ZIUA in judet

Comuna Topalu are un nou consilier local Administraţia a găsit soluţia pentru problema câinilor maidanezi

La aproximativ 80 de kilometri distanţă de municipiul Constanţa este situată frumoasa comună Topalu. Localitatea de pe malul Dunării, condusă de primarul Valentin Stanciu, a cunoscut o dezvoltare armonioasă în ultimii ani.
 
Zilele trecute, administraţia locală a finalizat implementarea proiectului privind asfaltarea a 1,5 kilometri de drumuri comunale. Proiectul, realizat cu bani de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), prevede modernizarea şi reabilitarea străzilor Salcâmului, Nufărului, Dorului şi Panseluţei.
 
„Vorbim de un proiect în valoare de 476.515 lei fără TVA! Prin asfaltarea acestor străzi, pot spune că suntem pregătiţi pentru venirea iernii. Asfaltarea şi modernizarea acestor străzi erau mai mult decât necesare pentru locuitorii comunei noastre, sătui să se deplaseze printre praf şi noroaie”, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.
 
Întrucât acest proiect a fost finalizat, gospodarul-şef a pregătit un altul, care figurează nu numai pe agenda sa, ci se află inclusiv pe birourile comisiilor ce acordă finanţare europeană. Mai exact, echipa condusă de Valentin Stanciu a pregătit şi a depus documentaţia pentru cererea de finanţare aferentă proiectului privind introducerea unei reţele de canalizare în comuna Topalu.
 
Administraţia locală solicită de la Uniunea Europeană două milioane de euro, bani care ar urma să fie folosiţi la amplasarea a 13 kilometri de conducte de canalizare pe suprafaţa comunei, dar şi la construirea unei staţii de epurare chiar în Topalu.

În altă ordine de idei, comuna Topalu are, de la finalul lunii septembrie, un nou consilier local. Mai exact, liberalul Murat Firică i-a luat locul fostului consilier local al comunei Viorel Simion, care a demisionat din poziţia din care se afla. Schimbarea a fost aprobată în ultima şedinţă pe luna septembrie a Consiliului Local Comunal Topalu.
 
Şi pentru că o comună bine gospodărită nu este luată prin surprindere de venirea frigului, administraţia locală a luat deja toate măsurile pentru a preîntâmpina sezonul rece care bate la uşă. Mai exact, potrivit gospodarului-şef, Primăria a achiziţionat deja lemnele de foc necesare încălzirii sediilor autorităţii publice locale, şcolilor şi grădiniţelor comunale.

Un alt punct de pe agenda primarului vizează rezolvarea problemei câinilor maidanezi din comună. Cum numărul acestora este tot mai mare de la an la an, administraţia a încheiat un contract cu o firmă care să se ocupe de prinderea câinilor maidanezi. Până acum, societatea Luceafărul SRL, firma aleasă de Primărie, a desfăşurat două acţiuni de capturare a câinilor maidanezi, în urma cărora 20 de suflete nu vor mai hoinări pe străzi, ci vor trăi în adăposturi speciale.
 
Conform contractului, administraţia va plăti aproximativ 330 de lei pentru fiecare câine luat de pe străzile comunei, transportat, deparazitat, vaccinat şi hrănit în adăposturi speciale în termenul dat de lege, respectiv două săptămâni. Dacă maidanezii prinşi nu vor fi adoptaţi în termen de 15 zile, aceştia vor fi eutanasiaţi şi neutralizaţi.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Posturi vacante la Primăria Comunei Topalu. Când are loc concursul

15 Jan 2020 1134

Primăria Comunei Topalu face angajări. Condiții

18 Nov 2019 1222

Festivalul-concurs „Dan Moisescu” găzduit de comuna constănțeană Topalu, la cea de-a XXIII-a ediție

09 Sep 2019 1419

Decizia nu este definitivă Un fost primar din judeţul Constanţa, obligat să despăgubească instituţia pe care a condus-o

09 Aug 2019 3265

Primăria comunei Topalu va achiziţiona un buldoexcavator (document)

27 Dec 2018 898

Primăria Comunei Topalu angajează şofer. Când va avea loc concursul

03 May 2018 1096

Nevoi multe, bani puţini Se caută o soluţie privind acordarea burselor pentru elevii din comuna Topalu

29 Nov 2017 889

Premieră culturală în comuna Topalu Festival rock la poalele Cetăţii Capidava

29 Jun 2017 2053

Mica Unire a fost sărbătorită cu fast la Topalu

26 Jan 2017 1321

Moş Crăciun ajunge şi la Topalu! Peste 900 de pachete, împărţite de Primărie

19 Dec 2016 2939

S-a semnat contractul pentru prinderea maidanezilor! Proiectul pentru reţeaua de canalizare din Topalu, în faza de documentaţie

08 Sep 2016 1153

Administraţia a găsit soluţia pentru câinii maidanezi! Asfaltarea comunei Topalu, prioritatea zero a aleşilor locali

11 Aug 2016 1605

Asfaltarea străzilor din comuna Topalu, obiectivul principal al aleşilor locali în acest mandat

28 Jul 2016 1827

Pregătiri pentru Ziua Copilului, la Topalu

04 May 2016 1627

Restaurarea Cetăţii Capidava bate pasul pe loc Străzile din Topalu, în reabilitare cu bani de la bugetul local

14 Apr 2016 1828