Autorităţile locale din comuna Cumpăna sunt în acţiune Bucuria copiilor! Vor avea o fabrică de îngheţată chiar la ei acasă

Deja nu mai este o surpriză pentru nimeni că administraţia publică locală a comunei Cumpăna este mai mereu în acţiune. În prezent, trei proiecte de interes pentru comunitate sunt derulate în comuna Cumpăna. Potrivit primarului, economist Mariana Gâju, unul dintre proiecte, desfăşurat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu este în plină execuţie. Este vorba despre proiectul „Extindere şi reabilitare reţea de apă potabilă, extindere reţea canalizare şi staţie de pompare ape uzate nouă - Cumpăna“, unde lucrările au început în luna februarie a anului trecut, urmând să se finalizeze în luna octombrie a acestui an.

Reţelele de gaze naturale şi electricitate, în extindere

Alte două investiţii vor demara chiar luna aceasta. Potrivit liderului autorităţii publice locale de la Cumpăna, până în luna decembrie se execută lucrări în vederea extinderii reţelei de alimentare cu gaze naturale în comuna Cumpăna, pe o lungime de 11,83 de kilometri, în anumite zone din localitate, printre care: Zona Movila Stângă (3,01 kilometri în perimetrul străzilor I. Minulescu, G. Coşbuc, G. Bacovia, Răsăritului, Vântului şi D. Bolintineanu), Zona Movila Dreaptă (1,93 kilometri, în perimetrul străzilor Mării, Soarelui, Prelungirea Soarelui, Prelungirea Tractorului), zona H2+H3 (2,49 kilometri, în perimetrul străzilor Banu Mărărcine, Egretei, Nuferilor, Brotăcei, Arcului, aleea Arcului, Izvorului, Pescăruşului, Pelicanului), Zona Tabără (3,5 kilometri, în perimetrul străzilor Veteranilor, Cerealelor, aleea Veteranilor 1 şi 2, Zootehniei, Spicului, Răzoare, Plopilor, Recoltei, Amurgului, prelungirea Cerealelor), Zona Avicola - şoseaua Constanţei (0,54 kilometri, în perimetrul străzilor Unirii, Brizei, Zefirului) şi zona F - F1, 0,36 kilometri pe strada Zorelelor.
De asemenea, în Zona Movila Dreaptă, Movila Stângă şi Zona H1, pe o lungime totală de 4,48 kilometri, se vor extinde şi reţelele de distribuţie a energiei electrice. Lucrările pentru acest proiect încep tot luna aceasta şi se vor încheia, de asemenea, în luna decembrie.

Visul copiilor prinde contur la Cumpăna

În altă ordine de idei, un investitor privat construieşte în localitate o mare fabrică de... îngheţată. Desigur, cei mai încântaţi de acest obiectiv vor fi copiii, care se vor putea lăuda că au o fabrică de îngheţată chiar la ei acasă, la Cumpăna. Mai mult decât atât, prezenţa agentului economic în comună reprezintă pentru locuitori o sursă de locuri de muncă, iar pentru bugetul propriu - o importantă sursă de venituri financiare.
„Cu toate greutăţile întâmpinate, primarul comunei Cumpăna, împreună cu funcţionarii publici şi consilierii locali se preocupă de atragerea fondurilor financiare pentru continuarea investiţiilor începute şi stopate precum şi pentru accesarea de fonduri financiare în exerciţiul 2014 - 2020“, precizează reprezentanţi ai Primăriei Cumpăna.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 536

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 539

Urmărire în trafic Un șofer a încercat să sfideze Poliția! Nu a oprit în Cumpăna, dar a fost prins la Constanța

16 Mar 2024 710

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 756

Societatea Alfahad SRL, înființată recent la Cumpăna, județul Constanța. Cu ce se ocupă

03 Mar 2024 615

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 678

Primăria Cumpăna, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ din comună

20 Feb 2024 689

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 1031

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1014

Primăria Cumpăna Asfaltări pe străzile Dorului și Pescăruș

04 Feb 2024 706

O delegaţie de profesori din Republica Turcia, în vizită la Cumpăna, județul Constanța

28 Jan 2024 1110

Elevii din Cumpăna, în vizită la București! Programul excursiei include vizită la Palatul Parlamentului și la Galeria de Automobile "Țiriac Collection".

21 Jan 2024 730

Tristețe în Cumpăna, județul Constanța Un preot din comună are probleme mari de sănătate. Mesajul Marianei Gâju, primarul localității

14 Jan 2024 2006

Comuna Cumpăna! Copiii ce activează în cadrul ansamblurilor comunei pornesc la colindat

22 Dec 2023 742

Pachete cu produse alimentare oferite familiilor defavorizate din comuna Cumpăna, județul Constanța

18 Dec 2023 762