Intravilanul localitatii Poarta Alba se extinde

Sfarsit de an satisfacator

# Membrii Consiliului local Poarta Alba si primarul Niculae Sant-Ion se declara multumiti de actiunile desfasurate in acest an * Planurile anului viitor se vor transforma in realitati, in functie de impartirea bugetului

Caminul cultural din comuna Poarta Alba este in aceasta perioada gazda serbarilor de iarna, organizate de administratia publica locala si unitatile de invatamant. La fel ca si celelalte institutii din judet, Primaria Poarta Alba a pregatit 800 de pachete pentru micutii comunei.In ultima sedinta a Consiliului local, seful administratiei publice, Niculae Sant-Ion a realizat bilantul activitatilor si manifestarilor organizate in localitate in anul care se apropie de sfarsit. Potrivit celor declarate de Niculae Sant-Ion, echipa administrativa si membrii Consiliului local s-au declarat multumiti de activitatile si actiunile intreprinse, insa "mai este mult de lucru". In opinia sa, programele anului viitor se vor realiza in functie de impartirea bugetului. Oricum, la final de an, echipa locala se mandreste cu finalizarea studiului de fezabilitate, privind realizarea canalului de colectare si prelucrare a apelor pluviale. Primarul afirma ca in noul an se va extinde intravilanul comunei. Astfel, noul cartier al comunei va cuprinde cel putin 100 de loturi de teren, care vor fi repartizate in special tinerilor. Concomitent, alte loturi de teren vor fi concesionate sau supuse vanzarii celor care nu intrunesc conditiile de acordare a terenurilor gratuit. "Terenurile vor fi acordate dupa ce in regiune vor fi aduse toate utilitatile", a mai completat primarul din Poarta Alba. Intrucat bugetul local nu suporta astfel de investitii, Niculae Sant-Ion doreste accesarea programelor europene pentru finantarea proiectelor de infrastructura. Primaria va achizitiona in curand si utilaje pentru transportul deseurilor. "Conform normelor europene, nu mai avem voie sa detinem platforme de gunoi pe raza localitatii. Deoarece serviciile unei firme de salubritate costa foarte mult, trebuie sa ne descurcam cu fortele proprii", a conchis reprezentantul Primariei Poarta Alba, Niculae Sant-Ion.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 270

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 247

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 562

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 551

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 609

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 409

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 478

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 675

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 640

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 705

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 755

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 599

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 790

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 576

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2595