Copii refuzati de parinti

1203630050.jpg

Patru fetite din satul Osmancea, cu varste cuprinse intre sase luni si sapte ani, au ajuns in grija institutiilor statului pentru ca mama si tatal lor nu vor sa le mai creasca * Nicola Melisa Dimulescu, in varsta de sapte ani si surorile ei, Gabriela Sabrina, de sase ani si Florina, de patru ani, au fost preluate de catre Directia pentru Protectia Copilului si date in grija unui centru de plasament * Sora lor cea mica, Ana-Maria Roxana, in varsta de doar cateva luni, a fost data in ingrijirea unui asistent maternal * Mama a refuzat sa le mai creasca pe copile dupa ce a fugit la amant, in localitatea Chirnogeni * Tatal a avut aceeasi atitudine, fiind prea ocupat cu bautura, ca sa mai aiba grija si de copii * Luminita si Nicolae Dimulescu - mama si tatal - vor fi decazuti din drepturile parintesti * Patru fetite cu varste intre sase luni si sapte ani au fost date in grija institutiilor statului pentru ca mama a fugit la amant, iar tatal era prea ocupat cu bautura ca sa mai aiba grija si de ele

In timp ce unii parinti sunt disperati din cauza faptului ca nu pot avea copii si sunt dispusi sa faca orice pentru a-si mari familia, altii nu si-i doresc. Pare monstruos, dar aceste cazuri exista langa noi si nu sunt putine. O astfel de situatie, care a starnit indignarea intregii comunitati, s-a petrecut si in satul Osmancea, care apartine de comuna Mereni. Patru fetite cu varste cuprinse intre sase luni si sapte ani au fost parasite de parinti. Totul s-a petrecut in toamna anului trecut, cand asa-zisa mama, Luminita Dimulescu, a parasit domiciliul conjugal si s-a dus la amant, in satul Chirnogeni. Copilele au ramas acasa cu bunicul si cu tatal, cunoscut ca un mare amator de bauturi alcoolice. Vecinii au aflat despre cele intamplate si au alertat autoritatile. Insusi primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac, s-a deplasat la fata locului, insotit de secretarul Primariei si de un echipaj al postului de politie din localitate. Pentru ca mama nu a fost gasita la domiciliu, reprezentantii autoritatilor au mers pana la Chirnogeni si ipoteza s-a confirmat: femeia se afla la concubinul ei si nu avea niciun gand sa se intoarca la copii. Ea a tratat cu foarte mare indiferenta solicitarea autoritatilor de a se intoarce la copii. Reprezentantii administratiei locale, cat si cei ai politiei, au fost socati de refuzul categoric al femeii de a reveni la copii ei. "Practic, ea a refuzat sa-si mai vada copii. A spus ca renunta la ei si ca ar trebui ca si barbatul sa mai aiba grija lor pentru ca ea s-a saturat", ne-a declarat primarul comunei Mereni. Pentru ca fetitele traiau in niste conditii mizere, autoritatile au anuntat imediat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta (DGASPC).

Bolnava din cauza neglijentei parintilor

Pana sa fie luate de reprezentantii DGASPC, micutele au stat cateva zile la doua familii din Mereni, care le-au spalat si le-au hranit cu mancare calda. "Cea mica, in varsta de numai sase luni, era bolnava, probabil si din cauza alimentatiei precare. De la plecarea mamei de acasa, ea fusese hranita cu un iaurt pentru copii pe zi. Imediat ce a fost preluata de reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului a si fost internata in spital", a afirmat Vasilica Jitaru, asistent social in cadrul Primariei Mereni. Tatal a manifestat aceeasi atitudine fata de copii ca si mama. "Le-am dus de cateva ori hainute si alimente, iar tatal mi-a spus ca o sa-mi aduca copiii la Primarie", a mai spus primarul comunei. Nicola Melisa Dimulescu, in varsta de sapte ani si surorile ei, Gabriela Sabrina, de sase ani si Florina, de 4 ani, au fost preluate de un centru de plasament. Sora lor cea mica, Ana-Maria Roxana, a fost data in ingrijirea unui asistent maternal, avand in vedere ca legea prevede ca nu poate fi institutionalizata pana la varsta de doi ani. "Cea mica este acum sanatoasa, la fel si surorile mai mari, care merg la scoala si la gradinita. Se simt bine in centrul de plasament unde stau impreuna, pentru ca legea nu permite despartirea lor, si deocamdata, nu par sa simta lipsa parintilor", a adaugat Vasilica Jitaru. Trist este faptul ca, desi acum au parte de conditii de care nu ar fi beneficiat niciodata la parintii lor, fetitele ar putea sa nu mai simta niciodata afectiunea parinteasca, daca nu se va gasi o familie care sa le asigure un camin. Parintii lor, Luminita si Nicolae Dimulescu, au fost dati in judecata si vor fi decazuti din drepturile parintesti.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 379

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 462

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 351

Postul Paştelui 2024 începe astăzi, 18 martie. Tradiții și obiceiuri românești

18 Mar 2024 948

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N Roman” Constanța face angajări

18 Mar 2024 703

ANPC anunță că va controla produsele de post, în perioada următoare

17 Mar 2024 515

​Începutul Postului Mare și praznicul Bunei Vestiri Programul Arhiepiscopului Tomisului, în perioada 17-25 martie

16 Mar 2024 666

Școala Gimnazială Nr. 1 Tuzla, județul Constanța angajează fochist. Cine poate participa la concurs

15 Mar 2024 476

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 484

Spitalul Militar de Urgență Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Mar 2024 790

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 595

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“ din Murfatlar

13 Mar 2024 769

Știri Constanța O nouă poveste cu final fericit la Adăpostul public de animale abandonate din Constanța! (FOTO)

13 Mar 2024 476

Mesajul Șefului Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf, transmis cu ocazia Cinei Tradiționale de Iftar

13 Mar 2024 512

DNA angaja telefonist! Toți candidații au fost declarați respinși (FOTO)

13 Mar 2024 4873