Editorial Primăriile judeţului Constanţa, la mila Guvernului

A mai rămas foarte puţin timp până la desfăşurarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016. Până la această dată însă, administraţiile locale din toată ţară rămân la mila Guvernului pentru a primi banii necesari continuării proiectelor.

Imediat după ce alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor vor ajunge la final, se va trece la constituirea Guvernului, atât de aşteptat de primarii din toată ţara. Dar parcă nicăieri nu se aşteaptă schimbarea Executivului mai mult decât în judeţul Constanţa, unde bugetele locale se apropie de final, iar Guvernul nu dă vreun semn că ar mai vira vreun ban în conturile administraţiilor locale. De altfel, premierul Cioloş i-a avertizat pe gospodarii-şefi încă din iarna anului trecut că nu va mai aloca bani către primării decât în situaţiile de maximă urgenţă, dând exemplu returnarea banilor în proiectele europene care nu au fost duse la capăt.
Pe de altă parte, nici pe primari nu-i crede nimeni. Cu fondurile tăiate de la Guvern, cu tot mai puţini bani în vistierie şi cu locuitori fără locuri de muncă, deci, care nu contribuie la bugetul local cu taxe şi impozite, proiectele administraţiilor au rămas în stand-by. Unele începute şi neterminate, altele nici măcar începute, dar cu toată documentaţia şi avizele obţinute. Un exemplu care ilustrează atât de bine această problemă este chiar proiectul privind asfaltarea a 12 kilometri de drumuri din comuna Ciocârlia. Deşi autoritatea publică locală a solicitat, în urmă cu patru luni, două milioane de euro de la Guvern pentru acest proiect, răspunsul Executivului nu a venit nici până acum.

Reprezentanţii administraţiei susţin că nici măcar nu ştiu dacă proiectul a rămas în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Cu alte cuvinte, după patru luni de evaluare, comuna tot n-a primit un răspuns. E albă, e neagră sau nu e?! Acesta este doar unul dintre cazurile parcă trase la indigo în care se află tot mai multe administraţii din ţară. Sigur, Executivul condus de Cioloş are şi multe puncte tari, realizări pe care alte guverne n-au fost în stare să le îndeplinească în 20 de ani, dar pe care Cioloş le-a făcut în doar câteva luni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, oficial candidat al PNL la Consiliul Județean Constanța

15 Mar 2024 1086

Liberalii constănțeni dezbat și decid duminică în CDJ candidatul pentru Consiliul Județean Constanța!

14 Mar 2024 976

Felix Stroe despre primarii care vor candida din partea PSD Constanța la localele din acest an

07 Mar 2024 2723

Este pregătit Stroe Felix să își ia revanșa la Consiliul Județean in 2024? (VIDEO)

09 Feb 2024 1254

Mariana Gâju, după ședința de la Năvodari- „În cel mult două săptămâni vor fi anunțați toți candidații“

09 Feb 2024 1281

Reproșul lui Ciolacu - „Astăzi la SNC ar fi trebuit să fiu însoțit de candidatul la Primărie" Amfiteatrul Centrului de afaceri Năvodari, transformat în "templul social democrat"

09 Feb 2024 1267

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Premierul Marcel Ciolacu prezent la Șantierul Naval Constanța (FOTO+VIDEO)

09 Feb 2024 2019

Știri Constanța Prim-ministrul Marcel Ciolacu vine la Constanța!

08 Feb 2024 1380

Prefectura Constanța merge din nou în instanță Vrea să desființeze acte administrative emise de primarii din Limanu și Dobromir și de Consiliul Local din Năvodari

18 Jan 2024 789

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Primarii PNL acordă un interes aparte investițiilor în infrastructura publică, prin accesarea de fonduri guvernamentale și europene, dar și prin atragerea de investiții private”!

31 Dec 2023 956

Știri din Constanța Unde sărbătoresc politicienii și primarii Crăciunul?

24 Dec 2023 1015

Ședință CJ Constanța Ce sume vor primi primăriile din județ, pentru susținerea proiectelor locale?

22 Dec 2023 1152

Deputatul Cristina Rizea „Dezbaterea Trenului Metropolitan Constanța, o componentă importantă a strategiei de dezvoltare a infrastructurii de transport public în 2021-2027” (GALERIE FOTO)

24 Nov 2023 781

Conducerea PSD Constanța s-a reunit la Cernavodă. Ce s-a discutat (GALERIE FOTO)

28 Oct 2023 1773

Primăria Constanța Eveniment internațional cu primari din Georgia și Muntenegru

06 Oct 2023 785