ZIUA in judet

Autorităţile locale din comuna Cumpăna sunt în acţiune Bucuria copiilor! Vor avea o fabrică de îngheţată chiar la ei acasă

Deja nu mai este o surpriză pentru nimeni că administraţia publică locală a comunei Cumpăna este mai mereu în acţiune. În prezent, trei proiecte de interes pentru comunitate sunt derulate în comuna Cumpăna. Potrivit primarului, economist Mariana Gâju, unul dintre proiecte, desfăşurat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu este în plină execuţie. Este vorba despre proiectul „Extindere şi reabilitare reţea de apă potabilă, extindere reţea canalizare şi staţie de pompare ape uzate nouă - Cumpăna“, unde lucrările au început în luna februarie a anului trecut, urmând să se finalizeze în luna octombrie a acestui an.

Reţelele de gaze naturale şi electricitate, în extindere

Alte două investiţii vor demara chiar luna aceasta. Potrivit liderului autorităţii publice locale de la Cumpăna, până în luna decembrie se execută lucrări în vederea extinderii reţelei de alimentare cu gaze naturale în comuna Cumpăna, pe o lungime de 11,83 de kilometri, în anumite zone din localitate, printre care: Zona Movila Stângă (3,01 kilometri în perimetrul străzilor I. Minulescu, G. Coşbuc, G. Bacovia, Răsăritului, Vântului şi D. Bolintineanu), Zona Movila Dreaptă (1,93 kilometri, în perimetrul străzilor Mării, Soarelui, Prelungirea Soarelui, Prelungirea Tractorului), zona H2+H3 (2,49 kilometri, în perimetrul străzilor Banu Mărărcine, Egretei, Nuferilor, Brotăcei, Arcului, aleea Arcului, Izvorului, Pescăruşului, Pelicanului), Zona Tabără (3,5 kilometri, în perimetrul străzilor Veteranilor, Cerealelor, aleea Veteranilor 1 şi 2, Zootehniei, Spicului, Răzoare, Plopilor, Recoltei, Amurgului, prelungirea Cerealelor), Zona Avicola - şoseaua Constanţei (0,54 kilometri, în perimetrul străzilor Unirii, Brizei, Zefirului) şi zona F - F1, 0,36 kilometri pe strada Zorelelor.
De asemenea, în Zona Movila Dreaptă, Movila Stângă şi Zona H1, pe o lungime totală de 4,48 kilometri, se vor extinde şi reţelele de distribuţie a energiei electrice. Lucrările pentru acest proiect încep tot luna aceasta şi se vor încheia, de asemenea, în luna decembrie.

Visul copiilor prinde contur la Cumpăna

În altă ordine de idei, un investitor privat construieşte în localitate o mare fabrică de... îngheţată. Desigur, cei mai încântaţi de acest obiectiv vor fi copiii, care se vor putea lăuda că au o fabrică de îngheţată chiar la ei acasă, la Cumpăna. Mai mult decât atât, prezenţa agentului economic în comună reprezintă pentru locuitori o sursă de locuri de muncă, iar pentru bugetul propriu - o importantă sursă de venituri financiare.
„Cu toate greutăţile întâmpinate, primarul comunei Cumpăna, împreună cu funcţionarii publici şi consilierii locali se preocupă de atragerea fondurilor financiare pentru continuarea investiţiilor începute şi stopate precum şi pentru accesarea de fonduri financiare în exerciţiul 2014 - 2020“, precizează reprezentanţi ai Primăriei Cumpăna.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tinerii din Cumpăna, invitaţi la petrecerea de Valentine's Day. Ce surprize le-a pregătit autoritatea publică locală

13 Feb 2019 481

Posturi vacante la Grădinița cu Program Prelungit „Sfânta Maria” din Cumpăna

08 Feb 2019 578

O firmă controlată de cetăţeni israelieni dorește să construiască un cartier rezidenţial în Cumpăna (document)

31 Jan 2019 1031

Alteța Sa Regală Principesa Maria, în vizită la Cumpăna, județul Constanța (galerie foto)

19 Jan 2019 1083

Trotuarele amplasate pe șoseaua Constanţei din Cumpăna vor fi reabilitate şi modernizate (document)

14 Jan 2019 1122

Sfânta Icoană Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului din Ucraina, la Cumpăna (galerie foto)

12 Jan 2019 868

Ce firmă a fost înfiinţată recent la Cumpăna, județul Constanţa. Cine este fondator şi ce domeniu de activitate are

01 Jan 2019 826

Daruri pentru copiii din comuna Cumpăna de la elevii Școlii Gimnaziale nr. 33 „Anghel Saligny“ (galerie foto)

14 Dec 2018 565

Moş Nicolae a ajuns la elevii din comuna Cumpăna încărcat cu daruri (galerie foto)

08 Dec 2018 573

UPDATE. Monumentul „Memorialul Eroilor”, dezvelit la Cumpăna, cu ocazia Zilei Naționale a României (galerie foto)

01 Dec 2018 2015

Monumentul „Memorialul Eroilor”, dezvelit la Cumpăna

28 Nov 2018 725

Cumpăna, premiul de excelenţă în domeniul fondurilor europene

24 Nov 2018 820

Acțiune a Programului național „Campionii României în școală, liceu și universitate“, derulată la Cumpăna (galerie foto)

23 Nov 2018 450

Locuitorii din Cumpăna, informaţi despre oportunitatea accesării fondurilor europene

21 Nov 2018 787

Prevenirea infracţiunilor, a abandonului şcolar şi a violenţei în şcoli Campania de informare „Refuz să devin o victimă“, la Primăria Cumpăna (galerie foto)

16 Nov 2018 633