Cuza-Voda si Castelu, in disputa pentru pamant

# Primariile Cuza-Voda si Castelu isi disputa de mai bine de un an de zile aproape 600 de hectare de teren * Suprafata a apartinut IAS-ului Castelu, fost GAS Cuza-Voda, si a fost trecuta in administrarea Primariei Castelu * Primarul comunei Cuza-Voda, Eugen Dumitru, sustine ca terenul a fost preluat ilegal de Primaria Castelu * El a actionat deja in instanta Comisia Judeteana de Fond Funciar si urmeaza sa dea in judecata Primaria Castelu * Paradoxal, autoritatile din Castelu nu recunosc eventualele disensiuni si sustin ca nu au luat pamant cu japca

Impartirea teritoriala dintre administratiile publice Cuza-Voda si Castelu tinde sa se transforme intr-un conflict de proportii. Cele doua primarii se razboiesc pentru o suprafata de aproximativ 600 de hectare de teren, trecute in administrarea Primariei Castelu, la constituirea comunei. Masura a incitat insa administratia din Cuza-Voda, care contesta aceasta hotarare. In acest context, stabilirea hotarului intre cele doua localitati nu se poate realiza inca. Lipsa demarcatiei are repercusiuni negative in ceea ce priveste intocmirea Planurilor Urbanistice Generale ale celor doua comune. Paradoxal, improprietarirea solicitantilor de pe raza localitatii Cuza-Voda nu se poate infaptui, caci sutele de hectare de teren au trecut in administrarea autoritatilor vecine.Pe bancile instanteiPrimarul comunei Cuza Voda, Eugen Dumitru, sustine ca aproximativ doua treimi din fostul IAS Castelu, care la origine a fost GAS Cuza Voda, au fost preluate ilegal de Primaria Castelu. In sprijinul afirmatiilor sale, Eugen Dumitru se bazeaza pe documente din anul 1956, care atesta proprietatea. Seful administratiei publice din Cuza Voda a mai precizat ca incercarile de comunicare cu omologul sau din Castelu, Nicolae Anghel, au fost sortite esecului. Potrivit opiniei sale, Nicolae Anghel nu vrea sa recunoasca documentele si nu accepta nici impartirea suprafetei in mod egal intre cele doua primarii. Eugen Dumitru sustine ca lipsa PUG blocheaza toate investitiile locale. "Am primit peste 100 de solicitari pentru repartizarea unor loturi de teren insa nu putem ajuta oamenii", a mai precizat Eugen Dumitru. El a specificat ca suprafetele nu vor ramane in administrarea Primariei Castelu, iar prima initiativa a fost de actionare in instanta a Comisiei Judetene de Fond Funciar. "Nu s-a procedat corect, iar prima infatisare din acest proces se va desfasura luna viitoare", a specificat Eugen Dumitru. El a mai adaugat ca in curand va actiona in instanta si Primaria Castelu. In replica, reprezentantii Primariei Castelu sustin ca pamantul nu a fost luat cu japca si le apartine de drept. Surprinzator, secretarul Primariei Castelu, Silvia Gheorghe, chiar a negat existenta unor eventuale divergente intre cele doua administratii publice invecinate. Ea afirma ca teritoriul administrativ al comunei cuprinde suprafete de teren din sase foste IAS-uri limitrofe localitatii. Silvia Gheorghe a mai precizat ca in acest moment mai trebuie semnat doar procesul verbal de vecinatate, iar Primaria Castelu a eliberat deja titluri de proprietate pentru suprafata solicitata de Cuza-Voda. In contextul in care primarul Eugen Dumitru nu vrea sa renunte la cele 600 de hectare, se pare ca vom asista din nou la un proces indelungat si posibile anulari ale titlurilor de proprietate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 288

Guvern Caravane medicale dotate cu echipamente, în comunități rurale

26 Mar 2024 447

Județul Constanța Bărbat bănuit de trafic de droguri, cercetat de polițiști și procurori! Ce au găsit oamenii legii asupra suspectului

26 Mar 2024 516

Fotoreportaj În armonie cu natura. Spectacolul lebedelor în Portul Turistic Mangalia (FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 395

Stil de viață sănătos la vârsta a treia! Activitate în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice din Constanța (FOTO)

21 Mar 2024 416

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Literatura este cultură. Fără cultură oamenii nu sunt compleți“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 495

Alertă pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, în zona Capelei Militare! Au intervenit pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1176

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2024 1181

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, merge mâine în cartierul Palazu Mare. Cetățenii au semnalat alunecări de teren!

18 Mar 2024 764

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 947

Constanța Tânăr cu comportament suspect observat de polițiști pe Șoseaua Mangaliei! Ce au constatat oamenii legii

17 Mar 2024 525

Un doc s-a scufundat în Portul Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1383

FOTO+VIEO Poliția din Vama Veche se mută în casă nouă! Din container, într-o clădire ce a aparținut Gărzii de Coastă

07 Mar 2024 906

Simona Halep, victorie uriașă la TAS Gheorghe Hagi - „S-a dovedit încă o dată că binele bate răul“ (VIDEO)

06 Mar 2024 757

Europarlamentarul Corina Creţu a anunțat că va demisiona din formațiunea PRO România

05 Mar 2024 723