ZIUA in judet

Cu paşi repezi spre noul After School În comuna Pantelimon începe distribuirea ajutoarelor alimentare de la UESe anunţă o primăvară frumoasă pentru comunitatea locală din Pantelimon. Administraţia locală depune eforturi susţinute pentru a demara cât mai repede proiectele promise. Astfel, în aceste zile, în atenţia Primăriei Pantelimon se află proiectul privind construirea unui centru after school, care ar urma să vină în sprijinul copiilor defavorizaţi din comună.
 

„Vom depune toată documentaţia luna aceasta sau luna viitoare, depinde de perioada în care se va deschide sesiunea de depuneri de proiecte. Noi ne-am dori cât mai repede, însă nu depinde de administraţie. În principiu, mai avem de obţinut două avize de legalitate de la Prefectura Constanţa, pe care cred că le vom primi fără probleme“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu.

 
Viitorul centru ar urma să fie amplasat în clădirea vechiului CAP din localitatea Pantelimonul de Sus. Dacă fondurile necesare construirii acestui obiectiv vor fi aprobate, 20 de copii mai puţin norocoşi din comună vor învăţa, se vor recrea şi vor beneficia de o masă de prânz, susţinută financiar din bugetul local.
 
Un proiect ale cărui lucrări au început deja de trei săptămâni vizează construirea unui cămin cultural cu o arhitectură deosebită în localitatea Runcu, fundaţia obiectivului fiind deja gata.

Lucrările la reţeaua de canalizare din satul Pantelimon, reluate

Autoritatea publică locală îşi doreşte ca, în acest an, să introducă şi o reţea de canalizare în localitatea Pantelimon. „Pe doi kilometri, pe ultima stradă din sat, Ulmetum, se lucrează intens. Acolo se introduc conducte pentru canalizare, în momentul de faţă. La puţuri mai trebuie îngropate căminele. La Nistoreşti, lucrările de canalizare au ajuns la final. Acum se reabilitează vechiul bazin, apoi, acesta va fi împrejmuit“, a precizat primarul Vasile Neicu. Proiectul de racordare a comunei la sistemul de canalizare se află însă în etapa de studiu de fezabilitate.

Primăria Pantelimon anunţă persoanele defavorizate că începe distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE

Funcţionarii Primăriei Pantelimon îi anunţă pe locuitori că ajutoarele alimentare acordate de Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate vor fi acordate şi familiilor care au un venit mai mic de 450 de lei/membru de familie, şi persoanelor care nu au niciun venit.
 
Cei care vor dori să obţină aceste ajutoare trebuie să se prezinte la sediul Primăriei Pantelimon cu o serie de documente: cerere tip, care se completează la sediul instituţiei, documente de stare civilă, respectiv certificat de căsătorie/divorţ, certificat de naştere şi copie după cartea de identitate. Dosarul cu documentele mai trebuie să conţină şi dovada venitului net lunar pentru toţi membrii familiei (talon de pensie, alocaţie, şomaj, handicap, adeverinţă de salariat, alte venituri), dar şi adeverinţă de venit de la Administraţia Fiscală pentru membrii familiei cu vârste de peste 16 ani.
 
Ajutoarele alimentare vor fi acordate abia după analizarea atentă a dosarelor, în baza anchetei sociale şi a documentelor depuse. Beneficiarii vor primi câte două cutii ce au un conţinut identic. Fiecare cutie va conţine: un kilogram de făină albă de grâu, un kilogram de mălai, un kilogram de orez, un kilogram de zahăr, un litru de ulei, o pungă de paste făinoase (400 de grame), o pungă de fasole boabe (500 de grame), o conservă de carne de vită (300 de grame), o conservă de pate de ficat de porc (200 de grame) şi o cutie de pastă de tomate (400 de grame).

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Extinderea reţelei de iluminat public, înfiinţarea unui after school, drumuri reabilitate Proiecte implementate anul trecut de Primăria Pantelimon

09 Jan 2019 658

Moş Crăciun va ajunge, încărcat cu daruri, la elevii din comuna Pantelimon şi satele Pantelimon de Jos, Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni

19 Dec 2018 621

Concert de zile mari Centenarul Marii Uniri, marcat de Primăria şi Consiliul Pantelimon

01 Dec 2018 725

Primarul Costel Armăşescu, la bilanţ „Vom face din Pantelimon o comună europeană. Doar împreună putem reuşi!“

16 Nov 2018 1138

Reţeaua de iluminat public pe strada Crăiţelor şi strada Principală din comuna Pantelimon, extinsă

02 Oct 2018 972

Concurs de angajare la Primăria Pantelimon. Se caută un referent pentru Compartimentul financiar-contabil

22 Sep 2018 1027

Şcoala Gimnazială nr. 1 Pantelimon se pregăteşte de iarnă (document)

03 Sep 2018 1171

Copiii din comuna Pantelimon au parte de o vacanţă pe cinste. Daruri oferite de autoritatea publică locală

08 Aug 2018 1466

Muzică, voie bună şi un spectaculos foc de artificii Cum au sărbătorit locuitorii din Pantelimon Ziua Comunei (galerie foto)

30 Jul 2018 1231

„Cu cinste, preţuire şi bucurie“ Primăria Pantelimon promite zeci de surprize de Ziua Comunei

12 Jul 2018 1198

Proiecte mari implementate de Primăria Pantelimon pentru copii. Primarul Costel Armăşescu, despre noile investiţii

06 Jun 2018 1400

Primăria Pantelimon a primit răspuns de la APM Constanţa. Este vizat proiectul de reabilitare a drumurilor din satele Nistoreşti şi Călugăreni

12 May 2018 1410

Primăria Pantelimon continuă curăţenia de primăvară. Acţiuni în forţă în cimitirele arondate

12 Apr 2018 1733

Drumurile intravilane din satele Nistoreşti şi Călugăreni vor intra în reabilitare. Primarul Costel Armăşescu, despre proiectul de 7,1 milioane de lei

17 Mar 2018 1588

Drumuri asfaltate, sistemul de alimentare cu apă reabilitat Mai multe proiecte pe agenda de lucru a Primăriei Pantelimon

28 Feb 2018 899