Editorial Troiene în bătătură? La alţii, nu la noi!

Iarna se apropie cu paşi repezi şi, ca întotdeauna, va lua administraţiile locale prin surprindere. Ce contează că se anunţă cod portocaliu de viscol şi ninsori abundente, stăm la mila Celui de Sus şi ne rugăm să nu fie chiar aşa rău! Asta în condiţiile în care colonelul Ion Vlăduţ, reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, la ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, că s-a stabilit planul pentru vreme rece pe timpul codurilor meteo specifice sezonului ce va veni, primind doar de la câteva primării din judeţ demersurile pentru astfel de situaţii. Degeaba există o hartă a judeţului Constanţa cu marcaje în dreptul fiecărei localităţi ce prezintă utilajele grele, tractoarele şi orice alte maşini care pot ajuta în situaţii de ninsori abundente şi blocări ale traficului.
 
Înţeleg că primarii localităţilor au alte probleme urgente pe ordinea de zi, planuri pentru accesarea fondurilor europene şi câte şi mai câte. Înţeleg că alegerile parlamentare bat la uşă. Dar cum vremea nu ţine cont de dorinţele fiecăruia dintre noi şi mai ales de culoarea politică, o ninsoare abundentă care apare din neant blochează drumurile şi accesul spre zeci de sate, îngheaţă fântânile, dărâmă stâlpii de înaltă tensiune şi isterizează mass-media. Titluri precum „Iadul alb loveşte din nou” şi „Ger cumplit ca în Siberia” vor umple paginile ziarelor şi burtierele televiziunilor până la refuz.
 
Bineînţeles că nu vor face faţă autorităţile la apelurile disperate ale oamenilor, care se vor plânge că n-au mai primit o maşină cu alimente în localitate de trei zile, că Nea Ion, cizmarul, a făcut degerături la piciorul drept şi n-a venit nicio ambulanţă să-i acorde primul ajutor, că a căzut acoperişul vreunei case din chirpici, animalele şi păsările îngheaţă în curte, iar copiii nu mai pot să ajungă la şcoală.
 
Soluţia e simplă: haideţi să fim prevăzători şi să ne pregătim pentru vreme rea, indiferent dacă va veni în decembrie sau în februarie. Ninsorile abundente şi temperaturile cu minus cu siguranţă vor veni şi nu e bine ca întreg judeţul să intre în colaps de la câteva troiene în bătătură. Administraţiile locale trebuie să pună la punct planurile pentru situaţii de urgenţă şi să înveţe din întâmplările anilor precedenţi, căci un judeţ blocat sub zăpezi îşi revine greu când apare primăvara şi, odată cu ea, vin inundaţiile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BrăilaPolițiștii au acționat în sistem integrat în zona piețelor și a centrelor comerciale

20 Nov 2023 538

UM 02192 solicită Aviz de gospodărire a apelor pentru „Amenajare parcare auto, realizare împrejmuire și instalație de iluminat perimetral în cazarma 1369 Constanța“

05 Oct 2023 627

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

06 Sep 2023 523

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate în ultima zi de week-end

04 Sep 2023 587

Lichidator Tulcea Frangeti Romeo - EXPERT GENERAL IPURL

19 Jul 2023 800

Lichidator Constanța Teliceanu Elena- Daniela - THEMIS INSOLV IPURL

19 Jul 2023 955

Lichidator Constanța Suciu Valentina

19 Jul 2023 495

Lichidator Constanța Stroie Cristina- Stroie Andrei - MAESTRO SPRL

19 Jul 2023 502

Lichidator Constanța Resteanu Alina-Neluţa - LIŢCANU & GHEORGHIŢĂ SPRL

19 Jul 2023 501

Lichidator Constanța Ramazan Alper -DELFINUL IPURL

19 Jul 2023 516

Lichidator Constanța Perianu Maria -PERIANU INSOL IPURL

18 Jul 2023 544

Lichidator ConstanțaOlteanu Adrian -ADRIA INSOLV IPURL

18 Jul 2023 420

Lichidator judiciar Constanța Mavrodin Ionuţ-Tiberiu -MAVRODIN & CO INSOLVENCY

18 Jul 2023 488

Lichidator judiciar Constanța Liţcanu Irina-Eva - LIŢCANU & GHEORGHIŢĂ

18 Jul 2023 658

Lichidator judiciar Constanța Guguş Liviu - DOBROGEA INSOLVENCY IPURL

18 Jul 2023 800