Comuna Grădina, un şantier în lucru

Administraţia publică locală din comuna Gradina, cu fonduri proprii, de la Consiliul Judeţean Constanţa sau cu fonduri guvernamentale, efectuează diverse lucrări sau pregăteşte terenul pentru viitoarele investiţii pe care doreşte să le implementeze.
 
Dacă am cita-o pe Gabriela Iacobici, primarul comunei, „Grădina este un şantier în lucru“. Afirmaţia sa a fost argumentată imediat: „Am definitivat terenul de sport, lucrăm la sala de sport din curtea şcolii şi la o casă mortuară la Cheia, asemenea celei construite la Grădina, care este aproape gata“.
 
La sala de sport din localitate se execută lucrări la interior. Aici se vor practica sporturi precum volei, baschet, tenis şi vor fi organizate diferite activităţi culturale. De asemenea, elevii vor face orele de sport în noua sala multifuncţională, cu o suprafaţă de 242 de metri pătraţi, ce va fi dotată cu vestiare şi grup sanitar. Primarul comunei a specificat că această investiţie se realizează cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Inevitabil, în paralel, funcţionarii din Primăria Grădina au lucrat la documentaţia pentru cele patru proiecte mari aprobate în primă fază prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 şi care trebuie depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale până la finele lunii octombrie, astfel încât să poată primi finanţarea lor. Este vorba despre un proiect privind execuţia tramei stradale, evacuarea apei pluviale şi realizarea de accesuri spre curţi în comună, altul pentru reabilitarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă în satul Cheia, reabilitarea şi extinderea şcolii Gimnaziale nr. 1 din comună şi executarea imobilului în care urmează să funcţioneze un dispensar în satul Cheia.

Alimentarea cu apă şi, apoi, canalizare

Între timp, se lucrează la un alt proiect implementat prin PNDL 1. „Se lucrează intens şi avem muncitorii şi buldoexcavatoarele în comună pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă în Grădina, proiect cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL1. Aproape 3.000 de metri liniari de conducte s-au introdus, se va fora un puţ şi urmează montarea bazinului de înmagazinare a apei. În luna decembrie vom afla şi câştigătorul licitaţiei organizate pentru proiectul privind reţeaua de canalizare din comuna noastră. În martie anul viitor cred că vom putea da şi ordinul de începere a lucrărilor“, a menţionat primarul Gabriela Iacobici.
 
Şefa administraţiei publice locale din Grădina a emis deja ordinul de începere a lucrărilor la o hală, un atelier şi un garaj, investiţie care se va realiza cu bani din bugetul local. „Acea hală mare va fi un garaj în care să adăpostim maşinile instituţiei, toate utilajele pe care le deţinem - buldoexcavatorul, tractorul, inclusiv maşinile şcolii. Lucrarea se va realiza din profiluri metalice şi până va veni iarna va fi terminată. Cert este că, la ora actuală, avem o grămadă de şantiere şi, în paralel, muncim la hârtii, documente, drumuri la Constanţa după fel şi fel de avize şi suntem doar zece oameni în Primărie, cu primar şi viceprimar“, a concluzionat Gabriela Iacobici.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Anarecad SRL din Galați va transpune PUG-ul comunei Grădina în Sistem informatic Geografic (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 440

Cumpărări directe Constanța Anarecom Regioserv SRL a câștigat două contracte de la Primăria Grădina, în valoare de peste 300.000 de lei (DOCUMENTE)

13 Mar 2024 395

Primăria comunei Grădina, verificată de auditorii Curții de Conturi a României. Ce au descoperit?

09 Mar 2024 606

Licitații Constanța Primăria Comunei Grădina va moderniza drumurile din comună! Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

25 Feb 2024 503

Licitații Constanța Echipamente digitale pentru Școala gimnazială nr. 1 din Grădina (DOCUMENT)

24 Feb 2024 951

Primăria Grădina, județul Constanța, organizează licitație pentru furnizarea de mobilier școlar (DOCUMENT)

24 Feb 2024 992

Consilierii USR insistă cu bugetarea unei grădini urbane în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța

11 Feb 2024 656

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL din Mihail Kogălniceanu va toaleta arborii din comuna Grădina

08 Feb 2024 575

În municipiul Tulcea A fost aprobat PUZ pentru reabilitarea Casei de cultură, Grădina de vară și Parcul personalităților

01 Feb 2024 765

Deputatul USR, Stelian Ion, a solicitat Ministerului Culturii clasarea Grădinii Palatului Reginei Maria din Mamaia, Constanța

31 Jan 2024 623

Licitații Constanța Ce firmă se va ocupa de colectarea și transportul deșeurilor din comuna Grădina (DOCUMENT)

30 Jan 2024 791

Incendiu la Grădina Zoologică! Maimuțele în pericol. Pompierii luptă cu focul să salveze viețile animalelor!

27 Jan 2024 861

Afaceri Constanța Primăria Mangalia scoate la licitație cuveta Lacului Neptun, Grădina Spectacol Cinematograf Venus și două terenuri

22 Jan 2024 2083

Licitații Constanța Primăria Grădina, contract cu Dab IT Outsourcing SRL, pentru Centrul de monitorizare și Wi-Fi. Compania, numeroase contracte în Dobrogea (DOCUMENTE)

15 Jan 2024 1211

Proiect de salvare al unei rase de bovine pe cale de dispariție în România

10 Jan 2024 738