Asfaltarea, un proiect pierdut în eter?! Se caută soluţii pentru construcţia unei cantine sociale la Ciocârlia



Situată la o distanţă de 30 de kilometri de municipiul Constanţa, comuna Ciocârlia pare totuşi uitată de lume. Administraţia publică a localităţii susţine că, de ani buni, comuna nu primeşte fonduri pentru proiectele pe care le iniţiază şi nici măcar pentru cele aflate în desfăşurare, ceea ce pare să îi aducă la disperare pe aleşii locali.
 
Un proiect pe care administraţia locală îl vedea deja ca pe un vis împlinit era reprezentat de integrarea a trei elemente de bază în infrastructura comunei.
 

„Vorbim de un proiect care urma să integreze: asfaltarea comunei, construcţia unei cantine sociale şi organizarea unor cursuri de dans popular. Prin urmare, investiţii în domenii ca asistenţa socială, infrastructură rutieră şi cultură. Din păcate, nu s-a putut. A rămas un vis neîmplinit al administraţiei locale“, a declarat primarul comunei, Traian Dragomir.

 
Pentru asfaltarea comunei, autoritatea publică locală a solicitat, în urmă cu câteva luni, două milioane de euro de la Guvern, însă răspunsul Executivului nu a venit nici până acum. Administraţia se plânge că nici măcar nu ştie dacă proiectul a rămas în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).


 
Un alt proiect care ar fi trebuit să fie implementat viza înfiinţarea unei cantine sociale, care urma să asigure, zilnic, o masă caldă pentru pensionarii comunei. Administraţia a renunţat la acest proiect, cel puţin pentru moment, motivul fiind acelaşi: lipsa banilor.
 
Totuşi Primăria Ciocârlia are şi veşti bune. La finalul acestei luni, baza sportivă din localitate ar urma să devină operaţională. Potrivit reprezentatului Primăriei, constructorii amenajează, la această oră, gazonul sintetic şi lucrează la finisajele interioare.
 
Pentru sărbătorile pascale, autorităţile locale au alocat de la buget 30.000 de lei, urmând ca din această sumă să fie cumpărate 600 de pachete, care ar urma să fie alocate pensionarilor, dar şi persoanelor defavorizate din comună. Pachetele vor conţine un pui congelat, o sticlă de ulei, un kilogram de zahăr şi o sticlă de vin, aşa cum se procedează în fiecare an.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Ciocârlia, județul Constanța și Double Trading SRL au încheiat un contract de peste 5.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 1153

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța cumpără mobilier pentru Școala Gimnazială Nr. 1 Ciocârlia (DOCUMENT)

17 Mar 2024 645

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța extinde rețeaua de canalizare din comună. Ce valoare are proiectul (DOCUMENT)

28 Feb 2024 927

Primăria Ciocârlia, județul Constanța, vinde mai multe terenuri intravilane. Licitația are loc în luna martie

15 Feb 2024 3413

Primăria Ciocârlia, județul Constanța, cumpără distribuție de gaze naturale

07 Feb 2024 1709

Știri din Constanța Se extinde rețeaua de canalizare în comuna Ciocîrlia cu finanțare prin Anghel Saligny”

24 Aug 2023 986

Primăria Ciocârlia va moderniza două străzi importante din comună

28 Nov 2022 1833

Controlul Curții de Conturi la UAT Ciocârlia, în județul Constanța. „Cele mai multe dintre măsurile dispuse au fost deja implementate“

23 Apr 2022 1458

Fostul edil Traian Dragomir, la judecată cu Primăria Ciocîrlia. Ce au spus judecătorii

08 Nov 2021 3086

Iridex Group Salubrizare va gestiona deșeurile din comuna constănțeană Ciocârlia

09 Jan 2021 3869

Primăria Ciocârlia, demersuri pentru înființarea distribuției de gaze în localitate

12 Dec 2020 2642

Străzile din comuna Ciocârlia, modernizate şi reablitate de Global Ports'S Services SRL (document)

05 Aug 2020 3582

Rețea de canalizare, stație de epurare și drumuri asfaltate Primarul Traian Dragomir despre investițiile din comuna Ciocârlia de Sus

26 Mar 2019 5770

Primăria Ciocârlia a împodobit comuna! Şase kilometri de ghirlande luminoase strălucesc noaptea

19 Dec 2016 9373

Comunitatea Virtuală a Țăranilor Dobrogeni se reunește într-un eveniment de excepţie

21 Oct 2016 4799