Convertirea politică nu schimbă stilul de lucru Metehne vechi în CL Mihail Kogălniceanu

Luni de zile, o parte dintre foştii consilieri locali din comuna Mihail Kogălniceanu au preferat să fie „Gică-contra“ doar de dragul de a pune beţe în roate primarului în funcţie, Ancuţa Daniela Belu. Dată fiind această stare de fapt, în prima şedinţă, actualul legislativ local a trebuit, practic, să facă treaba celor care s-au jucat de-a consilierii în defavoarea concetăţenilor lor.
 
Ceea ce se întâmplă în unele consilii locale este de-a dreptul revoltător şi greu de înţeles. Deşi li se încredinţează un mandat de consilier, deşi s-a investit încredere în ei, unii aleşi se lasă conduşi doar de orgoliile sau frustrările personale, uitând care este, de fapt, menirea lor. O situaţie de acest gen a existat în cadrul Consiliului Local Comunal Mihail Kogălniceanu, unde, timp de ani buni, consilierii din partea PSD, influenţaţi de fostul edil-şef Valer Iosif Mureşan, cel care în 2008 şi-a pierdut mandatul de primar, nu au vrut să treacă o serie de proiecte de hotărâre, doar-doar localnicii se supără pe primăriţă şi nu o mai susţin. Calculele au dat greş, Ancuţa Belu a obţinut al doilea mandat de şef al administraţiei locale, iar consilierii cârcotaşi nu au mai avut susţinerea PSD, ceea ce i-a determinat să caute o altă umbrelă politică. Și, culmea, au găsit-o în curtea ALDE, formaţiune din partea căreia au şi candidat la alegerile locale din luna iunie a anului curent.
 
Mai ciudat este faptul că cei şase proaspăt liberal-democraţi au reuşit să reintre în CL Mihail Kogălniceanu, dar nu s-au debarasat de vechile metehne. Din spusele primarului comunei, Ancuţa Daniela Belu, deşi realeşi de oameni, nici la şedinţa de constituire a noului Consiliu Local nu au participat.
 
„Noi funcţionăm cu 11 din cei 17 consilieri locali. Acelaşi refuz l-au manifestat şi acum, cu toate că au participat la alegeri pe liste şi au fost votaţi de oameni. Este vorba despre fosta echipă de la PSD, acum membri ALDE, care, timp de patru ani, ne-a blocat sistematic proiectele. Continuă cu aceeaşi politică pe care a practicat-o şi în legislatura anterioară“, ne-a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
 
Însă tactica aleşilor ALDE nu mai dă roade, întrucât consilierii celorlalte formaţiuni politice reprezentate în CL susţin proiectele propuse de primar, iar „cu ei se poate discuta şi cu ei poţi lucra“.

O şedinţă… cât patru întruniri lunare 

Ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Comunal Mihail Kogălniceanu a avut loc pe 26 iulie, iar pe ordinea de zi au fost incluse peste 50 de proiecte de hotărâre, care au fost supuse aprobării şi, de această dată, au trecut.
 
„Am avut 55 de proiecte de hotărâre, efectiv tot ceea ce a însemnat proiecte de hotărâre care nu au putut fi aprobate din februarie şi până în prezent deoarece nu aveam Consiliu Local. Parte dintre consilierii PSD îşi depuseseră demisia din partid şi, în paralel, au solicitat în instanţă desfiinţarea Consiliului Local. Or, dacă eu băgam acele proiecte de hotărâre, riscam ca, în cazul în care ei câştigau în instanţă, să mă blocheze până ce ajungeam să anulez toate hotărârile. Am considerat că era mai riscant să procedez aşa şi am preferat să aştept patru luni, până după alegeri, astfel încât cu noul Consiliu Local să pot lucra efectiv“, ne-a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
 
Acum, în noua formulă, primarul se bucură de susţinerea a 11 dintre cei 17 consilieri locali, şi, astfel, a reuşit să-i fie aprobate, încă din prima şedinţă ordinară, proiecte ce n-ar fi trecut în vechea formulă a legislativului local. „Tot ceea ce însemna proiecte în faza DALI, la asfaltări, pe Măsura 7.2 şi 4.2, pe fonduri europene, proiecte pe care dânşii (n.r. referire la consilierii foşti PSD, actuali ALDE, „coordonaţi“ de fostul primar Valer Iosif Mureşan) nu au vrut să mi le aprobe, acum au trecut“, ne-a confirmat şefa administraţiei publice locale.
 
Următoarea întrunire a Consiliului Local Comunal Mihail Kogălniceanu va avea loc la finele lunii august, undeva în perioada 24-30, când rămâne de văzut ce atitudine vor adopta foştii social-democraţi convertiţi în liberal-democraţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Tulcea, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

29 Mar 2024 278

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța

28 Mar 2024 444

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 519

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 434

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 499

Bărbat condamnat definitiv la închisoare, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă

26 Mar 2024 560

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, reabilitează blocurile din comună. Investiție de 10 milioane lei

25 Mar 2024 564

Un nou restaurant, deschis în județul Constanța. Cine este fondator

23 Mar 2024 1446

Firme Constanța O nouă firmă de construcții deschisă în Mihail Kogălniceanu. Iată cine este fondatorul

21 Mar 2024 689

Începe judecata militarilor de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” suspectați de furt de motorină. Decizia nu este definitivă

21 Mar 2024 593

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Militar condamnat, la Constanța, cu executare, iar un civil cu suspendare

20 Mar 2024 2378

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 681

Investiție la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Primăria cumpără bănci noi!

19 Mar 2024 559

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1087

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 849