Drumurile afectate intră în reabilitare Proiectul de canalizare, reluat la Rasova



Încă de la preluarea mandatului de primar al comunei Rasova, Dorel Alexandru a avut câteva proiecte de suflet pe care a dorit şi doreşte în continuare să le realizeze, astfel încât aspectul comunei să se îmbunătăţească, iar localnicii să beneficieze de cât mai mult confort.
 
Astfel, de aproximativ două săptămâni, au fost reluate lucrările la sistemul de canalizare al localităţii Rasova. „A trebuit să modificăm proiectul, am cuprins alte străzi în proiect, astfel că a fost nevoie din nou de unele semnături şi avize de la minister. Acestea au venit, totul s-a rezolvat, astfel încât, în acest moment, se lucrează din plin pe tronsoanele Veteranilor şi Bucureştii Noi“, a explicat primarul Dorel Alexandru.
 
În altă ordine de idei, la Rasova, administraţia publică locală s-a apucat de reabilitarea drumurilor pe care a fost deja introdusă reţeaua de canalizare. „Am început să pietruim străzile pe care am intervenit pentru introducerea reţelei de canalizare. Vor fi reabilitate toate străzile care au fost afectate de-a lungul timpului atât de lucrările de canalizare, cât şi de inundaţii şi alunecări de teren. Cele mai recente inundaţii au afectat şi de această dată străzile din Rasova, unele fiind chiar rupte sau distruse de alunecările de teren. Din această cauză, primarul a trimis notă informativă la Prefectura Constanţa. După aceste evenimente, echipele Prefecturii, ale Drumurilor Judeţene şi ale Inspectoratului de Stat în Construcţii s-au deplasat la faţa locului pentru a vedea gravitatea situaţiei“, a precizat primarul Dorel Alexandru. Acesta a mai declarat că este optimist şi că are promisiuni că va obţine fonduri pentru lucrările care se impun.

Căminul cultural nou, un vis tot mai îndepărtat

Primarul este dezamăgit că nu poate duce la bun sfârşit un proiect la care ţine foarte mult: reabilitarea căminului cultural din Cochirleni, o promisiune făcută consătenilor săi. Fuseseră deja alocaţi aproximativ 150.000 de lei pentru acest obiectiv, însă speranţele primarului s-au ruinat. „Am avut o expertiză tehnică, iar în urma analizelor, s-a stabilit că sediul este mult prea vechi, iar structura de rezistenţă este afectată, astfel că nu ar suporta lucrările de reabilitare. Drept urmare, singura soluţie este aceea de a desfiinţa actualul sediu şi de a construi din temelii altul nou“, a spus primarul Dorel Alexandru. „Evident, pentru această operaţiune, avem nevoie de un buget mult mai mare. Suma de 150.000 de lei alocată iniţial cred că nu va fi acum de ajuns nici măcar pentru operaţiunile de desfiinţare. În această situaţie, căutăm o sursă de finanţare pe proiecte transfrontraliere sau orice altă sursă de finanţare pentru a putea realiza acest obiectiv“, a conchis primarul Dorel Alexandru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Embryo Projects SRL, contract de 20.000 de euro cu Primăria Rasova, legat de reabilitarea școlii din comună (DOCUMENT)

15 Mar 2024 671

Peste 20 milioane lei Primăria Rasova, județul Constanța, a atribuit contractul pentru construirea rețelei de apă în comună

04 Oct 2023 1562

Cumpărări directe Constanța Servicii de consultanță achiziționate de Primăria Rasova

15 Sep 2023 964

Primăria Rasova închiriază două terenuri extravilane

29 Jul 2023 848

Primăria Rasova, din județul Constanța, contract de 2,3 milioane de euro cu Cornell's Floor SRL, din Botoșani, și cu Dani Building SRL, din București (DOCUMENT)

01 Jun 2023 1948

Undă verde de la Mediu pentru Primăria Rasova. Vrea să reabiliteze străzile afectate de ploile torențiale

27 Feb 2023 985

Primăria Rasova vrea să reabiliteze străzile afectate de ploile torențiale

21 Feb 2022 1592

Județul Constanța Post vacant în cadrul primăriei comunei Rasova

11 Oct 2021 1418

Locuințe sociale la Rasova, județul Constanța

28 Jul 2021 1758

Județul Constanța Primăria comunei Rasova scoate la concurs un post vacant

21 Jul 2021 1422

Județul Constanța Oportunitate de angajare la Primăria Comunei Rasova

28 May 2021 1471

Se construiesc locuințe sociale în comuna Rasova, județul Constanța

22 May 2021 1783

După un control al Curții de Conturi Primăria Rasova, în proces cu Maria Mitu, fostul edil al localității

07 May 2021 4028

Județul Constanța Post vacant la Primăria Rasova. Nu se solicită vechime

13 Mar 2021 3485

Cămin cultural în Cochirleni. Lucrările de execuie, continuate de Adrisimo 27 SRL (document)

25 Oct 2019 2473