Centrul social „Pantelimon”, renovat. Urmează dotarea Funcţionarii Primăriei Nicolae Bălcescu muncesc într-un sediu reabilitat

Pe zi ce trece comuna constănţeană Nicolae Bălcescu devine tot mai frumoasă. Eforturile din ultimii ani ale administraţiei conduse de primarul Viorel Bălan par să dea roade. Numeroasele proiecte care s-au aflat pe agenda administraţiei au prins contur şi au schimbat din plin faţa comunei. De la investiţii în educaţie şi sport până la investiţii în infrastructura rutieră din comună. Toate obiectivele care au avut nevoie de reabilitare şi-au găsit un loc pe agenda primarului Viorel Bălan.

De curând, administraţia a finalizat proiectul privind construirea unui gard pentru împrejmuirea terenului bisericii din localitatea Nicolae Bălcescu. Acum, lăcaşul de cult este înconjurat de un gard impunător din fier forjat, pentru a proteja curtea bisericii de câinii maidanezi care îşi făcuseră un obicei de a sta în acea zonă. De precizat că, în vara anului trecut, administraţia a reuşit să finalizeze lucrările de reabilitare a cimitirului ortodox din localitate.
Recent, autoritatea publică locală a reuşit să finalizeze şi proiectul pentru reabilitarea sediului Primăriei. Acoperişul unităţii administrativ-teritoriale Nicolae Bălcescu a fost schimbat, birourile şi grupurile sanitare, renovate, iar exteriorul clădirii, reparat. Întreaga acţiune de reabilitare a sediului în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarii din comuna Nicolae Bălcescu a costat 250.000 de lei, bani ce au provenit de la bugetul local.

Proiecte în lucru la Nicolae Bălcescu

Un alt proiect aflat în atenţia administraţiei publice locale vizează dotarea nou-înfiinţatului centru social din comună. Centrul ar urma să ofere o masă caldă zilnică pentru copiii fără posibilităţi materiale sau care provin din familii defavorizate. Lucrările, începute anul trecut, au fost finalizate la sfârşitul acestei veri, însă, în această perioadă, administraţia caută o sursă de finanţare pentru dotarea clădirii.

„Centrul a fost deja conectat la utilităţi, fiind alimentat, în prezent, cu energie electrică şi termică, având şi acces la apă curentă. Pentru acest proiect, s-a investit de la bugetul local o sumă în valoare de două miliarde de lei. Ne pare rău însă că nu reuşim să găsim banii necesari pentru dotarea clădirii cu mobilier, ceea ce însemnă că va trebui să ne orientăm către mai multe surse de finanţare. Ar fi păcat să nu găsim în următoarea lună banii, ca să îl şi putem inaugura şi acesta să devină funcţional. Dacă nu găsim banii necesari într-o lună, abia la anul centrul ar mai putea să devină funcţional, după calculele noastre.”, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.
Recent, administraţia a depus şi un proiect, pentru care va primi finanţare în valoare de 630.000 de lei, ce vizează instalarea unei reţele de canalizare pentru întreaga comună. Proiectul mai prevede şi construcţia unei staţii de epurare, contractul de finanţare urmând să fie semnat zilele viitoare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Nu în ultimul rând, o altă lucrare importantă demarată de autorităţile locale este aceea de construcţie a unei noi biblioteci în comună. Lucrările la noua clădire, care va adăposti peste 2.500 de volume, vor începe chiar în cursul acestei săptămâni, întrucât administraţia a obţinut toate avizele necesare. Astfel, toate volumele din vechea bibliotecă vor fi mutate în noua clădire, care va fi amplasată chiar în incinta şcolii din Nicolae Bălcescu, biblioteca veche aflându-se în dispensarul veterinar al comunei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 819

Licitații Constanța Unitățile de învățământ din comuna Nicolae Bălcescu vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale (DOCUMENT)

05 Mar 2024 546

Licitații Constanța Logi Bic SRL va dota, cu peste 100.000 de euro, unitățile școlare din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

19 Feb 2024 599

Locuri de muncă Constanța Primăria Nicolae Bălcescu scoate la concurs un post vacant. Detalii

15 Feb 2024 708

Rețeaua de apă din comuna Nicolae Balcescu, județul Constanța, extinsă de SDM Master Group SRL (DOCUMENT)

02 Feb 2024 915

Comuna Nicolae Bălcescu, județul Constanța și Strabag SRL au chemat în instanță compania EM Prime Construct SRL

01 Feb 2024 3502

Licitații publice LCS Ideal Top Construct SRL și Ace Proiect Vision SRL, contract peste 460.000 de euro pentru lucrări la Școala Gimnazială Nr. 1 Dorobanțu (DOCUMENT)

13 Jan 2024 709

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu a încheiat un contract ce vizează Grădinița „Albă ca Zăpada” (DOCUMENT)

24 Oct 2023 888

Primăria Nicolae Bălescu din Constanța. O nouă încercare pentru atribuirea contractului de concesiune a gazelor natural

09 Oct 2023 987

Achiziții Constanța Primăria comunei Nicolae Bălcescu înființează un centru de colectare prin aport voluntar

23 Sep 2023 896

Licitații Constanța Comuna Nicolae Bălcescu, peste 2,12 milioane de euro pentru modernizarea tramei stradale. Cine și-a adjudecat contractul (DOCUMENT)

12 Sep 2023 951

Județul Constanța Litigii achiziții publice. Primăria Nicolae Bălcescu, la judecată cu o companie din top constructori autostrăzi

06 Aug 2023 1754

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța intenționează să constuiască un centru de colectare deșeuri

31 Jul 2023 1343

Strabag SRL câștigă la CNSC împotriva primăriei Nicolae Bălcescu din județul Constanța

19 Jul 2023 1169

Primăria Nicolae Bălcescu închiriază un teren de aproximativ 4 hectare

12 May 2023 1028