Dacă Primăria Saligny obţine bani de la MDRAPFE 60 de familii din satul Făclia vor avea apă şi energie electrică

Comuna Saligny este situată în partea de vest a judeţului Constanţa şi are în componenţă trei sate: Făclia, Saligny (reşedinţa) şi Ştefan cel Mare. Pentru dezvoltarea comunei Saligny, reprezentanţii administraţiei publice locale au depus mai multe proiecte care ar putea fi susţinute financiar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Potrivit primarului Ion Beiu, printre acestea se află „unul care vizează construirea din temelie a unui dispensar medical în Saligny, o extindere la şcoală şi reabilitare“. „Noi nu avem dispensar în comună, iar unicul cabinet medical în care îşi desfăşoară activitatea un medic generalist, de familie, funcţionează în incinta şcolii generale. Dacă reuşim să construim dispensarul, vom vedea, apoi, cum reuşim să facem rost de aparatura necesară şi să atragem câteva cadre medicale care să asigure asistenţa medicală întregii populaţii“, a spus primarul comunei Saligny.
 
Până atunci, se continuă lucrările la sala de sport a şcolii din comună. „Proiectul acesta a demarat încă de anul trecut, acum este spre finalizare şi se realizează cu sprijin financiar de la Consiliul Judeţean Constanţa. Este o sală mică, însă pentru copii este bună, mai ales că, în perioada rece a anului, până acum făceau orele de sport afară, în frig, ploaie sau vânt. Să stea şi ei la adăpost şi să se bucure de orele de sport, aşa cum se bucură toţi copiii“, a afirmat şeful administraţiei locale din Saligny, Ion Beiu.

Proiect pentru utilităţi

Orice român îşi doreşte să aibă, la un moment dat în viaţă, o casă, iar mulţi o visează ca fiind construită undeva la ţară. Cam aşa stau lucrurile şi în comuna Saligny, unde administraţia publică locală a vândut, de curând, în vederea construirii de locuinţe, nu mai puţin de 60 de loturi de teren a 500 de metri pătraţi fiecare. Numai că autoritatea publică are obligaţia de a asigura viitorilor locuitori ai zonei toate utilităţile. „Am depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene un proiect prin care vrem să aducem alimentarea cu apă şi energie electrică în zona lotizărilor din tabără, la Făclia. Am vândut nişte loturi de case şi vrem să le asigurăm infrastructura şi toate utilităţile. Sunt vreo 60 de familii care ar urma să fie beneficiarele proiectului respectiv“, a concluzionat primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria comunei Saligny, județul Constanța, licitație pentru sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare

26 Mar 2024 345

Afaceri Constanța Primăria Saligny vinde mai multe terenuri intravilane

26 Mar 2024 336

Afaceri Constanța Mai multe persoane fizice au obținut terenuri de la Primăria Saligny

21 Mar 2024 375

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL modernizează cu 3,08 milioane de euro străzile din Murfatlar (DOCUMENT)

13 Mar 2024 521

Primăria Saligny, județul Constanța, reabilitează căminul din localitate

04 Mar 2024 469

Județul Constanța Primăria Saligny, contract cu o firmă din Capitală. Vizată este reabilitarea energetică a căminului din Făclia

01 Mar 2024 492

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța extinde rețeaua de canalizare din comună. Ce valoare are proiectul (DOCUMENT)

28 Feb 2024 846

Județul Constanța Un tractorist și un sofer sancționați de polițiștii rutieri! Ce au stabilit oamenii legii

20 Feb 2024 796

Județul Constanța Locuitorii din comuna Cuza Vodă vor beneficia de gaze naturale. Proiectul de finanțare, semnat de ministrul Dezvoltării

19 Feb 2024 672

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 1031

Investiții bugetate prin Programul „Anghel Saligny” Se extinde rețeaua de drumuri a județului Constanța!

18 Feb 2024 1727

Licitații Constanța Licitație organizată de Primăria Lipnița înfiintarea unui sistem de alimentare cu apă în satul Cuiugiuc (DOCUMENT)

09 Feb 2024 738

Primăria Saligny, județul Constanța dotează sala de sport din localitate

05 Feb 2024 705

Primăria Cumpăna Asfaltări pe străzile Dorului și Pescăruș

04 Feb 2024 706

Vești bune de la Consiliul Județean Constanța Modernizarea DJ 393, tronsonul Techirghiol – Arsa, intră în linie dreaptă

25 Jan 2024 625