Gardul Liceului „Emil Racoviţă“ va fi reabilitat Asfaltarea străzilor, prioritatea zero a Primăriei Techirghiol

 

Luna mai este una plină pentru locuitorii oraşului Techirghiol. Mai multe proiecte urmează a fi finalizate, iar altele vor fi demarate. Unul dintre cele mai importante proiecte care se vor finaliza va fi cel intitulat „Modernizare străzi în oraşul Techirghiol, judeţul Constanţa“. Este vorba despre un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere“‚ prin care se va interveni major în modernizarea infrastructurii de transport şi creşterea gradului de accesibilitate a oraşului Techirghiol. Lucrările au presupus reabilitarea a 21 de străzi urbane, reabilitarea spaţiilor pietonale aferente străzilor reabilitate (trotuare), îmbunătăţirea sistemului de marcaj rutier şi reabilitarea sistemului de preluare a apelor pluviale.
 
Nu mai puţin important este că la Techirghiol se pregăteşte demararea unui amplu proiect de pietruire a peste 32 de străzi. De fapt, aici este vorba despre lucrări de reîmprospătare a pietrei depuse deja, dar care, din cauza condiţiilor meteo, de-a lungul anilor, s-a deteriorat.
 

„Pentru un alt proiect, avem finalizată documentaţia, în vederea accesării de fonduri europene. Este vorba despre asfaltarea a 33 de străzi: Fermei, aleea Siretului, Mărăşeşti, Maior Şonţu, Dimitrie Bolintineanu, aleea Foişorului, Veniamin Costache, Samuel Micu, Aprodul Purice, Vasile Lupu, Câmpinei, Col. Mărculescu, Gheorghe Şincai, Ion Creangă, Spătarului, Alexandru Vlahuţă, Alecu Russo, Ana Ipătescu, Eremia Movilă, Ienăchiţă Văcărescu, Gheorghe Lazăr, Anton Pann, Libertăţii, Bechir Cobanzade, Războieni, aleea Lupeni, Ovidiu, Al. I. Cuza, 9 Mai - parţial, Dr. Victor Climescu, străzi care, însumate, ajung la valoarea de 9.941.325 de lei cu TVA. Aceste proiecte vor fi depuse cât de curând fie pe fonduri europene, fie pe fonduri guvernamentale, fie prin fonduri judeţene“, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu.


Reabilitarea străzilor, o preocupare permanentă




Nu mai puţin important, pe termen scurt, Primăria va demara şi un proiect pentru pietruirea mai multor străzi, incluzând serviciile de refacere a carosabilului prin lucrări asfaltice.
 
Pentru a asigura ordinea publică, autorităţile locale au decis implementarea unui sistem de monitorizare video la Techirghiol. 100.000 de lei este bugetul alocat în acest scop. Luna aceasta, aleşii locali speră ca acest proiect privind montarea sistemelor de supraveghere să fie finalizat.
 
Iluminatul public din oraş este un alt sector în care Primăria şi Consiliul Local au investit substanţial. De aceea, unele lămpi pietonale au fost mutate din zonele care erau luminate excesiv în altele în care lumina era foarte săracă. „Încă de anul trecut, am cumpărat lămpi pentru îmbunătăţirea iluminatului public, care fac economie, fiind o investiţie care va fi de folos oraşului vreme de mai mulţi ani, nu doar câteva zile“, a explicat Soceanu. Iluminatul public din Techirghiol va fi modernizat pe următoarele străzi: Dimitrie Cantemir, Ion Creangă, George Enescu, Câmpinei, Vasile Lupu, Alexandru Puşkin, Ovidiu, dar şi pe bulevardul Victoriei.
 
Un alt proiect important pentru perioada aceasta este cel privind reabilitarea gardului liceului din Techirghiol, lucrări care vin în completarea celor deja demarate încă de acum câteva luni, care au vizat extinderea şi reabilitarea clădirii unităţii de învăţământ.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 444

Primăria Techirghiol caută firmă să concesioneze sistemul de iluminat public. Peste 1 milion de euro, valoarea licitației

11 Jan 2024 749

Primarul orașului Techirghiol, județul Constanța în doliu! Tatăl său s-a stins din viață

22 Sep 2023 1035

Declarații de Avere Constanța Constantin Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol deține un teren și o casă (DOCUMENTE)

10 Sep 2023 4990

Lucrări de asfaltare și reabilitare a tramei stradale în orașul Techirghiol

08 Jun 2023 1051

Șase terenuri din Techirghiol sunt scoase la licitație. În ce dată va avea loc

19 Apr 2023 2500

Contract de finanțare pentru îmbunătățirea mobilității urbane în orașul Techirghiol

26 Feb 2023 1025

Constanța Peste 500 de etnici tătari au sărbătorit luni Ramazan Bayram-ul

03 May 2022 2044

Primăria Techirghiol, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

09 Mar 2022 2107

ZIUA LIVE. Pe 24 iunie se inaugurează Teatrul de Vară „Jean Constantin” din Techirghiol, cel mai nou teatru din județ

02 Mar 2022 2642

ZIUA LIVE Primarul Soceanu, despre proiecte care vizează îmbunătățirea infrastructurii la Techirghiol- „23 de străzi vor avea asfalt nou“

01 Mar 2022 2052

ZIUA LIVE. Proiecte de infrastructură prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”

28 Feb 2022 1793

Primarul orașului Techirghiol, despre explozia, urmată de incendiu, unde au ars șapte căsuțe

30 Jan 2021 3887

#alegerilocale2020 Obiectivul îndrăzneț al primarului Iulian Soceanu - „Orașul Techirghiol – Stațiunea balneară numărul 1 în România”

21 Sep 2020 2958

12 români carantinați la Sanatoriul Balnear din Techirghiol, depistați pozitiv cu coronavirus

28 Mar 2020 3773