din ordinul imparatului Traian, in amintirea ostasilor cazuti in batalie. La nord-vest de comuna Adamclisi, in mijlocul colinelor de la originea vaii Urluia, pe un platou, se gaseste un alt grup important de vestigii romane: cetatea Tropaeum Traiani, ale carei ruine au fost identificate si cercetate de G. Tocilescu, prin anii 1891-1909, apoi de V. Parvan, in anul 1911. Atractie maxima Chiar in aceste zile, sunt cazati in incinta scolii, din comuna, un grup de americani interesati de vestigiile arheologice. De asemenea, romanii si italienii pasionati de istorie intreprind, in aceasta saptamana, sapaturi in zona Adamclisi. Primarul comunei, Emilian Burcea, a precizat ca aceste locuri sunt vizitate cu interes de turistii romani, dar si straini. "Adamclisi va deveni, in cativa ani, un punct turistic important pentru toti cei care isi propun vizitarea siturilor arheologice din Dobrogea", apreciaza primarul Emilian Burcea. Localitatea are parte de un aflux de turisti, dar si de oferte de munca. Zilele acestea, reprezentantii unei mari societati comerciale au adresat o oferta atractiva cetatenilor din Adamclisi. Firma cauta personal calificat (sudori, mecanici, electricieni ) si necalificat. Selectia eventualelor angajati a fost anevoioasa si din cauza numarului mare de cereri depuse, peste o suta. Primarul Emilian Burcea a declarat ca cei angajati vor avea salarii cuprinse intre 1000 si 1500 lei, la care se adauga bonuri de masa. Societatea comerciala pune la dispozitie angajatilor transport, iar celor care doresc sa isi desfasoare activitatea in locatia in care este sediul societatii, le este asigurata cazarea. In ceea ce priveste canicula, comuna Adamclisi nu se confrunta cu probleme grave. Seful administratiei publice Emilian Burcea a declarat ca situatia este sub control, insa locuitorii sunt preocupati din cauza recoltelor de toamna.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanţa a eliberat certificatul de urbanism pentru Sala Polivalentă. Unde va fi situată şi cum va arăta

23 Feb 2019 818

Sportul care ia amploare în SUA, adus şi în România La Constanţa se va desfăşura primul turneu oficial de pickleball

22 Feb 2019 514

„Cupa Speranţei“ Turneu de fotbal la Năvodari pentru ajutorarea băieţelului din Castelu care luptă pentru viaţa sa

22 Feb 2019 490

Sportivi de la opt cluburi se întrec, la Cumpăna, la Cupa Prieteniei la scrimă

22 Feb 2019 408

Simona Halep - Belinda Bencic în sferturile de finală de la Dubai. Când va avea loc meciul

20 Feb 2019 540

Post vacant la Direcţia Cultură şi Sport Mangalia

20 Feb 2019 556

Direcţia Cultură şi Sport Mangalia scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

19 Feb 2019 496

UPDATE Simona Halep joacă astăzi cu Eugenie Bouchard la turneul de la Dubai

19 Feb 2019 563

De la Vasile Mogârdiceanu la Mariana Solomon DJST Constanţa. Conducătorii şi denumirile instituţiei, de-a lungul anilor

19 Feb 2019 565

Direcția Cultură și Sport Mangalia scoate la concurs un post vacant

18 Feb 2019 450

Interviu live Strategia Primăriei Constanța în domeniul sportului. Sală Polivalentă, organizarea de competiții sportive internaționale și instituirea trofeului „Fairplay“ (video)

16 Feb 2019 1852

HC Dobrogea Sud, meci cu FC Porto, acasă, în Cupa EHF Nurhan Ali - „Vreau să trag un semnal de alarmă. Aşa ceva nu e permis!“

16 Feb 2019 1204

Vasile Vicol, noul preşedinte al AJL Constanţa „Titlu nobil, cu Feţi-Frumoşi şi Ilene Cosânzene, care mă onorează, dar, totodată, mă obligă“

14 Feb 2019 503

George Papazu - „Suntem pe un drum bun“ Sportivii de la CS Victoria Cumpăna, pe podium şi la „Cupa Prieteniei“ la lupte (galerie foto)

14 Feb 2019 558

Simona Halep a dezvăluit prioritatea numărul unu. Ce spune despre colaborarea cu Van Cleemput

13 Feb 2019 468