Editorial Mergeţi la vot! Să curăţăm Parlamentul

Au trecut cinci luni de când ne-am ales primarii. Unii vechi, alţii noi. Cinci luni de când s-a încheiat o campanie electorală. Iată-ne însă într-o altă campanie electorală. Cea pentru alegerile parlamentare. Cinci luni în care am învăţat, împreună, că lucrurile nu se schimbă cu adevărat decât mergând la vot.
 
Decidem împreună cine merită să intre în Parlament şi cine nu. Decidem împreună cine ne va reprezenta în viitorul Legislativ. Decidem împreună cine trebuie să lupte pentru drepturile noastre. Votăm împreună noii aleşi care să ne respecte interesele şi să nu ne mintă în conferinţele de presă. Suntem sătui de promisiuni populiste! Am scris asta în zeci de articole. Şi nu doar eu, ci mulţi, foarte mulţi colegi. Noi vrem o ţară ca în Vest. Cerem prea mult? Poate! Parlamentarii sunt aleşi însă de noi să muncească pentru noi. Pe bani. Mulţi bani.
 
Alegerile parlamentare reprezintă o şansă pentru toţi cetăţenii acestei ţări de a-i verifica şi evalua pe cei pe care i-au trimis în Parlament în urmă cu patru ani. Cu atât mai mult, românii au acum dreptul de a-i sancţiona pe cei care au jucat la două capete şi au uitat de ei timp de patru ani. Căci ne-am cam învăţat. Politicienii ne caută doar în campaniile electorale, atunci când au nevoie de votul nostru. Normal, a doua zi după alegeri i-au şi uitat pe cei care i-au trimis în Parlament. Toate promisiunile vor fi şterse din memoria politicienilor. De aceea, vă îndemn să ieşiţi la vot! Ţara asta se poate face bine doar aşa. Gândiţi-vă că fiecare ales primeşte o indemnizaţie lunară de peste 5.000 de lei şi această indemnizaţie poate ajunge până la 16.000 de lei, dacă mai obţine vreo funcţie în comisiile de specialitate. Fonduri pentru benzină, cazare sau alte cheltuieli se adaugă indemnizaţiilor şi aşa uriaşe pe care ajung să le câştige unii politicieni.
 
Avem din nou ocazia să schimbăm structura Parlamentului. Să ne reamintim că, în urmă cu patru ani, am ales cel mai mare legislativ românesc din istorie, cel mai pătat, din punct de vedere legal, şi cel mai lipsit de încredere în ochii românilor. Parlamentul a devenit o piatră murdară, neşlefuită în ultimii ani, o piatră care acum trebuie curăţată, încât să devină una preţioasă.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sesizarea ÎCCJ în legătură cu organizarea alegerilor din 9 iunie, analizată de Curtea Constituțională pe 14 mai

12 Apr 2024 495

S-a constituit oficial Biroul Electoral Central. Partidele au desemnat avocați cunoscuți în BEC

16 Mar 2024 653

Curtea Constituțională a României, sesizată de președintele României în cazul legii privind executorii judecătorești

14 Mar 2024 561

Guvernul RomânieiActul normativ adoptat în cadrul ședinței Guvernului României din 11 martie 2024

12 Mar 2024 353

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

11 Mar 2024 553

Editorial Protestele din an electoral, o unealtă pentru cine?

17 Jan 2024 812

S-a stins din viață Marcu Tudor, fratele lui Corneliu Vadim Tudor. Acesta avea 84 de ani

28 Dec 2023 832

MApNCrăciunul se sărbătorește în marea familie a Armatei României

20 Dec 2023 593

Bugetul Ministerului Cercetării, aprobat la comisii buget-finanţe

19 Dec 2023 626

Bogdan Huțucă, președintele Comisiei Buget-Finanțe din cadrul Camerei Deputaților Legea Bugetului pentru 2024, intră în dezbatere săptămâna aceasta în Parlamentul României

18 Dec 2023 846

Sprijin pentru antreprenori. Proiectul USR privind centrele de inovare digitală, adoptat de Parlament

06 Dec 2023 683

A fost adoptat proiectul privind Schema de Certificare Voluntară, inițiat de parlamentarii PNL, prin care sunt protejate afacerile locale

06 Dec 2023 725

Deputatul Alexandru Muraru, după vizita oficială în Israel „Am văzut cu ochii mei locurile crimelor inimaginabile ale Hamas împotriva cetățenilor israelieni“ (GALERIE FOTO)

04 Dec 2023 605

Ziua Internaţională a Bărbatului TOP 10 cei mai de succes bărbați din România în 2023

19 Nov 2023 1263

Parlamentul a aprobat numirile la ANCOM și la Curtea de Conturi

10 Oct 2023 1296