Centrul social, în faza tencuielilor exterioare Se finalizează pictura capelei din comuna Nicolae Bălcescu



Primăvara, natura revine la viaţă, însă, odată cu creşterea temperaturilor, încep să apară şi buruienile în locul spaţiilor verzi şi să „înflorească“ pet-urile şi ambalajele. Pentru a împiedica acest „efect“ neplăcut, administraţia locală a comunei constănţene Nicolae Bălcescu a demarat, în luna martie, o amplă campanie de curăţenie. Astfel, angajaţii Primăriei au luat străzile la pas şi le-au curăţat, au văruit copacii, au plantat arbuşti, panseluţe şi trandafiri. Mai mult, lucrările de igienizare vizează şi curăţarea rigolelor de scurgere. Şi pentru că tot mai mulţi copii vor ieşi să se joace în aer liber, administraţia publică locală are în plan amenajarea a trei noi spaţii de joacă pentru cei mici, dintre care două vor fi amplasate în localitatea Nicolae Bălcescu şi unul în satul Dorobanţi.
 
Tot pentru satul Dorobanţi, autoritatea publică locală lucrează la documentaţia unui proiect care vizează asfaltarea drumului ce ar urma să lege această localitate de comuna Cuza Vodă.

„Pe lângă această şosea, facem un proiect şi pentru asfaltarea altor trei kilometri de drumuri interioare la Dorobanţu“, a declarat reprezentantul autorităţii publice locale. De altfel, acesta spune că se lucrează intens şi la capela din comună. „În momentul de faţă, au sosit şi pictorii, care se ocupă de înfăţişarea interioară a capelei din comună. A mai rămas de pictat aproximativ 20%. Capela a fost construită în urmă cu şase ani, dar nu a fost pictată niciodată, pentru că administraţia nu a avut resursele necesare“, a explicat Viorel Bălan.


Un proiect depus deja de administraţia publică locală vizează instalarea unei reţele de canalizare pentru întreaga comună. Autoritatea publică locală speră să atragă un milion şi jumătate de euro din fonduri guvernamentale pentru construirea viitoarei reţele de canalizare, dar şi a unei staţii de epurare în comună, dacă banii vor fi suficienţi.  


 
Un proiect mai vechi al Primăriei şi al Consiliului Local, care a început acum câţiva ani şi se derulează în prezent, este construirea unui centru social destinat copiilor din comună ce provin din familii fără posibilităţi materiale.

„Centrul este aproape construit. Acum, lucrările au ajuns în faza tencuielilor exterioare pentru pereţii clădirii. După aceea, constructorii vor monta tabla pe acoperiş şi vor trece la finisajele interioare. Este o investiţie accesată de autoritatea locală de aproximativ 200.000 de lei, bani care provin atât de la bugetul local, cât - mai  ales - şi de la sponsori“, a mai spus Viorel Bălan. Centrul pentru copii va purta numele Sfântului Pantelimon.

 
Administraţia a mai finalizat de curând construirea unui atelier de lucru în incinta Liceului Tehnologic „I.C. Brătianu“ din localitatea Nicolae Bălcescu. Investiţia de 100.000 de lei s-a realizat de la bugetul local şi a avut ca scop realizarea unui laborator pentru elevii unităţii de învăţământ preuniversitar, autorităţile locale venind astfel în sprijinul tinerilor care vor să înveţe o meserie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 820

Licitații Constanța Unitățile de învățământ din comuna Nicolae Bălcescu vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale (DOCUMENT)

05 Mar 2024 547

Licitații Constanța Logi Bic SRL va dota, cu peste 100.000 de euro, unitățile școlare din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

19 Feb 2024 599

Locuri de muncă Constanța Primăria Nicolae Bălcescu scoate la concurs un post vacant. Detalii

15 Feb 2024 708

Rețeaua de apă din comuna Nicolae Balcescu, județul Constanța, extinsă de SDM Master Group SRL (DOCUMENT)

02 Feb 2024 915

Comuna Nicolae Bălcescu, județul Constanța și Strabag SRL au chemat în instanță compania EM Prime Construct SRL

01 Feb 2024 3502

Licitații publice LCS Ideal Top Construct SRL și Ace Proiect Vision SRL, contract peste 460.000 de euro pentru lucrări la Școala Gimnazială Nr. 1 Dorobanțu (DOCUMENT)

13 Jan 2024 709

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu a încheiat un contract ce vizează Grădinița „Albă ca Zăpada” (DOCUMENT)

24 Oct 2023 888

Primăria Nicolae Bălescu din Constanța. O nouă încercare pentru atribuirea contractului de concesiune a gazelor natural

09 Oct 2023 992

Achiziții Constanța Primăria comunei Nicolae Bălcescu înființează un centru de colectare prin aport voluntar

23 Sep 2023 896

Licitații Constanța Comuna Nicolae Bălcescu, peste 2,12 milioane de euro pentru modernizarea tramei stradale. Cine și-a adjudecat contractul (DOCUMENT)

12 Sep 2023 963

Județul Constanța Litigii achiziții publice. Primăria Nicolae Bălcescu, la judecată cu o companie din top constructori autostrăzi

06 Aug 2023 1754

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța intenționează să constuiască un centru de colectare deșeuri

31 Jul 2023 1343

Strabag SRL câștigă la CNSC împotriva primăriei Nicolae Bălcescu din județul Constanța

19 Jul 2023 1169

Primăria Nicolae Bălcescu închiriază un teren de aproximativ 4 hectare

12 May 2023 1028