Două proiecte pe PNDL şi investiţii cu bani din bugetul local Dispensar nou la Nicolae Bălcescu

Reprezentanţii administraţiei locale din Nicolae Bălcescu continuă implementarea proiectelor moştenite şi, în paralel, aşteaptă avizarea pentru cele depuse, în vederea dezvoltării şi modernizării comunei.
 
Recent ales în funcţia de primar al comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte recunoaşte: „Am intrat în pâine şi, de dimineaţă până seara, avem de lucru“. „Deocamdată, aştept rezultatul auditului pe care l-am solicitat în vederea verificării activităţii Primăriei şi a tuturor lucrărilor de pe aici. Până în jurul datei de 15 iulie, sper să fie definitivat şi să aflu exact cum stau lucrurile“, a precizat primarul, pentru ZIUA în judeţ.
 
Între timp, activitatea în Primăria Nicolae Bălcescu continuă, pentru că, aşa cum spune Timofte, nevoile sunt multe şi lucrările trebuie să meargă mai departe. „Suntem în faza de licitaţie pentru desemnarea agentului economic ce va realiza proiectul privind extinderea reţelei de canalizare în comună şi în satul Dorobanţu. Lucrarea se va realiza cu fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltarea Locală (PNDL). Tot prin PNDL vrem să facem şi lucrări de asfaltare. Per total, vorbim de finanţări în valoare de opt, nouă milioane de euro“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte.
 
În urma discuţiilor purtate de şeful administraţiei publice locale cu persoanele abilitate, se pare că lucrările la canalizare ar urma să demareze până în luna septembrie, având în vedere perioada ce trebuie alocată pentru soluţionarea eventualelor contestaţii la licitaţie.

Investiţii din bugetul propriu 

Chiar dacă bugetul unei unităţi administrativ-teritoriale din mediul rural este redus, la Nicolae Bălcescu sunt incluse mai multe lucrări. „Avem foarte multe investiţii cuprinse în bugetul local. Printre ele se află realizarea unei săli de sport şi a unui dispensar“, a precizat Dumitru Timofte.

Concret, dispensarul a fost finalizat, iar recepţia finală a fost programată să aibă loc până la sfârşitul acestei luni. Numai că primarul mai are de pus la punct câteva „detalii“. „Nu avem cadrele medicale şi aparatura necesare pentru a putea da în folosinţă dispensarul. După recepţia finală, să vedem cine ne va ajuta să rezolvăm aceste aspecte“, a afirmat primarul comunei Nicolae Bălcescu.
 
Despre sala de sport ce va deservi întreaga comunitate, acesta a menţionat că proiectul a fost preluat de la fosta conducere a localităţii şi că vrea să îl definitiveze, acum lucrându-se la acoperiş. „Preconizez că, în luna august, această sală va fi gata. Ea a fost ridicată pe terenul unei foste grădiniţe care s-a demolat şi unde există deja un teren de sport. În noua sală, tinerii vor avea condiţii optime în care să practice diverse activităţi sportive - tenis de masă, lupte, taekwondo  şi altele“, a conchis primarul comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Învățământ Constanța Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medigia, singurul reprezentant al României la competiția mondială Genius Olympiad

27 Mar 2024 638

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 638

Centrul Militar Zonal Constanța a promovat cariera militară la Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu" Medgidia

14 Mar 2024 684

UPDATE Accident rutier în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța

12 Mar 2024 1102

Știri Constanța Biciclist lovit de mașină în localitatea Nicolae Bălcescu!

10 Mar 2024 1101

În comuna Nicolae Bălcescu, județul Constanța Minor suprins de poliție în timp ce conducea o motocicletă, fără a deține permis pentru nicio categorie de vehicule

10 Mar 2024 586

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 888

Licitații Constanța Unitățile de învățământ din comuna Nicolae Bălcescu vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale (DOCUMENT)

05 Mar 2024 585

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul rutier de la Nicolae Bălcescu (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 1164

Ce spun șoferii implicați în accidentul de la Nicolae Bălcescu, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2414

UPDATE Planul Roșu de Intervenție activat după un accident rutier în județul Constanța. Mai multe persoane, implicate (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 5821

Instituția Prefectului județului Constanța Declarații privind siguranța școlară la nivelul județului Constanța

22 Feb 2024 625

Licitații Constanța Logi Bic SRL va dota, cu peste 100.000 de euro, unitățile școlare din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

19 Feb 2024 632

Locuri de muncă Constanța Primăria Nicolae Bălcescu scoate la concurs un post vacant. Detalii

15 Feb 2024 732

Rețeaua de apă din comuna Nicolae Balcescu, județul Constanța, extinsă de SDM Master Group SRL (DOCUMENT)

02 Feb 2024 933