Dumitru Bocai "Titi Chirila este un om de incredere"

dumitru.jpg-- Democrat-liberalul Constantin Chirila va initia, dupa ce va ajunge in Parlament, o lege prin care grupurile sociale Nazarcea si Culmea sa devina localitati

Dupa ce va ajunge deputat, candidatul PD-L in Colegiul Uninominal nr. 4, Constantin Chirila, va depune in Parlament o initiativa legislativa pentru ca grupurile sociale Nazarcea si Culmea, care apartin orasului Ovidiu, sa dobandeasca statut juridic de localitate.

Acesta este un obiectiv mai vechi al primarului Dumitru Bocai, pe care si-l propusese inca din 2004, de cand a candidat pentru prima data la functia de primar al orasului pe care astazi il reprezinta. Primarul din Ovidiu a precizat ca, in colaborare cu democrat-liberalul Constantin Chirila, administratia locala a orasului ar avea sansa sa duca la indeplinire aceasta propunere.

Intre DN 2A si drumul spre Medgidia exista un drum judetean pe care sunt situate grupurile sociale Nazarcea si Culmea. In 1989, pentru a transforma comuna Ovidiu in oras, Ceausescu a "rupt" grupul social de Nazarcea, care se afla pe raza administrativ-teritoriala a comunei Poarta Alba, si l-a transferat in administrarea orasului Ovidiu. Desi, pe harta, cele doua asezari despre care vorbim nu exista, acolo locuiesc aproximativ 1.300 de persoane, care au o familie, muncesc si isi cresc copiii ca orice alti oameni. Realitatea este ca toti cei care au contribuit la construirea acestor asezari isi doresc sa scape de titulatura de grup social, pentru ca autoritatile sa poata face ceva pentru ei.

Taxe prea mari

Primarul orasului Ovidiu, Dumitru Bocai, a afirmat ca deputatul colegiului care include si grupurile sociale de la Nazarcea si Culmea va trebui sa faca acest demers legislativ pentru ca cele doua asezari sa capete statut juridic. "Sunt trei motive pentru care imi doresc ca cele doua grupuri sociale sa fie declarate localitati. In primul rand, acest lucru este important pentru cele doua comunitati din perspectiva faptului ca toti acesti oameni au contribuit la formarea, la infiintarea acestor comunitati care, desi apartin de oras, nu au niciun statut. In al doilea rand, exista si un aspect financiar. Desi traiesc in conditii specifice mediului rural, pentru ca au buletine de Ovidiu, locuitorii din aceste doua grupuri sociale platesc taxe si impozite ca la oras. In plus, faptul ca cele doua grupuri sociale nu au niciun statut ne impiedica sa accesam fonduri europene pentru imbunatatirea conditiilor de trai in cele doua asezari", ne-a declarat Dumitru Bocai.

Scoala moderna la grupul social Nazarcea

Cele doua grupuri sociale sunt situate la o distanta de aproximativ 12 km de Ovidiu. Grupul social Nazarcea dispune de institutii de invatamant recent modernizate de catre administratia locala a orasului Ovidiu. Atat scoala generala cu clasele I-VIII, cat si gradinita ofera conditii europene pentru scolari si prescolari. In grupul social Nazarcea locuiesc aproximativ 400 de copii, iar la Culmea sunt in jur de 50. O parte din copiii de la Culmea invata la scoala de la grupul social Nazarcea, iar o parte dintre ei merg la scoala in Ovidiu. Cheltuielile de transport sunt suportate de catre primarie. Primarul Dumitru Bocai a declarat ca, in cazul in care Ovidiu nu va primi autoturisme de transport scolar de la Guvern pentru asigurarea transportului scolarilor de la Culmea si din satul Poiana, primaria va cumpara doua microbuze pe care sa le utilizeze in acest sens.

"Titi Chirila ne-a sprijinit"

Primarul Dumitru Bocai a afirmat ca il sustine pe democrat-liberalul Constantin Chirila pentru ca are incredere in el. "Este pentru prima data in istoria post-decembrista a Romaniei cand oamenii au ocazia sa aleaga un om si nu o lista. Au ocazia sa-si voteze propriul deputat. Peste patru ani, acest deputat le va cere votul din nou si atunci va fi intrebat ce a facut pentru ei. De aceea, este firesc sa sprijin un om pe care il cunosc de ani de zile. N-am avut nevoie de foarte multe lucruri de la el, dar de fiecare data cand am apelat la el, ne-a sprijinit. Despre Titi Chirila stiu ca este un om pe care te poti baza, un om de incredere", ne-a declarat edilul orasului.


Constantin Chirila: "Se poate rezolva rapid"

"Ca deputat, prima problema de care ma voi ocupa este acordarea statutului de sat pentru cele doua localitati. Este prima problema care se si poate rezolva rapid. Pe de alta parte, este si o urgenta pentru oamenii din cele doua localitati, nu doar din cauza ca ei nu pot accesa credite sau pentru ca se lovesc de probleme administrative, ci si pentru ca nu se pot accesa fonduri pentru dezvoltare", a declarat candidatul PD-L. "Mai mult, trebuie sa dam un statut juridic clar acestor grupuri sociale si din cauza ca dezvoltarea Zonei Metropolitane Constanta ii va ocoli multa vreme, daca nu se implica cineva constient de nevoile locuitorilor", a adaugat Constantin Chirila.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce au decis magistrații în cauza Matichescu &Micu vs. AGA Airtours SRL

12 Apr 2024 539

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 398

Convocator privind Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SC CAMPIO ICM SA

03 Apr 2024 312

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 520

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 665

Firme din Constanța Revocări, numiri și prelungiri de mandate ale administratorilor societății Telegondola Mamaia SRL!

21 Mar 2024 638

Acționarii Comcereal SA Tulcea, convocați în adunare generală ordinară. Pe odinea zi, aprobarea indemnizaţiilor membrilor Consiliului de Administraţie

20 Mar 2024 557

Un teren de 10.000 mp și unul de 6.000 mp în atenția acționarilor Transfer de terenuri între CN APM Constanţa și Autoritatea Vamală Română

18 Mar 2024 811

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 625

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 615

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 556

Prelungire de mandat pentru unul dintre administratorii din CA-ul Administrației Canalelor Navigabile Constanța

05 Mar 2024 513

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 832

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 671

Firme Constanța Adunare Generală a Asociaților și modificări în contextul decesului unui asociat la Lex Trans SRL

27 Feb 2024 637