ZIUA in judet

Autorităţile locale din comuna Cumpăna sunt în acţiune Bucuria copiilor! Vor avea o fabrică de îngheţată chiar la ei acasă

Deja nu mai este o surpriză pentru nimeni că administraţia publică locală a comunei Cumpăna este mai mereu în acţiune. În prezent, trei proiecte de interes pentru comunitate sunt derulate în comuna Cumpăna. Potrivit primarului, economist Mariana Gâju, unul dintre proiecte, desfăşurat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu este în plină execuţie. Este vorba despre proiectul „Extindere şi reabilitare reţea de apă potabilă, extindere reţea canalizare şi staţie de pompare ape uzate nouă - Cumpăna“, unde lucrările au început în luna februarie a anului trecut, urmând să se finalizeze în luna octombrie a acestui an.

Reţelele de gaze naturale şi electricitate, în extindere

Alte două investiţii vor demara chiar luna aceasta. Potrivit liderului autorităţii publice locale de la Cumpăna, până în luna decembrie se execută lucrări în vederea extinderii reţelei de alimentare cu gaze naturale în comuna Cumpăna, pe o lungime de 11,83 de kilometri, în anumite zone din localitate, printre care: Zona Movila Stângă (3,01 kilometri în perimetrul străzilor I. Minulescu, G. Coşbuc, G. Bacovia, Răsăritului, Vântului şi D. Bolintineanu), Zona Movila Dreaptă (1,93 kilometri, în perimetrul străzilor Mării, Soarelui, Prelungirea Soarelui, Prelungirea Tractorului), zona H2+H3 (2,49 kilometri, în perimetrul străzilor Banu Mărărcine, Egretei, Nuferilor, Brotăcei, Arcului, aleea Arcului, Izvorului, Pescăruşului, Pelicanului), Zona Tabără (3,5 kilometri, în perimetrul străzilor Veteranilor, Cerealelor, aleea Veteranilor 1 şi 2, Zootehniei, Spicului, Răzoare, Plopilor, Recoltei, Amurgului, prelungirea Cerealelor), Zona Avicola - şoseaua Constanţei (0,54 kilometri, în perimetrul străzilor Unirii, Brizei, Zefirului) şi zona F - F1, 0,36 kilometri pe strada Zorelelor.
De asemenea, în Zona Movila Dreaptă, Movila Stângă şi Zona H1, pe o lungime totală de 4,48 kilometri, se vor extinde şi reţelele de distribuţie a energiei electrice. Lucrările pentru acest proiect încep tot luna aceasta şi se vor încheia, de asemenea, în luna decembrie.

Visul copiilor prinde contur la Cumpăna

În altă ordine de idei, un investitor privat construieşte în localitate o mare fabrică de... îngheţată. Desigur, cei mai încântaţi de acest obiectiv vor fi copiii, care se vor putea lăuda că au o fabrică de îngheţată chiar la ei acasă, la Cumpăna. Mai mult decât atât, prezenţa agentului economic în comună reprezintă pentru locuitori o sursă de locuri de muncă, iar pentru bugetul propriu - o importantă sursă de venituri financiare.
„Cu toate greutăţile întâmpinate, primarul comunei Cumpăna, împreună cu funcţionarii publici şi consilierii locali se preocupă de atragerea fondurilor financiare pentru continuarea investiţiilor începute şi stopate precum şi pentru accesarea de fonduri financiare în exerciţiul 2014 - 2020“, precizează reprezentanţi ai Primăriei Cumpăna.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacol de comedie şi multă voie bună Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna (galerie foto)

17 May 2019 415

Complexul Sportiv „Centenar 2018“ din Cumpăna găzduieşte o nouă întrecere de amploare

16 May 2019 1020

Ziua Internaţională a Familiei, sărbătorită la Cumpăna

14 May 2019 244

Primăria Cumpăna se implică în eliminarea hepatitelor virale Primarul Mariana Gâju - „Suntem aproape de cetățeni și le cunoaștem problemele“ (galerie foto)

11 May 2019 540

​UPDATE. Competiţie naţională La Cumpăna se desfăşoară, de azi, turneul final al Cupei Satelor. Rezultatele din prima zi (galerie foto)

10 May 2019 617

Eveniment organizat la Cumpăna Despre eliminarea hepatitelor virale prin implicarea autorităţilor publice locale

10 May 2019 773

La Cumpăna se dispută turneul final al Cupei Satelor. Meciurile, supervizate de legende ale fotbalului românesc

09 May 2019 829

Editorial Faleza din Cumpăna, miserupismul ACN şi firma de partid

04 May 2019 1262

Situație critică pe strada Dunării din Cumpăna. Pământul a luat-o la vale. Imagini cutremurătoare (galerie foto)

02 May 2019 1471

Muzică şi foc de tabără, la serbarea câmpenească de 1 Mai Locuitorii comunei Cumpăna au celebrat Ziua Muncii (galerie foto)

02 May 2019 609

Alertă la Cumpăna O stradă de pe malul Canalului s-a surpat. Case în pericol (galerie foto)

02 May 2019 3831

Faza finală a Cupei Satelor se va desfășura la Cumpăna

24 Apr 2019 738

Sărbători pascale îmbelşugate Vârstnicii cu venituri reduse şi persoanele cu dizabilităţi din Cumpăna au primit pachete cu alimente (galerie foto)

24 Apr 2019 778

Concursul, organizat la Cumpăna! Micile gimnaste de la Victoria Cumpăna, şapte medalii la Campionatul Naţional (galerie foto)

23 Apr 2019 740

Proiect demarat de Filiala de Cruce Roșie Constanța la Cumpăna - "Fă fericit un copil necăjit!"

22 Apr 2019 477