ZIUA in judet

Cogealac are sala de sport la standarde europene

1211469574.jpg

La initiativa primarului liberal, Ion Soare, comuna Cogealac beneficiaza, de ieri, de singura sala de sport din judet de nivel occidental

Locuitorii din Cogealac au avut parte, ieri, de o inaugurare de zile mari, menita a intra in istoria localitatii, in frunte cu primarul din initiativa caruia a fost demarat proiectul de constructie a acestei sali de sport. Dupa lucrari intense efectuate inca de la inceputul anului 2004, astazi, elevii invatamantului primar, gimnazial si liceal din comuna si din satele limitrofe, se pot bucura de un spatiu destinat practicarii sporturilor recreative. La aceasta inaugurare au fost prezenti reprezentanti ai conducerii Consiliului National de Investitii, ai firmei constructoare, insusi cel care a sprijinit proiectul, Gheorghe Dragomir, actualul candidat liberal la sefia Consiliului Judetean, consilieri locali, sateni si cei vizati in demararea constructiei, elevii. De asemenea, a fost prezent si preotul paroh al comunei, care a savarsit o slujba de sfintire.

Beneficiarii - "copiii copiilor comunei"

Primarul Ion Soare a fost cel care, la inceputul mandatului sau a considerat necesara constructia obiectivului, pentru cei 1.000 de elevi ai invatamantului din zona. "Ne-a trebuit mult timp pentru a realiza documentatia necesara constructiei, insa, am facut-o mai repede decat altii. Beneficiarii acestei sali sunt copiii copiilor acestei comune. De asemenea, si copii din satele care tin de comuna, Istria, Mihai Viteazu, Gradina, Pantelimon, Fantanele, se vor putea bucura de acest spatiu. Prin ridicarea acestei sali am incercat incurajarea practicarii sporturilor de copii de toate varstele", a mentionat primarul initiator. Constructia a fost ridicata pe o suprafata de peste 2.000 de metri, iar costurile lucrarilor s-au ridicat la peste un milion de euro. Fondurile au fost alocate de catre guvernul liberal, iar sala corespunde tuturor standardelor sportive si europene. "Date fiind dotarile si anvergura proiectului, aici se pot tine competitii de orice nivel, national, european, chiar mondial", a adaugat Soare. Constructorul, o firma constanteana, s-a preocupat sa existe dotari din toate punctele de vedere, aici existand posibilitatea practicarii majoritatii sporturile de sala, fotbal, handbal, volei sau baschet. La acest moment, au mai ramas de finalizat lucrarile la sistemul de canalizare, de racordare la gaze si de montare a unui transformator, cu ajutorul caruia consumul de energie se va reduce la minimum. Primarul Ion Soare vizeaza, in perioada urmatoare, daca ii va fi incredintat un nou mandat, construirea a alte doua sali de sport, de dimensiuni mai mici, in satul Ramnic, iar anul viitor, la Fantanele. Pentru toate cele trei localitati sunt in plan demararea constructiilor de terenuri de sport, dotate cu nocturne. Gheorghe Dragomir si-a manifestat respectul fata de promisiunea dusa la sfarsit de catre primarul liberal si a promis ca in tot ceea ce se va intreprinde pe viitor, comuna Cogealac va avea parte de toata sustinerea conducerii de la centru. (P)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A șaptea ediție a competiției "Dolphin Cup", la final. Care au fost laureatele competiției (galerie foto)

16 Jun 2019 532

Astăzi, începe Campionatul European Under-21. În lotul tricolor sunt zece actuali sau foști fotbaliști la FC Viitorul!

16 Jun 2019 823

CS Poseidon Limanu 2 Mai, victorie în deplasare în turul barajului de promovare în Liga a 3-a (galerie foto)

15 Jun 2019 2778

Fotbalul judeţului Constanţa În weekend se dispută ultima etapă la Liga a 5-a şi în seria Sud a Ligii a 6-a

15 Jun 2019 1022

Naţionala de fotbal pe plajă a României pregăteşte la Eforie Nord evoluţia de la Jocurile Olimpice Europene

15 Jun 2019 1683

Poseidon Limanu - 2 Mai începe barajul cu Pescăruşul Sarichioi pentru promovarea în Liga a 3-a

15 Jun 2019 2481

Rezultatele primei zile a celei de-a 7-a ediții a competiției "Dolphin Cup" ce se desfășoară pe terenurile Complexului Sportiv al Academiei Hagi

14 Jun 2019 830

Încă o victorie pentru FC Viitorul U15 la turneul semifinal. Scor fluviu în partida cu CFR Cluj U15

14 Jun 2019 825

FC Viitorul, echipa cu cei mai mulți jucători autohtoni din ediţia 2018-2019 a Ligii 1 Betano

14 Jun 2019 735

„Dolphin Cup“ continuă, în acest weekend, la Ovidiu, cu trei categorii de vârstă

14 Jun 2019 805

În Liga Old-Boys, Axiopolis s-a impus în derby-ul oraşului Cernavodă (galerie foto)

14 Jun 2019 890

Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul Constanţa „Ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru viitorul clubului“

14 Jun 2019 1430

Farul, Academia Hagi şi Sporting Mangalia s-au întrecut la patrulaterul de la Constanţa. Copiii Academiei, pe primul loc (galerie foto+video)

14 Jun 2019 2046

Bărbat electrocutat pe un teren de fotbal din județul Vâlcea. Victima, declarată decedată

13 Jun 2019 574

Cum plănuieşte Primăria Constanţa să arate stadionul Gheorghe Hagi după reabilitare!

13 Jun 2019 2463