ZIUA in judet

Centrul social „Pantelimon”, renovat. Urmează dotarea Funcţionarii Primăriei Nicolae Bălcescu muncesc într-un sediu reabilitat

Pe zi ce trece comuna constănţeană Nicolae Bălcescu devine tot mai frumoasă. Eforturile din ultimii ani ale administraţiei conduse de primarul Viorel Bălan par să dea roade. Numeroasele proiecte care s-au aflat pe agenda administraţiei au prins contur şi au schimbat din plin faţa comunei. De la investiţii în educaţie şi sport până la investiţii în infrastructura rutieră din comună. Toate obiectivele care au avut nevoie de reabilitare şi-au găsit un loc pe agenda primarului Viorel Bălan.

De curând, administraţia a finalizat proiectul privind construirea unui gard pentru împrejmuirea terenului bisericii din localitatea Nicolae Bălcescu. Acum, lăcaşul de cult este înconjurat de un gard impunător din fier forjat, pentru a proteja curtea bisericii de câinii maidanezi care îşi făcuseră un obicei de a sta în acea zonă. De precizat că, în vara anului trecut, administraţia a reuşit să finalizeze lucrările de reabilitare a cimitirului ortodox din localitate.
Recent, autoritatea publică locală a reuşit să finalizeze şi proiectul pentru reabilitarea sediului Primăriei. Acoperişul unităţii administrativ-teritoriale Nicolae Bălcescu a fost schimbat, birourile şi grupurile sanitare, renovate, iar exteriorul clădirii, reparat. Întreaga acţiune de reabilitare a sediului în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarii din comuna Nicolae Bălcescu a costat 250.000 de lei, bani ce au provenit de la bugetul local.

Proiecte în lucru la Nicolae Bălcescu

Un alt proiect aflat în atenţia administraţiei publice locale vizează dotarea nou-înfiinţatului centru social din comună. Centrul ar urma să ofere o masă caldă zilnică pentru copiii fără posibilităţi materiale sau care provin din familii defavorizate. Lucrările, începute anul trecut, au fost finalizate la sfârşitul acestei veri, însă, în această perioadă, administraţia caută o sursă de finanţare pentru dotarea clădirii.

„Centrul a fost deja conectat la utilităţi, fiind alimentat, în prezent, cu energie electrică şi termică, având şi acces la apă curentă. Pentru acest proiect, s-a investit de la bugetul local o sumă în valoare de două miliarde de lei. Ne pare rău însă că nu reuşim să găsim banii necesari pentru dotarea clădirii cu mobilier, ceea ce însemnă că va trebui să ne orientăm către mai multe surse de finanţare. Ar fi păcat să nu găsim în următoarea lună banii, ca să îl şi putem inaugura şi acesta să devină funcţional. Dacă nu găsim banii necesari într-o lună, abia la anul centrul ar mai putea să devină funcţional, după calculele noastre.”, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.
Recent, administraţia a depus şi un proiect, pentru care va primi finanţare în valoare de 630.000 de lei, ce vizează instalarea unei reţele de canalizare pentru întreaga comună. Proiectul mai prevede şi construcţia unei staţii de epurare, contractul de finanţare urmând să fie semnat zilele viitoare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Nu în ultimul rând, o altă lucrare importantă demarată de autorităţile locale este aceea de construcţie a unei noi biblioteci în comună. Lucrările la noua clădire, care va adăposti peste 2.500 de volume, vor începe chiar în cursul acestei săptămâni, întrucât administraţia a obţinut toate avizele necesare. Astfel, toate volumele din vechea bibliotecă vor fi mutate în noua clădire, care va fi amplasată chiar în incinta şcolii din Nicolae Bălcescu, biblioteca veche aflându-se în dispensarul veterinar al comunei.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Post vacant la Primăria comunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Ce condiții trebuie îndeplinite și când este programat concursul

06 Mar 2019 557

Post vacant la Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Cine poate participa

19 Jan 2019 849

Post vacant la Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Nu se solicită vechime

18 Jan 2019 740

Primăria Comunei Bălcescu, județul Constanța, organizează concurs. Ce posturi sunt vacante

03 Jun 2018 1622

Primăria Comunei Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, angajează poliţişti locali. Când va avea loc concursul

02 May 2018 1489

Proiect cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale Reţea de canalizare la Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu

29 Jun 2017 1740

Investiţii pentru sănătate la Nicolae Bălcescu. Dispensarul este aproape gata!

24 Apr 2017 1238

Primăria Nicolae Bălcescu a primit 50.000 de lei de la Consiliul Judeţean. Cum vor fi folosiţi banii alocaţi

05 Dec 2016 2288

Investiţii în educaţie Comuna Nicolae Bălcescu va avea o nouă bibliotecă

17 Nov 2016 1497

Primăriile au primit bani pentru dezvoltare locală

03 Nov 2016 3596

Canalizarea din comuna Nicolae Bălcescu, finanţată de MDRAP

22 Sep 2016 1375

MDRAP va finanţa reţeaua de canalizare a comunei Comuna Nicolae Bălcescu va avea o nouă bibliotecă

25 Aug 2016 1941

Curăţenia de primăvară, la final Locuitorii comunei Nicolae Bălcescu, aşteptaţi la hramul bisericii din Dorobanţu

04 May 2016 2840

Centrul social, în faza tencuielilor exterioare Se finalizează pictura capelei din comuna Nicolae Bălcescu

07 Apr 2016 1734

Primăvara începe cu… o campanie de curăţenie La Nicolae Bălcescu, elevii sunt ajutaţi să înveţe o meserie

07 Mar 2016 1764