Asfaltarea, prioritatea zero a administraţiei locale a comunei Cobadin



Cobadin, una dintre cele mai mari comune din judeţ, înfloreşte pe zi ce trece. Aleşii locali lucrează intens la mai multe proiecte menite să îmbunătăţească viaţa comunităţii. Astfel, administraţia publică locală derulează în acelaşi timp mai multe proiecte privind asfaltarea drumurilor de pământ, dar şi un proiect privind alimentarea cu apă a comunei Negreşti.

Asfaltarea drumurilor comunale, prioritatea zero a aleşilor locali

Într-o primă etapă, ar urma să se asfalteze opt kilometri de străzi din toată comuna, dacă proiectul aferent va primi aviz pozitiv pentru finanţare. „Vorbim de un covor asfaltic pentru care am solicitat un milion de euro, pentru aproximativ 6,5 kilometri de străzi în Cobadin şi 1,5 kilometri în Viişoara. Documentaţia a fost depusă către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), iar în urmă cu două săptămâni, reprezentanţii AFIR au făcut o vizită în teren şi ne-au cerut nişte clarificări, pe care le-am comunicat în termenul prevăzut de lege“, a declarat primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi.

 
Reprezentanţii AFIR au dorit să afle, printre altele, dacă administraţia locală din Cobadin a mai obţinut finanţare europeană pentru asfaltarea străzilor. Într-adevăr, comuna Cobadin a mai primit finanţare, prin programul SAPARD, în anul 2004, pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor din comună, dar pentru pietruire, nu şi pentru asfaltare. 9,6 kilometri de drum din localitatea Cobadin, 3,4 kilometri în satul Viişoara şi un kilometru de străzi din localitatea Negreşti s-au pietruit atunci. Rămâne de văzut dacă finanţarea europeană atrasă de comună în 2004 va reprezenta un impediment de această dată. 
 

Şi pentru că asfaltarea comunei reprezintă principalul obiectiv al Primăriei Cobadin, administraţia locală intenţionează să mai depună un proiect pentru reabilitarea altor şase kilometri de drumuri. „Momentan, lucrăm la documentaţia proiectului, pe care îl vom depune pentru finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). În continuare, cea mai mare problemă a comunei o reprezintă străzile. Vrem să rezolvăm odată pentru totdeauna această problemă“, a precizat gospodarul-şef Cristian Telehoi.

 
De asemenea, autoritatea publică locală intenţionează să mai pietruiască şi alte drumuri comunale. În acest sens, Primăria a alocat, de la bugetul local, 500.000 de lei.

Alimentarea cu apă la Negreşti, în impas

Un alt proiect care îi nemulţumeşte atât pe locuitori, cât şi pe aleşii locali, este cel al alimentării cu apă potabilă în satul Negreşti. Ultimele analize prelevate din puţul de unde satul se alimentează cu apă au arătat că există o concentraţie mare de nitriţi. Deşi apa este bună de consum pentru adulţi, nu este recomandată pentru copiii cu vârste mai mici de trei ani. De aceea, Primăria a demarat o licitaţie pentru forarea unui nou puţ. După ce firma a demarat lucrările, s-a retras brusc, întrucât a descoperit nişte caverne subterane. Lucrările au fost sistate şi contractul, reziliat. În acest sens, autoritatea publică locală caută o altă firmă, care să foreze un nou puţ.
 

„Încă nu am găsit o firmă care să ne foreze un puţ la 300 de metri adâncime. Viceprimarul a luat legătura cu o societate din Mehedinţi, dar aşteptăm un răspuns. Se pare că nicio societate nu se arată dispusă să se încurce cu foraje de mare adâncime. Într-adevăr, este şi o zonă mai dificilă din punct de vedere al forajelor“, a conchis primarul Cristian Telehoi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Cobadin anunță licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar (DOCUMENT)

13 Mar 2024 498

Licitații Constanța Primăria Cobadin caută, cu aproape 280.000 de euro, firmă pentru lucrările de renovare la Școala Tătară din comună (DOCUMENT)

27 Feb 2024 1158

Primăria Dumbrăveni, din județul Constanța, instalează stație de încărcare vehicule!

24 Feb 2024 529

Licitații Constanța Comuna Cobadin caută firmă pentru reabilitarea Căminului Cultural din Viișoara. Contract estimat la peste 470.000 de euro (DOCUMENT)

02 Feb 2024 762

Licitații Constanța Ambient One Construct SRL, contract cu Primăria Cobadin pentru lucrările la Casa Tineretului, din comună (DOCUMENT)

24 Jan 2024 7561

Primăria Comunei Cobadin, județul Constanța închiriază spații pentru o farmacie, un coafor și un magazin

01 Oct 2023 1199

Primăria Cobadin a concesionat mai multe terenuri. Iată cui și la ce preț

30 Aug 2023 1363

Licitații Constanța O licitație organizată de primăria Cobadin a fost atacată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

22 Aug 2023 1281

Lucrări la Școala Germană din Cobadin, județul Constanța. Firmele câștigătoare și valoarea contractului (DOCUMENT)

14 Aug 2023 933

Licitații județul Constanța Şcoala Tătară din Cobadin intră în renovare. Cine a câștigat contractul de proiectare și execuție lucrări? (DOCUMENT)

08 Aug 2023 1596

Declarații de avere Constanța Cristian Telehoi, primarul comunei Cobadin, averea și interesele (DOCUMENTE)

05 Aug 2023 1589

Licitații Constanța Sigeco Tecnis SRL, B.A.L.C. Proiect Construct Design SRL și o firmă din Italia renovează Școala generală veche din Viișoara. Contract cu Primăria Cobadin (DOCUMENT)

02 Aug 2023 1448

Licitații Constanța Ce firmă se ocupă de reabilitarea unei parcări din localitatea Cobadin (DOCUMENT)

25 Jul 2023 881

Cumpărări directe Constanța Primăria Cobadin face o achiziție de aproape 70.000 de lei. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

12 Jul 2023 1144

Dobrogea Proiect & Construct, din Constanța, va acorda asistență Primăriei Comunei Cobadin pentru depunerea și implementarea unui proiect prin PNDR (DOCUMENT)

22 Mar 2023 1916