Cu bani de la bugetul local Un nou proiect de infrastructură urbanistică la Techirghiol

Colectarea optimă a taxelor şi impozitelor locale permite autorităţilor locale să deruleze programe şi să efectueze diverse lucrări. Un exemplu în acest sens l-a oferit, recent, Primăria oraşului Techirghiol.
 
Orice staţiune care se respectă şi vrea să atragă cât mai mulţi turişti încearcă să aducă schimbări de la an la an în diverse zone din componenţa sa. Nu cu mult timp în urmă, reprezentanţii administraţiei publice locale din Techirghiol anunţau demararea unui nou proiect. Concret, este vorba despre proiectul „Modernizare, reabilitare şi extindere alei pietonale, carosabile, parcări, reţea de iluminat public ornamental, spaţii verzi şi mobilier urban, la ansamblurile de blocuri din oraşul Techirghiol, strada Vasile Alecsandri“. Acesta este realizat cu fonduri obţinute din încasarea taxelor şi impozitelor locale şi are o valoare estimată de peste 600.000 de lei.
 
„Dezvoltarea infrastructurii urbanistice este o prioritate a administraţiei publice locale şi are în vedere creşterea gradului de confort pentru locuitorii oraşului“, a menţionat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Proiectul este în derulare şi, potrivit edilului-şef, ar trebui definitivat în aproximativ o lună şi jumătate. „Singura reţinere a noastră o avem în privinţa plantelor ce urmează a fi sădite în zonă, şansa de a se prinde fiind minimă. Nu este perioada optimă şi nu vrem să ne batem joc de bani“, a ţinut să precizeze Soceanu.
 
După definitivarea acestor lucrări, un proiect similar va fi implementat în zona ansamblului de blocuri situat pe strada Alexandru Puşkin. În acest caz, cheltuielile vor fi acoperite cu bani din bugetul local al oraşului Techirghiol şi cu sume alocate de Consiliul Judeţean Constanţa.

Alte lucrări pe agenda administraţiei locale

Trebuie menţionat faptul că proiectele prezentate anterior vin să completeze ceea ce reprezentantul administraţiei publice locale din Techirghiol şi-a propus încă de la începutul anului. Pe lista de priorităţi a edilului-şef se regăsea la acea vreme proiectul privind împietruirea a zece străzi: Alexandru Ioan Cuza, Fermei, Crişana, Dr. Istrate, Ecaterina Varga (parţial), Zefirului, Pericle Macri, Prelungirea Alexandru Puşkin, 9 Mai (parţial) şi Prelungirea Avram Iancu.
 
Desigur, nu a fost omis nici iluminatul public al urbei, pe parcursul anului fiind prevăzute lucrări privind înlocuirea corpurilor de iluminat de pe mai multe străzi. Astfel, sunt vizate următoarele artere: Pescăruşului, Veniamin Costache, Bekir Cobanzade, Dimitrie Bolintineanu, 9 Mai, Traian, Gheorghe Asachi, Ovidiu (parţial), Mihai Viteazu şi Zefirului.
 
Sursa foto: Facebook
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 734

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 4922

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1786

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6003

Conducători auto fără permis de conducere, depistați în trafic în județul Constanța

26 Mar 2024 736

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 533

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2133

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 617

Licitații Constanța Primăria orașului Techirghiol cumpără mobilier pentru Liceul Teoretic „Emil Racovița” (DOCUMENT)

25 Mar 2024 515

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1410

Cumpărări directe Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol, achiziție de motorină de peste 230.000 de lei (DOCUMENT)

19 Mar 2024 491

Licitații Constanța Fourmar Construct Management SRL se va ocupa de proiectarea și execuția lucrărilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu. Primăria achită circa 400.000 de euro (DOCUMENT)

16 Mar 2024 478

CJC caută evaluator Se pregătește exproprierea terenurilor de pe traseele DJ393 și DJ391!

15 Mar 2024 553

Angajări Constanța Posta vacant la Primăria Techirghiol

15 Mar 2024 927

Licitații Constanța Direcția Generală de Asistență Socială, licitație pentru lucrări de reparații generale și renovare grupuri sanitare (DOCUMENT)

11 Mar 2024 559